CITY SLAVIO PROTIV LEICESTERA: / Kompany fantastičnim golom približio Građane naslovu prvaka

Image
Foto: Profimedia

City slavio protiv lisica na Etihadu

6.5.2019.
22:52
Profimedia
VOYO logo

Premier liga, 37. kolo, Etihad

Manchester City - Leicester 1-0

Manchester City: (4-3-3): Ederson, Walker, Kompany, Laporte, Zinchenko, Silva, Gundogan, Foden, Bernardo Silva, Aguero, Sterling.

Leicester (4-2-3-1): Schmeichel, Ricardo Pereira, Evans, Maguire, Chilwell, Ndidi, Albrighton, Tielemans, Choudhury, Maddison, Vardy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City napravio je velik korak ka osvajanju još jednog naslova prvaka Engleske. Građani su na svom Etihadu dugo lomili, a na kraju i slomili Leicester City. Junak utakmice bio je kapetan Vincent Kompany koji je zabio fantastićan pogodak za pobjedu u 70. minuti.

Prvo poluvrijeme pripalo je u potpunosti Manchester Cityju. Građani su od samog početka krenuli u ofenzivu. Imao je, doduše, Leicester nekih svojih šansi, prijetili su početkom prvog dijela Pereira i Tielemans, ali nisu njihovi pokušaji bili dovoljno dobri da bi ugrozili Edersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu bili ni pokušaji Cityja pretjerano opasni, završavali su (pre)često centaršutevima na 170 i nešto centimetara visoke ofenzivne snage.

Image
STRAŠAN UDARAC ZA LIVERPOOL: /

Klopp potvrdio najgoru moguću vijest dan prije utakmice godine na Anfieldu

Image
STRAŠAN UDARAC ZA LIVERPOOL: /

Klopp potvrdio najgoru moguću vijest dan prije utakmice godine na Anfieldu

Sergio Aguero ipak je sredinom prvog dijela došao do jedne od takvih lopti i sjajno pucao glavom, no Schmeichel je nekako uspio tu loptu izvući iz gola uz pomoć stative. Snimka je pokazala da lopta ipak nije prešla gol-liniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je Aguero i u drugom poluvremenu blizu pogotka u 66. minuti kad se nekako uspio zagraditi od Jonnyja Evansa, no Schmeichel je opet bio na visini zadatka.

A udarac kakav je prema golu Leicestera uputio Vincent Kompany u 70. minuti ne bi obranila ni tri Schmeichela, oca ili sina. Dugo se kapetan Cityja namještao, ciljao, a onda poslao torpedo u same rašlje gola Lisica za vodstvo, a na kraju i pobjedu Građana na Etihadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potez bivšeg igrača Cityja u redovima Leicestera Kelechija Ihaenacha bio je možda i presudan za pobjedu Građana. Imao je Nigerijac bliski susret s vratarom Edersonom, bili su oči u oči, ali loptu je Ihaenacho poslao pred vrata.

Kolo prije kraja popeo se Manchester City na vrh Premier lige, a Liverpool je na drugom mjestu s jednim bodom manje. Cityja u posljednjem kolu očekuje gostovanje kod Brihgtona, dok će Liverpool na svom Anfieldu dočekati Wolverhampton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica. City je pobijedio i vratio se na vrh Premier lige.

90+' Ušli smo u samu završnicu utakmice. Leicester je otišao u napad, ali jalovi su ti njihovi pokušaji. Bit će ovo tri boda za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' Ovo je bila najbolja prilika za Leicester na utakmici. Ihaenacho je imao Edersona oči u oči, ali gađao je pred njegovih vrata. Mogao je Leicester ovim pogotkom do boda.

85' Kod leicestera igru napušta Albrighton, a ulazi gray. Kod Cityja izlazi Aguero i Gabriel Jesus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Harry Maguire je zakomplicirao situaciju u obrani i bio je prisiljen izbaciti loptu u još jedan korner za City.

75' Ne žuri se nikamo sada Cityju kad imaju vodstvo, a za Leicester ulazi bivši igrač Cityja Kelechi Iheanacho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Što je ovo bilo?! Kompany je potegnuo s 25 metara i zabio loptu u same rašlje! Kakav pogodak za vodstvo Cityja!

66' Aguero je opet bio u sjajnoj šansi. U padu je nekako s pet metara uputio udarac, ali Schmeichel ponovo brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' Maguire je sjajno izašao s loptom i pronašao nečuvanog Maddisona koji je imao vremena naciljati s 20-ak metara. Tukao je snažno pored gola.

58' Gundogan je dobio priliku za udarac iz daljine. Dobro je pucao, ali samo pored vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Guardiola povlači prvi potez. Foden ide van iz igre, a unutra će Leroy Sane.

54' Bernardo Silva gađao je s lijeve strane suprotni kut, no nije dobro nacijljao. City je trenutno u totalnoj ofenzivi i pitanje je koliko će Leicester to moći izdržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Odlična prilika za Sterlinga koji je glavom s pet metara poslao loptu u nebo.

48' Bernardo Silva opet je sjajan u prodoru, no njegov udarac nije pronašao metu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Krenulo je i drugo poluvijeme. David Silva napravio je grub prekršaj, ali nije mu Mike Dean za to dao drugi žuti karton. izvukao se ovog puta Španjolac.

Poluvrijeme: Nakon minute sudačke nadoknade sudac daje znak za kraj prvog poluvremena. City je igrao bolje, ali nije konkretizirao svoje šanse. Čeka nas zanimljivih 45 minuta jer će se Građani morati "baciti na glavu" ako misle do naslova prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Bernardo Silva u odličnoj je poziciji za udarac, no preslab je njegov prizemni udarac da bi ozbiljnije ugrozio gol Leicestera.

45' Kompany je svom silinom uletio u noge Jamesa Maddisona. Žuti karton najmanje je što je sudac mogao dodijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Leicester sada samo želi da poluvrijeme završi. Sudac Mike Dean održao je kratko predavanje Schmeichelu koji je pokušao zadržati vrijeme.

40' Još jedan udarac iz vana. Gundogan je ovog puta pokušao za City, ali je njegova lopta prošla pored vrata.

35' Harry Maguire je zaradio prvi žuti karton za momčad Leicestera.

32' Kakva je ovo šansa bila! Sergio Aguero nakon kornera je uputio odličan udarac glavom, Schmeichel je izvukao loptu iz gola i skrenuo je u stativu. Lopta je opasno plesala po crti. Ipak, pokazala je snimka da nije prešla gol-liniju.

30' Publika je sad na nogama na Etihadu. Bernardo SIlva provozio je slalom među braničima Leicestera, no nije mogao otići do kraja. Akcija je završila kornerom za City.

28' City ima loptu u nogama, no nema rješenja za obranu Leicestera. Pokušali su centrirati nekoliko puta, ali uglavnom je Harry Maguire kupio te visoke lopte.

21' Prvi žuti karton na utakmici dobio je David Silva. Nakon sjajnog proigravanja Maddisona za Tielemansa u stilu španera iz 1. županijske lige morao je tu akciju Španjolac zaustaviti grubim prekršajem.

18' Foden je ponovo na udarcu. Naletio je na jedan odbijanac i pokušao volejem "stisnuti" tu loptu, ali ona je odletjela visoko preko vrata.

14' Tielemans je tukao s nekih 20-ak metara. Lopta se od bloka odbila ravno u Edersonove ruke. Nije to bila loša pozicija za udarac, no mogao je Belgijanac i malo bolje to iskoristiti.

12' Odgovara Phil Foden na drugoj strani. Našao se u sjajnoj poziciji 15-ak metara od gola nečuvan, pucao je, doduše, ravno u Edersona. Prva ozbiljnija prilika za Građane.

8' Odlična šansa za Leicester: Pereira se sjajno izborio za prostor i lijevom nogom tukao prema golu, no Kompany je sjajno uklizao i blokirao taj udarac.

6' Leicester se nije došao nadigravati na Etihad. City ima većinu posjeda u svojim nogama i pokušava na sve načine probiti blok Lisica. Jamie Vardy i James Maddison glavna su dva oružja u kontranapadima gostiju.

2' Manchester City u utakmicu je krenuo furiozno. Kao da žele riješiti pitanje pobjednika već na samom početku.

1' Krenula je dugo isčekivana utakmica na Etihadu.

Liverpool je u subotnjem trileru 37. kola uzeo tri boda na St. James’ Parku i izbio na prvo mjesto ljestvice s 94 boda, i sada cijela Engleska i nogometna Europa čekaju odgovor Pepa Guardiole i društva, koji imaju dva boda manje. Pobijedi li City, preuzet će vrh tablice s bodom prednosti, a nade Liverpoola u osvajanje naslova nakon 29 godina bit će svedene na minimum. No, u slučaju poraza, Redsi će biti u prednosti u završnici prvenstva.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo