NIZOZEMSKA NAM OČITALA LEKCIJU! / Hrvatska porazom otvorila prvenstvo u Njemačkoj

Image
Foto: AFP, MARCELO HERNANDEZ

Hrvatska reprezentacija do 19 godina starosti igra otvorila je nastup na Europskom nogometnom prvenstvu u Njemačkoj - porazom. Mlada reprezentacija Nizozemske slavila je protiv mini Vatrenih s 3-1.

12.7.2016.
12:40
AFP, MARCELO HERNANDEZ
VOYO logo

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 1:3

HRVATSKA: Letica, Hudecek, Erlić, Soldo, Anočić, Lovren, Moro, Brekalo, Balić, Knežević, Brodić.

NIZOZEMSKA: Van Osch, Verdonk, Ter Avest, Rosario, Zeefuik, Paal, Duarte, Bergwijn, Nouri, Lammers, Schurman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Ferde Milina turnir u Njemačkoj započeli su porazom protiv Nizozemske. Hrvatska je na prvenstvo otputovala u neuigranom sastavu sa "samo" devetoricom igrača iz Dinama koji ima najjaču generaciju i najveću selekciju igrača do 19 godina. Hrvatska u ovom dvoboju nije uspjela parirati Nizozemskoj koja je odigrala jednu dobru, pametnu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mini Oranje su od samog početka susreta bili bolja momčad na travnjaku, a poveli su već u 17. minuti. Lammesr je ubacio u šesnaesterac lijevom nogom, a Bergwijin na drugoj stativi mirno zabio za vodstvo Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 33. minuti već je bilo 2-0 za Oranje

U 33. minuti bilo je već 2-0 za Nizozemsku. Abdelhak je napravio pravi dar - mar u obrani mini Vatrenih pa dodao Lammersu kojem nije bilo teško zabiti pokraj Letice. Tako se asistent kod prvog pogotka Nizozemaca promaknuo u strijelca.

Nadu Hrvatskoj u preokret vratio je Brekalo lijepim pogotkom u 43. minuti nakon akcije Lovrena i Mora, a kada je Nizozemska u 54. minuti ostala s igračem manje zbog isključenja Zeefvika ta se nada i povećala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJSTORIJA MINI VATRENOG: /

Uživajte u genijalnosti mladog Josipa Brekala

Image
MAJSTORIJA MINI VATRENOG: /

Uživajte u genijalnosti mladog Josipa Brekala

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, usprkos pritisku i velikom broju kornera, naši mladi igrači nisu uspjeli po jakoj kiši u Ulmu stići do poravnanja, nego su Nizozemci u samoj završnici postigli i treći pogodak kojim su potvrdili pobjedu. Bergwijn je u 85. minuti na svojoj polovici oteo loptu neopreznom Čabraji, te se sjurio prema našim vratima, obišao vratara Leticu i pogodio za konačnih 3-1. U skupini B još igraju Engleska i Francuska, koje će svoj susret 1. kola odigrati u 19.30 sati.

Iskupljenje protiv Francuske u petak

Hrvatska će u 2. kolu u petak igrati protiv Francuske u Aalenu (19.30 sati), dok će u 3. kolu protiv Engleske igrati u ponedjeljak u Heidenheimu (12 sati). Prve dvije reprezentacije iz skupine izborit će plasman u polufinale, dok će trećeplasirana reprezentacija igrati protiv trećeg iz skupine A za peto mjesto, posljednje koje vodi na SP U - 20 koje će se sljedeće godine održati u Južnoj Koreji. U skupini A u ponedjeljak je Italija svladala domaćina Njemačku sa 1-0, dok su Austrija i Portugal odigrali 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo