HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-1: / Bijeli nakon četiri mjeseca igrali pred navijačima na Poljudu; u drugom dijelu pala dva gola u 10 minuta

Image
Foto: PIXSELL

Hajduk slavio u derbiju 20. kola HNL-a protiv Lokomotive s 2-1

10.2.2019.
19:23
PIXSELL
VOYO logo

20.KOLO HNL-A, STADION POLJUD: 17.308, SPLIT

HAJDUK - LOKOMOTIVA 2-1

HAJDUK: Posavec - Tudor, Ismajli, Lopez, Bradarić - Nejašmić, Palaversa - Caktaš, Kalik, Tahiraj - Jairo

LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Kolinger, Majstorović, Lecjaks – Kastrati, Jakić, Datković, Knežević – Ivanušec – Uzuni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Ismajli (42.), 1-1 Uzuni (53.), 2-1 Caktaš 2-1 (63.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Druga utakmica Hajduka u nastavku sezone, druga pobjeda. I to je ono najbitnije iz ove utakmice za splitske bijele i sve navijače, kao i povratak nastupima na Poljudu pred svojom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to prva utakmica Hajduka na Poljudu s navijačima nakon četiri mjeseca, odnosno 126 dana. Poljud je bio zatvoren zbog incidenata koji su se dogodili tijekom derbija s Dinamom igranim 29. rujna kada je ozlijeđen vatrogasac, a Adam Gyurcso je pogođen kamenom u glavu. Hajduk je nakon toga kažnjen s četiri utakmice bez gledatelja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA TORCIDE: /

Ovako se to radi istinskim veličinama i legendama

Image
SPEKTAKULARNA KOREOGRAFIJA TORCIDE: /

Ovako se to radi istinskim veličinama i legendama

Utakmica je započela minutom šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova, a Torcida je preko čitavog sjevera razvila koreografiju s likom legendarnog Špace i njegovom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je poveo u 42. minuti. Palaversa je ubacio iz kornera, a Ismajli je potpuno sam na tri metra glavom spustio loptu u mrežu. Izjednačio je Uzuni u 52. minuti nakon brze kontre, no samo 10 minuta kasnije domaćin je ponovo zatresao mrežu, a strijelac je bio Caktaš.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

GOTOVA JE UTAKMICA

GOTOVO JE: Hajduk je ostvario i drugu pobjedu u drugoj polusezoni HNL-a! U derbiju 20. kola slavio je protiv Lokomotive na Poljudu golovima Ismajlija i Caktaša dok je za goste iz Zagreba pogodio Uzuni.Bijeli u idućem kolu putuju Rijeci na Jadranski derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80 - Tomić gura i posljednji adut, u igru je umjesto Kneževića poslao Lorena Maružina, vidjet ćemo kako će to ispasti.

78 - Kapetan Lokomotive Karačić zbog grubog starta na Bradariću zaradio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - Dva puta je s crte nogama udarce igrača Lokomotive spašavao Posavec, Lokomotiva je opasna iz kontranapada.

72' - Oba trenera ubacuju svježe igrače kako bi podignuli tempo igre svojih momčadi, Oreščanin je umjesto Tahiraja uveo Delića, a Tomić Mlinara umjesto Datkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Bakljada na Poljudu, na sjeveru je zapaljeno oko 30-etak baklji.

63' - GOOOL, Mijo Caktaš zabija za 2-1, kakva ludnica na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Hajduk je objavio službeni podatak kako je na Poljudu večeras 17.308 gledatelja. Kao što smo već istaknuli, Splićani su se zaželjeli utakmica Hajduka.

61' - Mijenja i Oreščanin, umjesto Palaverse u igru je ušao Hamza Barry

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Goran Tomić prvi mijenja, povukao je iz igre Kastratija i uveo Radonjića.

53' - GOOOL: Lokosi su poravnali na 1-1. U jeku dominacije i napada Hajduka Lokomotiva je stigla do izjednačenja preko Uzunija, koga je usamljenoga u kaznenom prostoru pronašao Lecjaks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Jairo se sletio pored Kolingera i Majstorovića ali je siguran gol spasio najbolji u redovima Lokomotive večeras, golman Grbić.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Nema promjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Poluvrijeme u Splitu. Sudac Damir Batinić označio je kraj prvog dijela.

42' - GOOOOL: Hajduk vodi 1-0: Ismajli je zabio za Hajduk glavom izbliza nakon kornera Palaverse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Krasan slobodan udarac mladog Bradarića, lopta je prohujala tik do lijeve vratnice Grbićevog gola

28' - Velika prilika za Bijele: Korner je izveo igrač Cityja na posudbi u Hajduku Palaversa, s pet metara pucao je glavom Borja Lopez, no golman Lokomotive Grbić izbio je loptu s gol linije. Publika je na istoku i zapadu skočila na noge.

18' - Prva opasnost pred golom Posavca u ovoj utakmici, nakon kornera Kneževića lopta se odbila do Karačića koji škaricama puca pored desne vratnice gola Splićana.

14' - Nakon izrađene akcije lijepo je ubacio Bradarić, ali je Tahiraj opalio volejem s desetak metara pored Grbićevog gola.

10' - Spetljali su se sad hajdukovci, lopta je došla do gostiju, ali ništa. U želji da otklone opasnost sudarili su se Tudor i Posavec, ali gosti nisu iskoristili priliku.

6' - Nova velika prilika Hajduka na početku susreta, na centaršut Caktaša pored stative je pucao Kalik. Primio se za glavu, i sam je svjestan što je promašio.

5' - Evo i prve šanse na utakmici. Tudor je ubacio s desne strane, a Caktaš je pucao glavom tik preko grede Grbićevog gola. Nošeni pjesmom sa sjevera hajdukovci dominantniji na terenu u ovih prvim minutama. Nametnuli su se Lokomotivi.

1' - Počela je utakmica. Na sjeveru koreografija Torcide. Preko tribine razvili su koreografiju s likom Stanka Poklepovića i njegovom legendarnom izjavom: ''Hajduk je vječan i neuništiv''.

0' - Uoči same utakmice održana je minuta šutnje za preminule trenere Hajduka Stanka Poklepovića i Ivana Vucova.

17.15 - Petnaestak minuta prije početka utakmice na tribinama je gotovo 15.000 gledatelja. Očekuje nas jedna prava navijačka atmosfera, publika u Splitu zaželjela se gledati Hajduk.

Osim susreta u kojem će sastav Siniše Oreščanina tražiti nove bodove nakon velikog trijumfa u Osijeku, s kojima bi se još više približili gornjem domu prvoligaške ljestvice, bit će to dvoboj u kojem će nakon punih 126 dana Hajduk odigrati utakmicu pred gledateljima na svom stadionu.

Bit će to ujedno i premijera trenera Oreščanina, koji će po prvi put voditi momčad u ”normalnom” okruženju ispunjenih tribina Poljuda. Kad se tome doda i rođendansko ozračje, jer Hajduk za nekoliko dana slavi 108. rođendan, za očekivati je ludu atmosferu na stadionu i, nadamo se, jednu dobru utakmicu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo