Drugo pretkolo za KL / Ništa od dvostrukog slavlja za hrvatske klubove: Rijeka rano povela, pa izgubila od Djurgardensa

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Utakmicu Rijeke i Djurgardensa na Rujevici pratite uživo u tekstualnom prijenosu na RTL.hr od 20 sati i 30 minuta.

21.7.2022.
17:28
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Nogometaši Rijeke u prvoj su utakmici 2. pretkola Konferencijske lige izgubili na svom terenu od švedskog Djurgardena sa 1-2 (1-1).

Utakmica je dobro počela za hrvatskog predstavnika koji je poveo golom Harisa Vučkića (13), no vodeći sastav švedskog prvenstva je preokrenuo rezultat preko Hampusa Finndella (38) i Victora Edvardssena (54).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je do prednosti stigla uz veliku dozu sreće, Ampem je nakon prodora po desnom krilu uputio netočno dodavanje prema dvojici gostujućih obrambenih igrača, ali oni su se spetljali, lopta se od njihovih nogu odbila u kazneni prostor gdje ju je prihvatio Vučkić te snažnim i preciznim udarcem sa 12-13 metara zatresao mrežu.

No, taj pogodak nije bio poticajan za Rijeku, upravo suprotno. Gosti su se nametnuli na travnjaku, bivali sve opasniji te u 38. minuti stigli i do poravnanja. Odlični Edvardssen se ubacio na desni bok, poslao povratnu loptu na 10 metara gdje je natrčao Finndell i preciznim udarcem svladao Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni preokret uslijedio je u 54. minuti kada je domaći sastav olako izgubio loptu na sredini terena, a gosti su izveli brzi protunapad. Asoro je u Rijuekinom kaznenom prostoru pronašao Edvardssena, a ovaj je nakon asistencije u prvom dijelu upisao i pogodak u nastavku.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KRAJ

Rijeka - Djurgardens = 1-2

Vučkić 14'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Findell 38'

Edvardsen 54'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

----------------------------------------------

90' Čak šest minuta sudačke nadoknade na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Kapetan Erikssen izašao je iz igre. Ušao je Elias Andersson.

89' Halilović iz očaja pokušava nešto iz daljine, ali nije ozbiljno zaprijetio Šveđanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' Lofgren ulazi u igru za Djurgardens.

82' Slobodni udarac izveo je Halilović, ali nije bilo prijetnje za Djurgardens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Oštri prekršaj! Hien je s punim gasom ušao u putanju Ampema. Zaiskrilo je malo nakon prekršaja i Pavlović je dobio žuti karton nakon što je protivničkog igrača primio za lice.

78' Hodža i Halilović su ušli u igru, a izašli su Alvarez i Smolčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Prvi žuti karton za Rijeku, Krešić je napravio prekršaj.

75' Perspektivna šansa za Rijeku! Povratna lopta na 20 metara za Smolčića koji raspaljuje loptu u raskoš riječkih tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Dvostruka zamjena za Djurgardens.

70' Novi prekid igre kako bi se igrači osvježili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Odličan ubačaj Ampema s lijevog krila, ali lopta je bila ipak previsoka za igrače Rijeke.

64' Prva promjena za Rijeku. Izlazi Obregon, a ušao je Frigan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

59' Neugodan udarac u glavu dobio je Smolčić. U skoku je dobio udarac u arkadu, a nakon kontakta je ostao ležati na terenu gdje je dobio liječničku pomoć zbog krvarenja.

54' Neeee! Edvardsen zabija drugi pogodak za Šveđane. Gol je pao iz kontre, Asoro je s desne strane ubacio Edvardsenu koji bez muke trese mrežu Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' Odličan pokušaj Ampena! Silovito je potegao s više od 20 metara , a lopta se odbija od Zetterstroma do Vučkića koji ponovno upošljava vratara švedske momčada.

49' Obećavajuća šansa Rijeke. Vučkić je oslobodio prostor na oko 30-ak metara od gola Djurgardensa. Lopta je došla do Vrančića koji ju je proslijedio Vukčeviću. On ju je oštro uputio prema petercu, a loptu skuplja Zetterstrom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME!

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/962af608-092a-11ed-af44-3e1450f7af8d/original

45+4' POLUVRIJEME NA RUJEVICI!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' Asoro je silovito pucao, ali lopta odlazi pored lijeve vratnice Labrovića.

40' Prekinula se igra nakon što se Ampem sudario glavom s igračem Djurgardensa. Oba igrača su dobro i brzo su se vratili na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' Šteeeeta! Findell iz drugog plana dolazi na povratnu loptu i zabija pored Labrovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' Dobra šansa za švedsku momčad! Zaredali su nekoliko dodavanja oko šesnaesterca, ali pravovremena reakcija Rijekine obrane odbila je tu loptu u korner. Krešić je zaradiop udarac tijekom akcije i izašao je nakratko van terena.

31' Djurgardens steže obruč oko gola Rijeke. Traže prostor za kreaciju neke šanse, ali Rijeka je za sad vrlo disciplinirana u obrani.

26' Fantastična obrambena reakcija Obregona! Frustrirani napadač Djurgardena ruši Obregona koji je brzo krenuo u kontru.

22' Predah za igrače. U Rijeci je vrućih 30 stupnjeva i jednostavno je zahtjevno izdržati cijelo poluvrijeme bez kratkog osvježenja.

18' Na Rujevici je 6500 gledatelja.

14' GOOOOOOOOOOOOL! Lopta se odbila od kapetana Djurgardensa, a Vučkić je bio tu. Pokupio je loptu i nasamario braniče švedske ekipe koji su izašli u blok i onda je zatresao mrežu pored nemoćnog Zetterstroma.

9' Asoro se ušuljao iza obrane Rijeke, ali nije dobro zahvatio loptu.

5' Dobra situacija za Rijeku! Vučkić je prolazio po lijevoj strani, pronašao je Obregona, koji ipak nije idealno uhvatio loptu u voleju.

4' Alvarez je tukao iz daljine, neugodno je išlo po podu, ali Vrančić je postavio nogu s namjerom da preusmjeri udarac u gol. Samo gol-aut.

3' Prvi pokušaj Djurgardena. Findell je pucao preko gola.

1' Počeo je susret na Rujevici!

Izašle su postave!

Rijeka: Labrović, Vučkić, Pavlović, Krešić, Smolčić, Vrančić, Alvarez, Selahi, Prince, Vukčević, Obregon

Djurgardens: Zetterstrom, Bengtsson, Ekdal, Hien, Johansson, Eriksson, Schuller, Findell, Radetinac, Edvardsen, Asoro

Image
UTAKMICA SEZONE /

Rijeka može protiv Djurgardensa, evo što trebate znati o švedskom klubu

Image
UTAKMICA SEZONE /

Rijeka može protiv Djurgardensa, evo što trebate znati o švedskom klubu

Nakon Osijeka, pobjedu u prvoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige traži i Rijeka. Ekipa s Kvarnera ima teški izazov ispred sebe, protivnik je švedski Djurgardens koji je u odličnoj formi i niže pobjede u švedskom prvenstvu.

Djurgardens ima pet uzastopnih pobjeda u prvenstvu Švedske, gdje se nakon 15 odigranih kola (prvenstvo je krenulo ranije) nalaze na drugom mjestu s 30 bodova.

"Očekujem zahtjevnu utakmicu, dobar protivnik, najteži kojeg smo mogli dobiti u ovoj fazi. Vjerujem u svoju ekipu, utakmica protiv Šibenika donijela nam je mirnoću i samopouzdanje," rekao je trener Rijeke, Dragan Tadić.

Image
Foto: Pixsell

Šibenik-Rijeka 0:1, 1678 gledatelja

Rijeka je otvorila novu sezonu HNL-a s minimalnom pobjedom protiv Šibenika, a ekipa je ovo ljeto prošla kroz velike promjene. Momčad je napustio kapetan Hrvoje Smolčić, kao i glavni strijelac Josip Drmić koji se besplatno pridružio Dinamu.

"Sigurno nas čeka teška i zahtjevna utakmica. Imamo sjajnu atmosferu u ekipi, igrače kao 12. igrač i to nam je velika motivacija i dat ćemo sve od sebe da steknemo prednost u prvom ogledu. Bitno je u prvoj utakmici napraviti prvi korak," u najavi utakmice rekao je Andrija Vukčević.

Ipak, Rijeka je dovela brojna pojačanja. Radi se o iskusnim igračima s uspješnim karijerama u europskom nogometu, a prvi veliki izazov imaju večeras.

Utakmicu Rijeke i Djurgardensa na Rujevici pratite uživo u tekstualnom prijenosu na RTL.hr od 20 sati i 30 minuta.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo