DRAMA NA SJEVERU: / Real u zadnjim sekundama izborio produžetke, pa sjajnim golom Carvajala došao do novog trofeja!

Image
Foto: AFP, JONATHAN NACKSTRAND

Nogometaši madridskog Reala pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Europskog superkupa nakon što su u dramatičnoj utakmici u norveškom Trondheimu pobijedili Sevillu s 3-2 nakon produžetka.

9.8.2016.
20:28
AFP, JONATHAN NACKSTRAND
VOYO logo

REAL MADRID - SEVILLA 3-2

REAL MADRID: Casilla - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kovačić (od 74. James), Casemiro, Isco (od 66. Modrić) - Vazquez, Morata (od 62. Benzema), Asensio

SEVILLA: Rico - Pareja, Carrico (od 51. Rami), Kolodziejczak - Iborra (od 75. Kranevitter), Kiyotake, Vazquez, Vitolo, N'Zonzi - Ferreira, Vietto (od 67. Konopljanka)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 1-0 Asensio (21), 1-1 Vazquez (41), 1-2 Konopljanka (72 - 11m), 2-2 Ramos (90+3), 3-2 Carvajal (119)

Za oba kluba je to bio peti finale Europskog superkupa, a Sevilli i treći uzastopan. Realu je ovo treći naslov u ovom natjecanju, nakon 2002. i 2014. Ovaj potonji naslov su također osvojili protiv Seville, tada su u Cardiffu slavili s 2-0. Andalužani su postali prvi klub koji je igrao tri finala uzastopce, ali je sva tri i izgubio, a jedini naslov imaju iz 2006. Španjolskim klubovima je tosedmi naslov u posljednjih osam godina, te ukupno četrnaesti. Rekorderi su Barcelona i Milan s po pet naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski prvak je poveo u 21. minuti sjajnim pogotkom Marca Asensija koji je primio loptu na 30-ak metara od gola, namjestio si je na lijevu nogu i smjestio je u gornji kut nemoćnog Rica. Pobjednik Europske lige je izjednačio u 41. minuti kada je nabacivanje s desne strane Vitolo najprije primirio prsima, pa gurnuo loptu do Vazqueza koji je s 15-ak metara udaljenosti matirao Casillu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić od prve minute, Modrić ušao

Potpuni preokret se dogodio u 73. minuti kada je Jevhen Konopljanka realizirao jedanaesterac za vodstvo andaluzijskog sastava. Kazneni udarac je skrivio Sergio Ramos srušivši Vitola. Ipak, upravo je Ramos u trećoj minuti sudačke nadoknade izborio Realu produžetak. Lucas je nabacio s desne strane, a Ramos sve nadskočio i glavom smjestio loptu u mrežu za 2-2 i produžetke. Ramos je time postao prvi obrambeni igrač u povijesti Reala koji je zabijao u tri finala europskih natjecanja.

https://vid.me/YvaN

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 93. minuti Sevilla je ostala s igračem manje jer je Kolodziejczak zbog prekršaja na Lucasu dobio drugi žuti karton. Brojčanu nadmoć Real je uspio iskoristiti na samom kraju kada je Dani Carvajal nakon sjajnog solo-prodora u 119. minuti pogodio za konačnih 3-2.

Real je nastupio bez ozlijeđenog Cristiana Ronalda, a produženi odmor su dobili Gareth Bale, Toni Kroos i Pepe. Naš Mateo Kovačić je započeo utakmicu i igrao je do 74. minute kada ga je zamijenio James Rodriguez, dok je Luka Modrić ušao u igru u 66. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo