RIJEKA U POLUFINALU KUPA: / Puljić i Gavranović golčinama preokrenuli u samo devet minuta

Image
Foto: PIXSELL

U posljednjem susretu četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa branitelj naslova Rijeka je na Rujevici pobijedila Inter 2-1.

13.12.2017.
18:48
PIXSELL
VOYO logo

Utakmica se trebala igrati u Zaprešiću, no zbog vremenskih uvjeta i stanja travnjaka prebačena je na Rujevicu. Golove za Rijeku zabili su Jakov Puljić (31) i Mario Gavranović (38), dok je pogodak za Inter postigao Vlatko Blažević (30).

Inter je poveo u 30. minuti golom Vlatka Blaževića kojem je povratnom loptom asistirao AntonioBosec. Međutim, samo minutu kasnije Rijeka je izjednačila. Jakov Puljić se lijepo okrenuo na rubu kaznenog prostora i sjajno pogodio same rašlje za 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 38. minuti domaćin je okrenuo rezultat. Josip Mišić je ubacio iz slobodnog udarca, a Mario Gavranović glavom poentirao za 2-1. Inter je u nastavku nekoliko puta stigao pred kazneni prostor Rijeke, ali bez prave opasnosti. Rijeka je pak blizu gola bila u 59. minuti kada ubačaj Kvržića nisu uspjeli u mrežu pospremiti Gavranović i Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inter je od 89. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Tomislav Mazalović. Plasman u polufinale Kupa već su izborili Dinamo, Hajduk i Lokomotiva.

Ždrijeb polufinalnih parova je u petak, a utakmice su na rasporedu 28. veljače, dok je finale 23. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

INTER - RIJEKA 1-2 (Blažević/Puljić, Gavranović)

Inter: Mrmić - Bosec, Grgić, Komorski, Mamić - Postonjski, Mazalović, Šarić - Rak, V. Blažević - Andrić. Rijeka: Sluga - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Maleš, Mišić - Kvržić, Puljić, Črnic - Gavranović.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Sudac je svirao kraj i Rijeka je izborila polufinale hrvatskog kupa.

90'- Inter je lagano preuzeo inicijativu ne bi li došao do izjednačenja, ali tada ih je šokirao sudac Jović. Mazalović je uklizao na jednu loptu i srušio igrača Rijeke, a sudac mu je pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Ponovno se u dobroj prilici našao Kvržić koji je lijepo gađao suprotni kut Mrmićevog gola, ali lopta je ipak otišla pored gola Sluge.

78' - Charalampos Mavrias napravio je pametan prekršaj na sredini terena i spriječio kontru Zaprešićana, ali Jović mu je zato pokazao žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Kvržić se našao u velikoj prilici. Ostao je sam na nekih sedam, osam metara od gola i pucaosnažno, ali Mrmić je izvanredno reagirao i obranio njegov udarac.

67' - Probudio se i Inter. Pokušali su nakon kornera ugroziti Slugu, ali nisu bili precizni. No nastavljaju s laganim pritiskom i traže izjednačujući pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Vrlo izgledan prilika za Rijeku! Kvržić je povukao kontru i ubacio prizemnu loptu koja je šetala po petercu Intera, ali Gavranović je ostao za malo prekratak.

52' - Jović je nakon jednog neopreznog starta kapetanu Malešu pokazao žuti karton, drugi za Riječane u ovoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Odmah je Rijeka počela žustro. Mišić je izveo korner, a Puljić je skočio najviše i zahvatio loptu glavom, ali njegov je udarac otišao za malo preko gola.

46'- Počelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+2' - Kraj je prvog poluvremena.

45+1' - Josip Mišić bio je pregrub te mu je sudac Jović pokazao žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Rijeka je u potpunosti pritisnula igrače Intera i nanizala nekoliko kornera, ali do povećanja vodstva nisu uspjeli doći.

39' - GOOOOL! Slobodan udarac izvelo je Mišić, a najviši je u skoku bio Gavranović koji je vrlo lijepo pucao i svladao Mrmića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - GOOOOL! Tek što se krenulo s centra, Riječani su došli do izjednačenja. Puljić je snažno opalio ljevicom sa ruba kaznenog prostora Intera, a lopta je od prečke odsjela u mreži. Mrmić je bio apsolutno nemoćan, prekrasan gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - GOOOOL! Krasnu su akciju odigrali igrači Intera! Bosec je probio po desnoj strani i prizemno ubacio u šesnaesterac Riječana gdje se našao Blažević i mirno zabio za vodstvo gostiju!

25' - U dobroj se prilici nakon jednog ubačaja našai Črnic, ali vrlo je loše zahvatio loptu te ju je Mrmić bez problema uhvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - Slobodan udarac izveo je igrač Inter, ali učinio je to prejako te je lopta preletjela sve i završila pored gola Sluge. Riječani su poprilično čvrsti u duelima, očigledno žele tko pokazati tko je glavni na njihovom terenu.

14' - Gavranović je ponovno pokušao glavom, ali njegov odličan pokušaj završio za malo iznad prečke Mrmićevog gola. Samo dvije minute kasnije, udarac je iz daljine okušao i Maleš, ali nije bio dovoljno precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Zaredali su se oštriji prekršaji Rijeke, ali sudac Jović nije odlučio pokazati žuti karton nikome.

7' - Rijeka je nakon kornera imala veliku priliku! Župarić je neometan pucao po golu, ali pogodio je samo Gavranovića ispred gola Mrmića i upropastio dobru priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Riječani su žustro krenuli i Gavranović je pokušao glavom, ali nije bio precizan, a i sudac je ubrzo nakon toga podigao zastavicu i označio zaleđe.

1' - Počela je utakmica na Rujevici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Inter je na prošlom gostovanju na Rujevici uspio sačuvati netaknutu mrežu i odigrati 0-0 te je Kek shvatio kako se radi o vrlo ozbiljnoj i dobro složenoj momčadi, a to je i potvrdio novinarima na press konferenciji uoči utakmice:

"Normalno da je bolje i za njih i za nas da igramo na normalnom terenu, što Rujevica omogućava. Naši problemi su taj zgusnut program i silni izostanci u momčadi, Heber, Gorgon, Matei, Bradarić, Pavičić, Davidson su otpali dok je veliki upitnik za Eleza i Vešovića, a vraća se Žuta. Oni su standardizirali momčad i pokazali, prije kratkog vremena na Rujevici, da znaju iznimno kompaktno i disciplinirano stajati u obrani. Mi smo u toj utakmici, ako je bilo nešto dobro, dobro stajali i nismo im puštali da nas ugroze iz neke kontre. Ali, kako sam rekao, to je momčad koja ima gard, karakter i sigurno dolazi s istim ciljem kao što ga imamo i mi na ovu utakmicu", rekao je Kek.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo