RIJEKA BEZ GLAVNIH IGRAČA DOŠLA DO SVA TRI BODA U PULI: / Kvržić probio Ivešu nakon brojnih promašaja suigrača

Image
Foto: PIXSELL

Nakon brojnih pokušaja Rijeka je ipak uspjela svladati odličnog vratara Istre i odnijeti puni plijen sa stadiona u Puli iako niti domaćini nisu bili bez prilika.

17.4.2018.
20:30
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 30. kola Prve HNL u Puli su nogometaši Rijeke slavili protiv Istre 1961 s 1-0 (0-0). Rijeka je u vrlo slaboj utakmicu u Puli slavila protiv Istre 1961 s 1-0 i Puljane ostavili u grčevitoj borbi za ostanak.

Već u 1. minuti napadač Rijeke Acosty je pogodio vratnicu, a potom su i Puljani propustili nekoliko prilika. Tek u 76. minuti Riječani su stigli do pogotka kada je nakon odbijenog udarca Zoran Kvržić iz gužve pogodio praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su ostali treći s 57 bodova, bod manje od Hajduka, dok je Istra predzadnja s 24 boda, koliko ima i posljednja Cibalia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 1500 gledatelja na stadionu Aldo Drosina sudio je Marić iz Daruvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

ISTRA - RIJEKA 0-1 (Kvržić)

Istra: Iveša; Matas, Prce, Pavić, Jovičić; Matei, Bady, Halilović, Jakić, Vojnović; Roce

Rijeka: Sluga; Raspopović, Punčec, Escoval, Zuta; Capan, Grahovac; Acosty, Puljić, Heber; Čolak

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+2' - Kraj utakmice na Aldo Drosini. Istrani nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju priliku i zaprijetiti Slugi te Rijeka odlazi sa sva tri boda iz Pule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Escoval je u posljednji trenutak izbacio loptu ispred igrača Istre Jakića koji bi izašao sam pred Slugu.

78' - Probao je Grahovac s ruba šesnaesterca, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - GOOOOL! Rijeka je konačno zabila gol i povela na Drosini! Acosty je primirio jednu loptu i uposlio Hebera koji sam s pet metara puca u blok, ali na odbijenu loptu natrčava Kvržić i zakucava loptu u mrežu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Novi promašaj Acostyja! Ovaj je put bio sam na sedam metara od gola i pucao glavom pored gola.

68' - Odlična akcija igrača Rijeke! Lopta je na koncu došla do Čolka koji je neometan pucao s pet metara, ali Iveša je ušao u njegov udarac i fantastično obranio njegov pokušaj te spasio svoju momčad. Samo minutu kasnije pucao je Acosty, a Iveša je opet sjajno reagirao nakon što se lopta odbila od nekoga u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Konačno su igrači Rijeke dobro kombinirali, lopta je došla do Acostyja koji iskosa sa nekih sedam, osam metara šalje loptu preko gola.

59' - Obrana Istre zasada izgleda dobro, osim jedne pogreške na početku drugog dijela, i Kekova momčad ne dolazi prečesto u otvorene i izgledne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Sada je s 11 metara nakon odbijene lopte udarac uputio Heber, ali ništa niti od ove prilike Riječana.

47' - Velika prilika za Rijeku na početku drugog dijela. Puljić se nakon greške igrača Istre sam sjurio prema golu Iveše i pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

45' - Sudac Marić označio je kraj prvog poluvremena na stadionu u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Dalekomteni pokušaj igrača Rijeke otišao je pored gola Iveše.

35' - Gužva sada pred golom Rijeke. Nakon kornera najviše je skočio Roce i uputio loptu u prvi kut gola Rijeke, ali Sluga je odbio taj pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' - Nezgodan ubačaj pred gol Iveše uspjeli su riješiti igrači Istre i izbaciti loptu u korner.

25' - Sada je Roce pokušao iz slobodnjaka, ali njegova je lopta zapela u živom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Sluga je spasio Riječane! Istra je pokazala zube, a lopta je došla do Pavića koji je pokušao iznenaditi vratara Rijeke snažnim udarcem, ali Sluga je bio spreman te je odbio i drugi pokušaj Puljana. S druge je strane probao Heber s 20 metara, ali Iveša lagano hvata njegov pokušaj.

18' - Heber radi nered po lijevoj strani obrane Istre, ali gosti se ipak uspijevaju nekako obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Riječani sve više preuzimaju inicijativu, ali još uvijek ne uspijevaju doći do ozbiljnije prilike te im je stativa Aocstyja iz prve minute i dalje najbolja prilika.

6' - Igra se brzo i momčadi lagano dolaze pred protivnički šesnaesterac. Istra je izvela dva kornera u nizu, ali nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4' - Lopta je napucala Puljića u ruku i Istra je dobila slobodan udarac na nekih 25 metara od gola, ali pokušaj Puljana završio je u živom zidu.

1' - Velika prilika za Rijeku nakon samo 30 sekundi igre! Puljić je nabacio u sredinu gdje je Acosty odlično skočio na nekih deset metara i pogodio stativu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica na Aldo Drosini!


"Kad krenu Vojnović, Roce, Zgrablić i ostali, treba se znati postaviti. Prerano smo pomislili da smo formirana momčad, ne može sve biti sređeno i divno dva mjeseca nakon priprema. Dečki stvarno treniraju i rade vrhunski, stojim iza njih jer ja ih treniram i biram momčad pa je odgovornost moja i samo moja. No vidi da nam, kad ne stvari na travnjaku krenu lošije nego što planiramo, fali neki iskusnik-baraba da podvikne, da ih sve prodrma. Možemo i igrati dobro i pobjeđivati ali: samo ako svi stalno idu na 100%. Ova Rijeka samo tako može do uspjeha", rekao je Matjaž Kek u najavi utakmice.

Neće moći računati na suspendirane Bradarića i Župarića, a Leovac, Prskalo i Pavičić imaju problema s ozljedama. Riječanima su bodovi potrebni ukoliko žele ostati u utrci za drugo mjesto.

Utakmicu je najavio i trener Istre Darko Raić Sudar:

"Koliko god njima trebaju bodovi, nama trebaju još više. Oni imaju neke važne izostanke, ali i veću klupu tako da se ne trebamo veseliti zbog toga. Zadnju utakmicu protiv Rijeke na Drosini smo dobili, iako moram priznati s mnogo sreće, no ne pobjeđuje uvijek bolji suparnik."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo