REAL NAKON VELIKE DRAME OSVOJIO SUPERKUP: / Modrić zabio iz penala, Valverde grubim startom zaradio izravni crveni karton

Image
Foto: Profimedia

Kapetan Sergio Ramos donio je Realu konačnu pobjedu tako što je pogodio posljednji penal u raspucavanju

12.1.2020.
21:42
Profimedia
VOYO logo

Finale španjolskog Superkupa

Stadion King Abdullah Sports City, Jeddah, Saudijska Arabija, 19:00

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid - Atletico Madrid

0:0 (4:1 pen.)

REAL MADRID: Courtois, Ramos, Varane, Mendy, Carvajal, Casemiro, Kroos, Valverde, Isco, Modrić, Jović.

ATLETICO MADRID: Oblak, Felipe, Gimenez, Lodi, Trippier, Herrera, Partey, Correa, Niguez, Felix, Morata

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić i njegov Real Madrid osvojili su španjolski Superkup nakon duge i tvrde utakmice s Atletico Madridom. Kraljevski klub stigao je do pobjede nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Sergio Ramos donio je Realu konačnu pobjedu tako što je pogodio posljednji penal u raspucavanju.

Kod Reala precizni su bili Daniel Carvajal, Rodrygo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je za Atletico zabio samo Kieran Trippier. Saul je pogodio vratnicu, a Thomasov udarac je obranio Thibaut Courtois. Cijelo raspucavanje i Modrićev pogodak možete pogledati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE MODRIĆEV MAJSTORSKI POGODAK: /

Slovenac je ovu bombu mogao samo ispratiti pogledom

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE MODRIĆEV MAJSTORSKI POGODAK: /

Slovenac je ovu bombu mogao samo ispratiti pogledom

Modrić bombardirao

Zinedine Zidane odlučio se na igru bez krila protiv Atletica. U utakmicu je ušao s "Bermudskim peterokutom" veznjaka koji su činili Modrić, Isco, Valverde, Casemiro i Kroos.

Real je u prvom poluvremenu bio bolji, ali je najbolju priliku u prvih 45 minuta imao Atletico, međutim Joao Felix u 15. minuti nije iskoristio pogrešku Sergia Ramosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na otvaranju drugog dijela Luka Jović je imao sjajnu priliku za Kraljevski klub, ali je pucao pored gola. U 67. minuti je zaprijetio i Federico Valverde, na Jovićev ubačaj glavom je pucao pored gola.

U 80. minuti sve je mogao riješiti Alvaro Morata, ali je njegov udarac zaustavio Realov vratar Thibaut Courtois. Do kraja susreta više nije bilo prilika, pa je dvoboj ušao u produžetak. Međutim, mreže su mirovale i u dodatnih 30 minuta. U 116. minuti Real je ostao s igračem manje nakon što je Valverde zaradio crveni karton. Morata je išao sam na Courtoisa, a Urugvajac ga je srušio. Pogledajte njegov prekršaj OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je na koncu pala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realu 11. titula

Bilo je ovo prvo izdanje Superkupa na kojem su nastupile četiri momčadi, te drugo u nizu koje je igrano izvan Španjolske nakon što je lanjsko finale bilo u marokanskom gradu Tanger.

Španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa, a igrale su se dvije utakmice. U kolovozu 2018. godine Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten i VAR.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila druga sezona zaredom da se Superkup igra izvan Španjolske, a broj sudionika je povećan s dvije na četiri momčadi. Za domaćinstvo Superkupa konkurirao je i Katar, no na kraju će Saudijska Arabija ugostiti četiri Superkupa u nizu, od 2020. do 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je najviše puta osvojila Superkup, 13 puta. Real Madrid ima 11 titula, Atletico dvije, a Valencia jednu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

4:1 Ramos zabija i gotovo je! real je osvojio Superkup!

3:1 Pogađa Hermoso

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3:0 I zabija hrvatski majstor za veliko vodstvo Reala. Kakva utakmica....

2:0 Partey je isto promašio. Courtois brani. Na redu je Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2:0 Rodrygo je zabio i povisio vodstvo Reala.

1:0 Saul Niguez je promašio. Pogodio je stativu. Kakva nesreća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1:0 Konačno prvi gol na utakmici. Dani Carvajal zabija za Real.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotovi su i produžeci. Real je izdržao s igračem manje i sad će se izvoditi jedanaesterci.

115' Fede Valverde dobio je crveni karton nakon grubog prekršaja s leđa na Morati koji je sam u kontri išao na Courtoisa. Nastao je kaos na terenu, bilo je tu dosta naguravanja, ali su se strasti smirile na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110' Kakva gužva pred golom Oblaka. Opet je Modrić bio tu, pucao je, a onda nakon njega i Mariano, ali uspjela je to obrana Atletica očistiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' Vitolo se našao u fantastičnoj poziciji nakon proigravanja Morate, pucao sa šest metara, ali Courtois je opet na visini zadatka.

91' Krenuli smo u produžetke.

FT Idemo u produžetke nakon 90 minuta bez pogotka. Na samom kraju regularnog dijela Modrić je zbog grubog starta zaradio crveni karton.

90' Strašna prilika na samom kraju za Real. Rodrygo je bio sam u šesnaestercu i pucao je snažno, ali ravno u Oblaka. Bila je ovo vjerojatno najbolja prilika Reala na utakmici.

88' Modrić je ubacio za Mariana, ali nije napadač Reala dobro zahvatio loptu glavom i od te akcije neće biti ništa.

80' Mrtva šansa za Atletico! Trippier je teledirigiranom loptom pronašao Moratu u šesnaestercu, ali Španjolac nije iskoristio sjajnu priliku. Courtois je obranio njegov udarac i izbacio loptu u korner.

68' Brza akcija Atletica. Lodi se ubacio s lijeve strane, izbjegao zaleđe, ali je pucao visoko preko gola.

58' Opet prijeti Modrić s više od 20 metara. Njegov udarac je neprecizan, odlazi pored vrata.

51' Modrić je fantastično proigrao Jovića koji je povukao loptu i odlično pucao, ali pored gola

48' Strašne stvari radi Isco. Provukao je loptu svom čuvaru kroz noge i sam se s trojicom na leđima sjurio prema Oblakovom golu, ali Gimenez je stigao uklizati i izbiti mu loptu iz nogu.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

HT Kraj je prvog dijela. Nismo vidjeli golove, a ni neke ekstremno velike prilike. Nadamo se da će drugi dio biti nešto sadržajniji.

44' Kroos je pronašao Casemira iz kornera, a Brazilac glavom pucao snažno, ali preko gola.

41' Atletico je sad stigao u dobru poziciju, ali nitko nije mogao dobro zahvatiti loptu. Saul Niguez je na kraju pucao, ali Courtois je lagano uhvatio tu loptu.

39' Sjajna solo-akcija Mendyja. Prošao je s lijevog krila prema golu, Trippieru je provukao loptu kroz noge i sjurio se prema golu. Pucao je iskosa, ali to je za Oblaka mačji kašalj. Jako sigurno izgleda Slovenac na golu Atletica.

35' Atletico Madrid se postavio jako gusto, svi igraju obranu i kao da ne žele posjed kojim Real debelo dominira. svi se vraćaju u obranu, čak i Joao Felix. Real kombinira, ali teško stvara prilike. moglo bi se reći - klasični madridski derbi.

20' Morata je pokušao s 20 metara, ali njegov udarac je prošao pored vratnice Realovog gola.

9' Kakva bomba Luke Modrića s 25 metara. Išlo je to u donji kut Oblakovog gola, no Slovenac nije dao toj lopti u mrežu.

8' Od samog početka obje momčadi postavljene čvrsto na terenu, puno borbe na sredini terena gledamo, jako je teško ijednoj momčadi probiti protivnički blok.

1' Počela je utakmica.


Madridski derbi usred pustinje. Najbolji je to opis finala španjolskog Superkupa koji se već drugu godinu zaredom igra izvan Pirinejskog poluotoka.

Real Madrid i Atletico Madrid igraju za prestižnu titulu nakon što su u polufinalu izbacili Valenciju odnosno Barcelonu.

Kraljevski klub s Lukom Modrićem u prvom sastavu razbio je Valenciju rezultatom 3:1, a rezultat govori malo o terenskoj dominaciji. Real je nastupio u modificiranoj postavi bez pravih krila s Lukom Modrićem i Iscom na pozicijama prednjih veznjaka ispred trojca Valverde-Kroos-Casemiro, a tako Real nastupa i danas.

Strašno je funkcionirala taj njihov „Bermudski peterokut“ u kojima su nestajale sve nade Valencije. Podsjetimo, Modrić je zabio i treći gol u toj polufinalnoj utakmici. Možete ga pogledati .

Prijenos utakmice Real Madrida i Atletico Madrida možete pratiti uživo na portalu Net.hr.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo