Minimalna pobjeda / Dinamo preživio nezgodni Škupi: Kapetan Ademi vodi Modre u treće pretkolo za Ligu prvaka!

Image

tekstualni prijenos utakmice pratite na RTL.hr

26.7.2022.
11:38
VOYO logo

Nogometaši Dinama plasirali su se u treće pretkolo ovosezonske Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije. Poslije 2-2 u Zagrebu Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1-0 (0-0).

Utakmica i ukupni pobjednik je odlučen početkom drugog poluvremena. U 47. minuti je jedini strijelac u Skoplju bio Dinamov kapetan Arijan Ademi. U trećem pretkolu Dinamo će igrati protiv bugarskog prvaka Ludogoreca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/9ea9539c-0d26-11ed-9a90-02ab307a4c34/original

KRAJ

ŠKUPI - DINAMO = 0-1 (2-3)

Ademi 47'

90+5' GOTOVO JE! ADEMI ZABIJA JEDINI POGODAK NA UTAKMICI I VODI DINAMO U TREĆE PRETKOLO LIGE PRVAKA!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4' Kakvo je sad bilo naguravanje na terenu. Dosta je zaiskrilo, Oršić je pao na travnjak, ali ipak ne dolazi do većeg obračuna i sudac nastavlja igru. Sheji i Gorgiev dobivaju žute kartone.

90+3' Izlazi Ristovski, ušao je Moharrami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' Žuti karton za Baturinu zbog odugovlačenja.

90+2' Loš ubačaj Baturine, pokušao je ubaciti nisku loptu. Međutim, ona je bila silovita, tako da je obrana Škupija izbacila loptu u novi korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Dinamo je izašao u kontru nakon dobrog napada Škupija. Menalo je primio loptu u šesnaestercu, pucao prema Naumovskom, ali lopta odlazi u blok. Novi korner za Baturinu.

87' Osmi korner za Dinamo. Mišić je ubacio, ali Škupijeva obrana izbacuje loptu iz kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Ademija boli zglob i izlazi iz igre. Ušao je Baturina.

75' Žuti karton za Ademija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Probao je Oršić u onom prepoznatljivom stilu. Pronašao je put po lijevoj strani, izbacio se na desnu nogu, ali lopta mu je malo prešla preko stopala i nije imao dovoljno kontrole da ju plasira u drugi kut.

66' Kako su Makedonci sada odjurili u kontru. Opasno je bilo, ali obrana Modrih odlično je reagirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Korner za Dinamo izveo je Oršić. Ubacio je na drugu vratnicu, ali Naumovski zaustavlja taj pokušaj.

64' Odličan pokušaj Dinama! Ristovski je fantastično potkopao loptu na Petkovića, koji ipak ne dolazi do pogotka nakon odlične reakcije makedonske obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Zamjenu radi Škupi. Izašao je Abdula, ušao Ali.

59' Novi korner za Škupi, ali Livaković sigurno hvata loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' Korner za Škupi. Bila je duboka lopta na desnoj strani, a korner je bio bezopasan.

50' Pa kakvo je to zaleđe?! Dinamo je zabio pogodak za 2-0, ali pomoćni sudac diže zastavu za zaleđe. U ovoj fazi natjecanja nema VAR provjere i tako Dinamo uopće nije imao šanse za eventualnu promjenu odluke. Šteta, jer se 'na oko' čini da nije bilo riječi o zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' GOOOOOOOOOL! Ademi zabija nakon odličnog proigravanja Menala.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Makedoniji. Čačić radi zamjenu, Špikić je izašao i ušao je Menalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme statistika:

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/dab9da8c-0d1c-11ed-aa2c-02ab307a4c34/original

45+4' Poluvrijeme na Areni Toše Proeski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' Petković je imao mat priliku! Išao je jedan na jedan prema Naumovskom, koji se odlično postavio. Napadač Modrih nije bio odlučan oko završnice, probao je zarolati loptu vratara, ali Dinamo dobiva samo korner...

39' Kakva prilika za Škupi! Cephas je proletio pored Ljubičića i uputio niski udarac u lijevu stranu gola. Lopta, na svu sreću, prolazi pored vratnice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Škupi je morao napraviti zamjenu. Hamidi se ozlijedio i ne može nastaviti, ušao je Georgiev.

35' Zakompliciralo se ispred vrata Shkupija! Petković je ubačaj glavom preusmjerio na drugu stativu, tamo je bilo nekoliko igrača Dinama i Škupija. Makedonci se, ipak, izvlače od opasnosti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Makedonci nisu bezopasni. Često dolaze do prostora u kontranapadima, tako da se Dinamova zadnja linije ne smije opustiti i dozvoli lagan pogodak kao prošlu utakmicu.

25' Drugi korner za Dinamo. Ubacio je na prvu vratnicu, Petković je uletio, a Abdula je ostao ležati na terenu nakon sudara sa suigračem u očitim bolovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' Ambiciozni pokušaj Mišića. Probao je iznenaditi Naumovskog udarcem s 30 metara, ali nije bilo blizu.

21' Dobro je... Alvarez je izveo slobodni udarac za Škupi, ubacio je na pet metara, a Abdula je bio najviši. Ipak, odlazi preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

18' Opasan pokušaj glavom Petkovića! S pet metara je pucao glavom, ali brani Naumovski.

16' Petković je ranije dobije udarac zbog kojeg je dobio i liječničku pomoć. Ipak, sve će biti u redu s napadačem Dinama.

15' Sada su Makedonci opasni! Hamidi se okrenuo na šesnaestercu nakon brze kontre i pokušao iznenaditi Livakovića s udarcem u rašlje. Ipak, vratar Dinama bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme.

14' Dobra prilika za Dinamo! Oršić je odlično ubacio s kuta šesnaesterca, ali Perić je bio prekratak.

13' Solidna prilika za Dinamo. Ivanušec je prsima primio loptu, pa pucao iz voleja. Lopta se odbija od bloka i dolazi do Špikića, koji također udara volej. Korner za Dinamo.

12' Kao što se očekivalo, publika bodri Shkupi punim plućima. Često se čuju zvižduci kada Dinamo ima lopta.

10' Dinamo je razbio početni pritisak makedonskog kluba. Sada se igra na Shkupijevoj polovici.

6' Prvi udarac na utakmici uputio je Faustin za Shkupi.

1' Počela je utakmica na Maksimiru! Dinamu je pobjeda od velike važnosti, jer bez nje nema Europe. Sretno Modri!

Sastav Shkupi: Naumovski,Brdarovski, Margvelašvili, Abdula, Šeji, Silva Inacio, Faustin, Alvarez, Hamidi, Adetunji, Cephas. 

Sastav Dinamo: Livaković, Ristovski, Lauritsen, Perić, Ljubičić, Ademi, Mišić, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković. 

Nogometaši zagrebačkog Dinama od 21 sat igraju uzvratnu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv makedonskog Škupija. Modri su u ponedjeljak ujutro stigli u Skoplje, a momčad koji vodi Ante Čačić nakon iznenađujućih 2-2 na domaćem terenu treba pobijedu da bi osigurala minimalno skupine Konferencijske lige, ali i nastavila natjecanje u najelitnijem europskom natjecanju.

Dinamo je prije uzvrata s prvakom Sjeverne Makedonije dodatno napunio samopouzdanje pobjedivši u gostima momčad Slaven Belupa rezultatom 1-5. Ako ne bude iznenađenja boljeg iz susreta Škupija i Dinama će u trećem pretkolu najvjerovatnije čekati bugarski Ludogorets koji iz prvog ogleda ima čak tri pogotka više od Shamrock Roversa.

Image
DOM MAKEDONSKOG NOGOMETA /

Hrvatska ovakvo nešto može samo sanjati: Pogledajte prekrasnu Arenu u kojoj Dinamo igra večeras

U najavi ove utakmice, Ante Čačić je otkrio na koga neće računati u ovom dvoboju.

"Neće biti Josipa Šutala Theophilea, a hoćemo li igrati s jednim ili dva napadača tek ćemo vidjeti. Ne ovisimo o jednom napadaču i strijelcu, najbolje je to oslikala posljednja utakmica u Koprivnici gdje smo imali pet različitih strijelaca. Škupi? Oni žele iznenađenje, a mi to moramo spriječiti. Naš suparnik je dobar u sredini terena, ima dubinu i dobru energiju, a prema naprijed imaju tri dobra ofenzivna igrača. Inače, Alvarez mi se čini kao njihov najvažniji igrač. No, moram naglasiti kako je Škupi u prvom ogledu izgledao vrlo kompaktno. To mu je davalo snagu“.

Čačić je svjestan da su Modri favoriti i ne bježi od toga.

"Iako smo gosti prihvaćam ulogu favorita i u ovom uzvratu. Definitivno moramo odigrati bolju utakmicu nego li u Zagrebu. Po nogometnim parametrima smo imali više od igre i imali bolje prilike u prvom susretu. Da smo bolje koristili te šanse imali bi i bolji rezultat te bi ugodnije čekali ovaj uzvrat. Oni su, pak, iskoristili dvije naše nepažnje i došli su do rezultata koji im daje nadu. Mi imamo kvalitetniji igrači kadar, iskustvo iz Europe također je na našoj strani. Želimo odraditi ono što se od nas očekuje“, poručio je trener Dinama Čačić.

Prolaz je imperativ

"Učinit ćemo sve kako bi bili bolji nego li u prvom susretu te uz dužno poštovanje prema našem suparniku mislim da je Dinamo kvalitetnija momčad“, najavio je trener Dinama Ante Čačić uzvrat drugog pretkola Lige prvaka protiv Škupija u Skoplju.

Utakmica u kojoj Dinamo traži prolaz će se igrati se u prekrasnoj Toše Proeski Areni, stadion je izgrađen 1947. godine, redovno se obnavlja nakon 2008. godine. Stadion može primiti 36 tisuća ljudi.

Tekstualni prijenos utakmice pratite na RTL.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo