LIVERPOOL NAKON RULETA JEDANAESTERACA DO NOVOG EUROPSKOG NASLOVA: / Mladi Chelseajev talent tragičar raspucavanja

Image
Foto: Profimedia

Mladi Tammy Abraham pucao je po sredini odlučujući jedanaesterac, a Adrian je na njegov udarac bio spreman i to je bio kraj priče u Istanbulu

14.8.2019.
23:50
Profimedia
VOYO logo

Europski Superkup

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodafone Park, Istanbul, 21:00

LIVERPOOL - CHELSEA 2:2 (5-4 pen.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool: Adrian, Robertson, Van Dijk, Matip, Gomez, Henderson, Fabinho, Milner, Mane, Salah, Oxlade-Chemberlain

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Zouma, Christensen, Emerson, Kante, Kovačić, Jorginho, Pulisic, Giroud, Pedro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool je osvojio Europski Superkup nakon duge i iscrpljujuće utakmice protiv Chelseaja u Istanbulu. Redsi su nakon 120 minuta utakmice koja je završila 2:2 i pet serija penala zagrlili svog vratara Adriana koji je obranio posljednji mladom Tammyju Abrahamu i tako Liverpoolu osigurao trofej.

Vrlo dobri Kova

Jurgen Klopp ostavio je Dejana Lovrena kod kuće. Iako je službeno hrvatski reprezentativac "bolestan", većina stranih medija smatra da je razlog njegovog izostanka transfer u Romu koji će se uskoro dogoditi. S druge strane, Mateo Kovačić je zaigrao u Lampardovom sastavu od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I igrao je vrlo dobro. Pedro i Kova s nekoliko su sjajnih kombinacija izbacili iz ravnoteže čitavu Liverpoolovu obranu u prvom dijelu. Chelsea je igrao bolje, a svoju je prednost okrunio u 36. minuti kad je nakon sjajnog proigravanja Pulisica za 1:0 pogodio Giroud.

[FOTO] MAJSTOR JE ULETIO NA TEREN U SUPERKUPU: Uklizao je najboljem stoperu svijeta prije nego su ga zaštitari sravnili sa zemljom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je nekoliko minuta kasnije zabio, počeo je i slaviti gol, ali kratko je njegovo slavlje trajalo jer je pomoćna sutkinja označila zaleđe. Inače, sudačka trojka Frappart-Nicolosi-O'Neill prva ja u povijesti ženska trojka koja je sudila na nekoj većoj Uefinoj priredbi i svoj su posao napravile na vrlo visokoj razini.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Joker Firmino

Drugi dio pripao je Liverpoolu. Ušao je u igru Roberto Firmino i Liverpool kao da je postao neka druga momčad. Dvije minute trebale su mu da asistira sjajno za Manea koji je samo morao loptu gurnuti u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Firmino je bio fantastičan u razigravanju, stvarao je šanse za Hendersona i Fabinha koji ih nisu mogli iskoristiti i okrenuti utakmicu na samom startu prvog dijela. A držao je Chelsea u igri i vratar Kepa. U 76. minuti s dvije je odlične intervencije spasio Bluese od poraza. najprije je skinuo udarac Salaha, a zatim i Van Dijka. Dovoljno je sve to bilo samo za produžetke.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Dugo u istanbulsku noć

Redsi su u prvi produžetak ušli žestoko kao i u prvo poluvrijeme. Firmino je opet proigrao Manea koji je njegovu povratnu loptu pospremio u mrežu za vodstvo 2:1 i mnogi su mislili da je tu kraj priče u Superkupu. No morali su razmisliti ponovo. Adrian je malo zakačio mladog Abrahama i skrivio u 100, minuti penal koji je sigurno realizirao Jorginho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
[VIDEO] KLOPP SE GLUPIRAO NAKON OSVOJENOG TROFEJA: /

Naklonio se junaku kultnim Rockyjevim uzvikom

Image
[VIDEO] KLOPP SE GLUPIRAO NAKON OSVOJENOG TROFEJA: /

Naklonio se junaku kultnim Rockyjevim uzvikom

Grčevi su počeli hvatati igrače obje momčadi u nastavku pa im nije ostalo baš previše snage da bi se utakmica razriješila do 120. minute. Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca u kojem je prvi "trepnuo" Chelsea. Mladi Tammy Abraham pucao je po sredini odlučujući jedanaesterac, a Adrian je na njegov udarac bio spreman i to je bio kraj priče u Istanbulu.

Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Četvrti naslov za Liverpool

Mateo Kovačić je bio u početnoj postavi Franka Lamparda, a igrao je do 101. minute, kad ga je zamijenio Ross Barkley. Nažalost, hrvatski reprezentativac ostao je na dva Super kupa osvojena u dresu Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to šesti nastup Liverpoola u europskom Super kupu, a Redsi su po četvrti put postali pobjednicima. Liverpool je bio i posljednji engleski klub koji je osvojio ovaj pehar, kad je 2005. godine u produžetku nadigrao moskovski CSKA.

Chelsea je četvrti put bio u borbi za europski Super kup. Do trijumfa u Istanbuli "plavi" su jedini put podigli ovaj trofej 1998. pobjedom nad Real Madridom, a dvaput zaredom su poraženi u finalima: 2012. od Atletico Madrida, a 2013. godine od Bayerna također nakon raspucavanja sa 11 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gotovo je! Adrian je obranio penal Tammyju Abrahamu i Liverpool je osvojio Superkup!

Tekst se nastavlja ispod oglasa


5-4 Mohamed Salah također je siguran. Moglo bi ovo potrajati...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


4-4 Alexander-Arnold je zabio za Liverpool, Emerson odmah uzvratio za Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


3-3 Mount je izgledao malo nervozno, ali je sjajno izveo ovaj penal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


3-2 Kepa je imao ovu loptu Origija, no nekako je ona ušla ipak u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


2-2 Barkley je dugo čekao, a onda poslao bombu u kut Adrianovig gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


2-1 Fabinho također uspješan s kreča. Čeka se još uvijek prva greška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


1-1 Jorginho opet siguran za Chelsea s bijele točke.


1-0 Firmino je zabio prvi jedanaesterac za Liverpool


FT Kraj je produžetaka, a rezultat je još uvijek izjednačen. Slijedi izvođenje jedanaesteraca.


113' Odličan udarac Barkleya s ruba šesnaesterca, ali još bolja obrana Adriana. Sjajna reakcija vratara Liverpoola.


105' Kraj je prvog produžetka. Dva pogotka vidjeli smo u 15 minuta. Odmah kreće i drugi produžetak.

104' Sjajna prilika za Chelsea! Tammy Abraham je bio na povratnoj lopti Pedra, a Alexander-Arnold mu je zasmetao taman toliko da promaši prazna vrata Adriana.


102' Mane izlazi iz igre, a ulazi Origi za Liverpool.


100' Nije još gotovo. Jorginho je iz penala donio novo izjednačenje na utakmici. Opet smo na početku, 2.2 je u produžecima u sjajnoj utakmici u istanbulu.


95' Opet ista kombinacija za još jedan gol Liverpoola! Firmino je u sredini pronašao Manea koji šalje loptu pod gredu Kepinog gola i Liverpool vodi 2:1.


91' Krenuli su produžeci. Kod Liverpoola je u igru ušao Alexander-Arnold, a izašao Robertson.


FT To je to. Kraj je regularnog dijela i idemo u produžetke.


84' Još jedan mladić ulazi za Chelsea. Tomori će na mjesto stopera umjesto Christensena.


83' Jorginho je pronašao Mounta u sjajnoj poziciji, Mount je zabio, ali označeno je zaleđe.


76' Kakve dvije reakcije Kepe. Najprije je obranio udarac Salaha, a nakon toga sjajnom je intervencijom izvukao iz mreže udarac Van Dijka. Fantastično!


75' Dvostruka zamjena kod Chelseaja. Ulaze mladići Mount i Abraham, a izlaze Giroud i Pulisic.


72' Malo je pao tempo utakmice. Nismo vidjeli konkretnu akciju već neko vrijeme. Bit će da su se momčadi ispuhale na početku nastavka utakmice.


64' Još jedna zamjena u Liverpoolu. Iz igre je izašao Milner, a ušao je Wijnaldum.


52' Liverpool je preporođen od ulaska Firmina. Brazilac je sjajno kreće i otvara prilike suigračima. Proigrao je i Henderson koji se više priključuje napadu i stvara prilike.


49' Nije ni ušao u igru, a već je gurnuo Manea u mat-situaciju iz koje je Senegalac lagano zabio za 1:1.


46' Kreće drugo poluvrijeme u istanbulu. Firmino je u igri za Liverpool, a izašao je Oxlade-Chemberlain.


HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Chelsea zasluženo vodi 1:0 pogotkom Oliviera Girouda nakon asistencije Pedra. Mateo Kovačić odigrao je vrlo dobro poluvrijeme i jedan je od razloga dobre igre Bluesa.


38' Pulisic je mislio da je zabio gol za 2:0, no pomoćna sutkinja je podigla zastavicu i suđeno je zaleđe. Snimka je pokazala da je bila u pravu.


36' Vodi Chelsea 1:0 potpuno zasluženo. Pulišić je dao sjajnu loptu za Girouda koji majstorski pogađa Adrianov dalji kut za vodstvo u Istanbulu.


32' Odličnu loptu dao je Pedro za Kovačića koji bi se našao oči u oči s Adrianom da ovaj nije pravovremeno izašao s vrata i presjekao loptu. Dosta dobro surađuju kroz cijelu utakmicu Pedro i Kovačić.


30' Chelsea ima dosta problema s obranom prekida. mane je sada sam nečuvan bio na lopti, pucao je glavom, no uspio je taj njegov pokušaj ukrotiti Kepa.


25' Giroud se izborio za prostor pored Van Dijka, pucao je škaricama pored gola.


23' Izvrsna akcija Giruoda, Kovačića i Pedra. Na kraju je pedro s 15-ak metara tukao silovito i pogodio gredu.


21' Kovačić je sjajno proigrao Pedra, no Robertson je izvrsno reagirao i presjekao mu put prema golu.


16' Prva prava prigoda za Liverpool na utakmici. Salah je izgubio svog čuvara i sjurio se na gol. Pucao je iskosa vanjskom, ali Kepa odlično skida njegov udarac.


11' Giroud je pronašao Pedra na desnom krilu, Španjolac je ušao u sredinu i pucao lijevom nogome pored gola


8' Lopta je nakon greške Chelseaja stigla do Fabinha čiji je centaršut lako ukrotio Kepa.


4' Mane je pucao škaricama u Christensena koji je njegov udarac blokirao rukom. Sutkinja nije ni htjela pogledati VAR iako je ta situacija izgledala vrlo dvojbeno. Od svega je ispao samo korner za Liverpool.


1' Krenula je utakmica u Istanbulu pred prepunim tribinama Vodafone Parka.


20:53 Uoči utakmice nogometaši su se družili s djecom s posebnim potrebama. Predivna gesta koju ova djeca sigurno neće nikad zaboraviti.

20:50 Na utakmici će dijeliti pravdu Stephanie Frappart i time ući u povijest kao prva sutkinja koja je sudila na nekoj većoj Uefinoj sportskoj priredbi.


Engleski klubovi prošle su sezone pokorili Europu. Liverpool je u finalu Lige prvaka svladao Tottenham i osvojio najvrijedniji klupski trofej na svijetu, dok je Chelsea slavio u Europskoj ligi.

Ako ne računamo pretkola koja su već davno startala, europska sezona otvara se Europskim Superkupom. Ove godine engleski je to derbi usred Istanbula u koji ova dva kluba neće ući u punim sastavima.

Jurgen Klopp bi je prisiljen izostaviti svog prvog vratara Alissona, a neće se ni u prvom sastavu naći ni udarna igla Roberto Firmino. Dejan Lovren nije ni odletio u istanbul jer se .

S druge strane mateo Kovačić igrat će od prve minute za Chelsea koji je u proteklom kolu pretrpio katastrofalan poraz od Manchester Uniteda. Prijenos uživo možete pratiti na portalu Net.hr.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo