GAVRANOVIĆ HAT-TRICKOM POTOPIO OSIJEK: / Nezaustavljiva Rijeka i u 46. utakmici kod kuće ostala neporažena

Image

U prvom polufinalnom susretu Hrvatskog kupa nogometaši Rijeke su pobijedili na Rujevici Osijek s 3-1 te su ogromnu stekli prednost pred uzvrat 14. ožujka u Gradskom vrtu.

1.3.2017.
20:08
VOYO logo

RIJEKA - OSIJEK 3:1

RIJEKA: Prskalo, Ristovski, Kulušić, Elez, Zuta, Bradarić, Mišić, Gorgon, Andrijašević, Matei, Gavranović.

OSIJEK: Malenica, Lesjak, Lukić, Barać, Džolan, Barišić, Mioč, Petrović, Perošević, Boban, Lopa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Gavranović (8.), 2-0 Gavranović (23.), 3-0 Gavranović (73.), 3-1 Perošević (75.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to četvrta pobjeda Riječana nad Osijekom ove sezone, a gotovo je sigurno da će se, kao i za naslov prvaka, za Rabuzinovo sunce boriti Rijeka i Dinamo. Isto tako, ovo je 46. dvoboj u kojem Rijeka na svom terenu nije ubilježila poraz.

Trostruki strijelac za Riječane bio je Mario Gavranović (8, 23, 71), dok je gol za Osijek zabio Antonio Perošević (75pen). Riječani su opravdali ulogu favorita i ubilježili su veliku pobjedu zahvaljujući sjajno raspoloženom Gavranoviću, no primili su i pogodak u završnici susreta koji Osječanima ipak daje nadu u uzvratu za dva tjedna. Kakvu takvu! Ali idemo redom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PITANJE PRVOG FINALISTA VEĆ RIJEŠENO: Dinamo zabio šest komada, Hodžić s četiri gola uništio Splićane

Riječani poveli u 8. minuti

Riječani su poveli iz prvog ozbiljnijeg napada u 8. minuti kada je nabačaj Mateija sretno i spretno Gavranović nogom iz blizine pospremio u mrežu. Nakon primljenog pogotka uslijedio je jedan pokušaj Osijeka, ali je Miočev udarac glavom otišao preko grede. U 11. je minuti propao i pokušaj Petrovikija.

Image

U 23. minuti Gavranović je opet pokazao veliku spretnost kada je na tri metra od gola Osječana sjajno primio loptu i iz okreta uspio zastresti mrežu za 2-0. Mario Gavranović je bio na korak do hat-tricka nakon nešto više od sat vremena igre. Rijeka je izvela slobodni udarac, Gavranović je pucao oštro glavom sa 16 metara, ali je vratar Osijeka Malenica sjajnom reakcijom zaustavio njegov pokušaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek zabio počasni gol

U 71. minuti junak dvoboja Gavranović došao je do "hat-tricka" nakon lijepe akcije Riječana i preciznog dodavanja Žute kojeg je švicarski Hrvat iz blizine skrenuo u mrežu. Samo četiri minute kasnije branič Rijeke Kulušić, inače zimsko pojačanje bijelih s Rujevice, je neoprezno napravio prekršaj u šesnaestercu, a Antonio Perošević je bio precizan s "bijele točke" za 3-1.

Do kraja susreta, Riječani su pokušali postići i četvrti gol, ali nisu uspijeli. Uzvrat u Gradskom vrtu je na rasporedu za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOTOVA JE UTAKMICA.

90' - SUDAČKA NADOKNADA JE TRI MINUTE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - GOOOL: Perošević je bio točan za 3-1.

74 - Glavni sudac susreta Jović pokazuje kazneni udarac za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOL: Sjajna akcija Rijeke! Žuta je s desne strane ubacio u sredinu, a Gavranović je zabio svoj treći gol na susretu. Rujevica je na nogama, skandira ime Leonarda Žute.

68' - Franko Andrijašević loše je izveo slobodni udarac s 20 metara, Njegov pokušaj daleko odlazi iznad lijeve spojnice vratnice i grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - KAKVA PRILIKA ZA RIJEKU! Malenica je sjajno obranio udarac glavom Gavranovića. Rijeka je izvela slobodan udarac, a najviši u skoku bio je danas vrlo raspoloženi Gavranović. No, Malenica je kod ove situacije pokazao klasu.

52' - Povukli su kontru igrači Osijeka, a Perošević ju je primio na desnoj strani kaznenog prostora Rijeke. Probao je brzo i pucao je iznad gola. Bila je to dobra šansa za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Josip Elez je zaradio žuti karton. Ovo je četvrti žuti karton na utakmici, obje momčadi imaju po dva.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

35' - Rijeka se nakon drugog gola povukla i prepustila igru Osijeku. Ali izabranici Matjaža Keka svoju priliku čekaju iz kontre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23' - GOOOL: Gavranović postiže svoj drugi pogodak na susretu. Rijeka Je nezaustavljiva, Rijeka igra moćno. Matjaž Kek je, tako, ispunio svoj plan. Što prije susret odvesti u jednosmjernu ulicu. I u tome je uspio. Barem za sad. Što se tiče situacije kod gola i samog pogodka, Andrijašević je nabacio loptu iz kornera, a ponovo se u šesnaestercu najbolje snašao Gavranović koji je zabio drugi gol na utakmici za vodstvo Rijeke 2-0.

17' - Riječani nastavljaju igrati svoju igru. Mirno, od noge do noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - GOOOL: Riječani su izveli korner, a lopta je došla do Mateija na desnoj strani, koji ju je ubacio u šesnaesterac. Tamo se odlično snašao Gavranović, koji pogađa za vodstvo 1-0. Rijeka je bolje otvorila susret i zasluženo povela.

7' - Rijeka je smirila igru, gradi napad iz zadnje linije, od noge do noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2' - Žuta je požutio odmah na početku utakmice jer je probao iznuditi penal. Sudac Jović nije nasjeo i pokazao mu je javnu opomenu. Vatreno je na početku. Vidi se kako obje momčadi grizu za trofej. Pa i na krivi način, kao što je to sad bio slučaj s Žutom.

1' - Barišić ide po lijevoj strani. Ali čisti to obrana Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - POČELA JE UTAKMICA

Rijeka dočekuje Osijek kao lider prvenstva koji čak 27 utakmica ne zna za poraz u svim natjecanjima. Bijeli s Kantride igraju moćno i trenutno su bez premca najbolji u Hrvatskoj. Ako spomenutom dodamo i podatak da Rijeka na svom terenu od nekog hrvatskog kluba kod kuće nije izgubila u zadnjih 45 susreta, onda dolazimo do zaključka kako je Osijek bez šanse na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, znate kako se kaže, lopta je okrugla, Osijek igra sjajno ove sezone i pravo je iznenađenje u hrvatskom nogometu. Momčad Zorana Zekića u posljednjih 11 susreta nije uspjela svladati Rijeku. Trenutni skor Osječanima je osam poraza i tri remija, dok na pobjedu u gostima Osiječani čekaju već sedam godina nad istim rivalom.

UŽIVO: GOOOOL! Dinamo uništava Splićane i grabi prema finalu, Hodžić ‘hat-trickom’ i Ćorić matirali ‘crvene’

Točnije, još od travnja 2014. godine. Riječani su, s druge strane, dobili sve tri međusobne utakmice ove sezone. Međutim, Osijek je u Rijeku doputovao s ciljem osvete za poraz 3-2 koji se dogodio u derbiju na otvaranju proljetnog dijela sezone 19. veljače.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo