JAPAN ŠOKIRAO KOLUMBIJU U SARANSKU: / Quintero zabio golčinu, svi su ostali zapanjeni onim što je izveo

Image
Foto: AFP

Japan je iznenadio Kolumbiju u 1. kolu skupine H

19.6.2018.
15:52
AFP
VOYO logo

SP, SKUPINA H, 1. KOLO, 14.00, MORDOVIJA ARENA

SARANSK, RUSIJA

KOLUMBIJA - JAPAN 1-2

KOLUMBIJA: Ospina - Arias, D. Sanchez, Mina, Mojica - Rodriguez, Aguilar - Ju. Cuardado, Muriel, Rodriguez - Falcao

JAPAN: Kawashima - G. Sakai, Yoshida, Makino, Nagatomo - Haraguchi - Hasebe, Shibasaki, Honda, Inui - Osako

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Kagawa (6'), 1-1 Quintero (39'), 1-2 Osako (73')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U susretu 1. kola H skupine SP-a u utorak su u Saransku nogometaši Japana svladali favorizirane Kolumbijce sa 2-1 (1-1), ali treba istaknuti da je Kolumbija gotovo cijeli susret imala igrača manje jer je već u 3. minuti crveni karton dobio Carlos Sanchez zbog ove gluposti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Kolumbijce početak susreta bio je šokantan, već u 3. minuti crveni karton i penal za Japan. Naime, veznjak Carlos Sanchez je rukom zaustavio udarac Shinjija Kagawe i slovenski sudac Skomina dosudio je penal za Japance, a Sanchez je dobio crveni karton. Kagawa je realizirao penal i Japan je u 6. minuti poveo 1-0.

Kolumbija dolazi do izjednačenja 39. minuti iz slobodnog udarca sa 17 metara, kojeg je izborio Falcao. Ulogu izvođača preuzeo je veznjak Juan Quintero, koji ga je izveo u stilu legendarnog Brazilca Ronaldinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quintero je uputio plasirani udarac po zemlji i lopta je prošla ispod živog zida i završila u golu. Pobjednički gol Japanci su postigli u 73. minuti. Korner je izveo Keisuke Honda, a napadač Koelna Yuya Osako glavom trese mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu H skupine u 17 sati u Moskvi će igrati Poljska i Senegal.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA

90' - Pritišću ponovo Kolumbijci, ne žele se predati, idu do kraja, sve su bacili u napad. U Saransku će se igrati još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Izlazi igrač koji je zabio gol za vodstvo Osako.

79' - Čim su zabili Japanci odmah se Kolumbija odlučila na protuudar. Ulaskom Jamesa živnuli su Kolumbijci, zaprijetili su u dva navrata, Japanci teško dišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' - GOOOL: Poveo je konačno Japan, iz kornera je glavom poentirao Yuya Osako. Visio je gol već neko vrijeme u zraku. Kolumbijci su na kraju s igračem manje kapitulirali i sada Japanci konačno mogu odahnuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Zaprijetili su Japanci dvaput u drugom poluvremenu, odlučni da vrate stvari na svoje mjesto, za pokušaj Inuija se Kulumbijac Ospina morao lijepo protegnuti izvevši paradu da bi obranio udarac. Inače se sve svodi na nadmudrivanje na sredini terena. Kolumbija pravi drugu izmjenu, tako što ulazi James Rodriguez, a izlazi Juan Quintero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Takashi Inui puca u okvir gola Kolumbije, ali je njegov udarac zaustavljen.

46' - Počinje drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - SLOVENAC DAMIR SKOMINA OZNAČIO JE KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Japanci su poveli nakon pogreške Sancheza, ali Kolumbija se s igračem manje vratila nakon što je Juan Quintero zabio golčinu i pol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - GOOOL, 1-1: Kolumbija se vraća sa igračem manje. Svi su ostali zapanjeni kada je i kako Juan Quintero izveo slobodnjak. Pucao je snažno i nisko uz desnu stativu, te je lopta završila u mreži, nije se to moglo braniti.

24' - Bolji su Kolumbijci još uvijek, češće je igra pred golom Japana. Ipak, sada uspijeva i Japan malo stati na loptu i preseliti igru na polovicu Kolumbije. Kagawa, kreator igre Japana, objašnjava svojim suigračima što trebaju raditi, kako se trebaju kretati i kako trebaju stajati kod prekida za Kolumbiju.

16 - Evo još jedna velika prilika za Japan: Kagawa je umalo postao asistent, ali Inui je jako loše pucao i ostaje 1-0. Brzo se lopta seli iz jednog šesnaesterca u drugi, posjed je zasad na strani Kolumbije (63-37 %), ali što im to vrijedi kad na semaforu stoji 1-0 za Japan i ikad imaju igrača manje u polju.

12' - Nakon centaršuta Quintera, opasni kolubijski napadač Falcao je pucao s desetak metara, ali siguran je na golu Kawashima. Veliki nedostatak za Kolumbiju je neigranje Jamesa Rodrigueza koji je zbog ozljede lijevog lista na klupi danas. Procijenjeno je da ga se ne forsira.

6' - S bijele točke precizan je Kagawa i Japan vodi u Saransku, šok za Kolumbijce...

3' - Penal i crveni karton za Carlosa Sancheza: Rukom je obranio Kagawin udarac nakon obrane pokušaja Osake koji se bio sjurio na gol Kolumbije. Prilika je za Japan da povede odmah na startu. Kakva glupost Kolumbijaca, točnije Carlosa Sancheza?!

1' - POČELA JE UTAKMICA


Izbornik Kolumbije, 67-godišnji Argentinac Jose Pekerman, riješio je male dvojbe koje je imao u sastavu prije utakmice, a bile su vezane za lijevu stranu defenzive i napada. Danas protiv Japana zaigrat će nominalno s dva napadača, ali će jedan od njih bit će Muriel, koji igra za španjolsku Sevillu i kojega je prije prošloga SP-a Pekerman skinuo s liste kao prekobrojnoga. Četiri godine nakon toga, evo ga u prvom sastavu.

HARRY KANE SPASIO ENGLEZE U ZADNJIM MINUTAMA: Gordi Albion izvukao pobjedu protiv hrabrih Tunižana

Kolumbija u susret ulazi kao blagi favorit, s obzirom na to da je četiri prijateljske utakmice odradila bez poraza, uključujući i pobjedu protiv Francuske i da nominalno ima jaču momčad. James Rodriguez utakmicu započinje na klupi.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo