BARCA – PSV 4-0, INTER – TOTTENHAM 2-1: / San Siro slavio nakon 2380 dana u LP-u, Messi krenuo hat-trickom u golijadi

Image
Foto: AFP
18.9.2018.
20:47
AFP
VOYO logo

Barcelona je rutinski stigla do pobjede pred svojim navijačima protiv PSV-a premda su i Nizozemci imali svoj prilike.

Image
STRAŠAN GOL JE OTVORIO OVOGODIŠNJU LIGU PRVAKA: /

Znate što se dogodi kada Messi izvodi slobodnjak sa dvadesetak metara?

Image
STRAŠAN GOL JE OTVORIO OVOGODIŠNJU LIGU PRVAKA: /

Znate što se dogodi kada Messi izvodi slobodnjak sa dvadesetak metara?

Messijev hat-trick

Mrežu nizozemskog prvaka načeo je Lionel Messi fantastičnim udarcem iz slobodnjaka u 32. minuti. Na 2-0 još ljepšim golom povisio je Ousmane Dembele u 75. minuti. Francuz se oslobodio dva igrača PSV-a i onda prekrasnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 2-0. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Messi svojim drugim golom u 77. minuti, na asistenciju našeg Ivana Rakitića. U 79. minuti Barca je ostala s igračem manje nakon što je isključen Samuel Umtiti, no Katalonci su i s igračem manje zabili, a ponovo je strijelac bio Messi u 87. minuti. Rakitić je bio u početnom sastavu Barce, a zamijenjen je u 85. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzanimljivije detalje tog ogleda pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret na San Siru

U drugom susretu Inter je preokretom izborio pobjedu protiv Tottenhama 2-1 u svom prvom nastupu u Ligi prvaka nakon godina čekanja i 2380 dana otkako je upisana posljednja pobjeda. Tottenham je imao vodstvo 1-0 i još nekoliko prilika, ali su 'Nerazzurri' u posljednjih šest minuta zabili dva gola.

Gosti su u prvom poluvremenu imali tri lijepe prilike, međutim nisu uspjeli svladati Samira Handanoviča. Eriksen je zaprijetio iz slobodnog udarca u 13. minuti, no slovenski vratar je bio spreman. U 37. minuti sjajnu priliku je ima Kane, ali je loše reagirao nakon što je već prošao Handanoviča, a u 42. minuti iz slobodnjaka je zaprijetio i Davies, no nije bilo promjene rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tottenham je poveo u 54. minuti Eriksenovim golom. Danski veznjak je pucao, lopta je pogodila Mirandu i prevarila Handanoviča. Inter je izjednačio u 86. minuti sjajnim pogotkom do tada nevidljivog Maura Icardija. Asamoah je ubacio s lijevog krila, a argentinski napadač fantastičnim volejem s ruba kaznenog prostora zabio za 1-1. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika, Vecino je nakon ubačaja iz kornera zabio za pobjedu talijanskog velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret, dok je indisponirani Ivan Perišić zamijenjen u 64. minuti.

Detalje susreta pogledajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 2. kolu koje je na rasporedu 3. listopada sastaju se Tottenham - Barcelona, te PSV Eindhoven - Inter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


BARCELONA – PSV 4-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

INTER – TOTTENHAM 2-1

UTAKMICE SU ZAVRŠENE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+3. minuta: GOOOOOOL U MILANU! Preokret Intera za 2-1. Vecino je strijelac glavom za preokret i pobjedu Intera.

87. minuta: GOOOOOOL U BARCELONI! Lionel Messi je kompletirao hat-trick. Asistent Luis Suarez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85. minuta: GOOOOOOOL U MILANU! Mauro Icardi u svojoj prvoj utakmici u Ligi prvaka zabija spektakularno za izjednačenje na 1-1 protiv Tottenhama. S lijeve strane je na vrh šesnaesterca nabacio Asamoah, a Icardi volejčinom pogodio za radost tribina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79. minuta: CRVENI KARTON! Dosta sad uzbuđenja u Barceloni. Samuel Umtiti po drugi put javno opomenut i udaljen s travnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77. minuta: GOOOOOOL U BARCELONI! Lionel Messi svojim drugim golom povećava na 3-0. Asistent je bio Ivan Rakitić čije je dodavanje Messi iz prve pospremio u nebranjeni dio mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75. minuta: GOOOOOOL U BARCELONI! I to kakav! Ousmane Dembele oslobodio se dvojice jednim potezom, povukao prema golu PSV i udarcem oduševio tribine stadiona u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74. minuta: Nešto više od petnaest minuta nade za Inter i PSV da u 'džep' stave nešto opipljivo.

68. minuta: Suarez uzdrmao gredu udarcem izvan šesnaest metara! Malo je sad nedostajalo da Barca poveća vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64. minuta: Perišić napušta travnjak, Candreva umjesto njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: Prošlo je sat vremena igre na San Siru. Osam udaraca Intera (dva u okvir), šest pokušaja Tottenhama (četiri u okvir) i ono najbitnije - 1-0 za Spurse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57. minuta: Perišić glavom, ostaje 0-1.

Coutinho pokušao uvećati Barcinu prednost, ostat će na onoj koja je stigla nakon Messijeva slobodnjaka kojeg su vidjela, službena je brojka, 73,462 posjetitelja ove utakmice.

53. minuta: GOOOOOOL U MILANU! Tottenham vodi 1-0. Eriksen je opalio s dvadesetak metara, Handanovič brani, a u novom pokušaju Eriksen uz pomoć Mirande od kojeg se lopta odbija prebacuje Interovog vratara.

52. minuta: Brozović i Politano iz slobodnog udarca u uvježbanoj akciji. Ništa.

49. minuta: Brozović i Perišić su zakuhali situaciju pred golom gostiju, Marcelo ubacivanjem a Ivan prihvaćanjem lopte u šesnaestercu engleske momčadi. Ipak, svoj dio posla Perišić je napravio uz prekršaj, sasvim jasan bez obzira na to koliko se on bunio...

47. minuta: Politano je prvi zaprijetio. Ako se taj udarac izvan okvira gola Spursa može zvati prijetnjom.

46. minuta: Započela su druga poluvremena.

45. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme u Milanu, rezultat je 0-0.

Kraj prvog dijela i u Barceloni, ondje je publika vidjela zgoditak. I to krasan, Messijev iz slobodnog udarca.

43. minuta: Ubacivanje je u gol škaricama pokušao pretvoriti Kane. Nije ni došao do lopte.

37. minuta: Sjajna šansa za Tottenham, Harry Kane je odlično primio loptu ubačenu u šesnaesterac, krenuo prema Handanoviču i pokušao ga driblingom prevariti kako bi krenuo prema praznoj mreži. Zaigrao se malo previše, lopta mu je pobjegla.

34. minuta: Brozović je probao promijeniti stanje na semaforu, no daleko je to bilo od prave prijetnje. Uputio je loptu s vrha šesnaesterca, malo s desne strane, ali prizemno, slabo i neprecizno.

32. minuta: GOOOOOOOL U BARCELONI! Lionel Messi je strijelac prvog ovosezonskog pogotka u Ligi prvaka. Zabio je argentinski majstor veličanstveno iz slobodnog udarca.

Prvi je ovo gol PSV-u iz slobodnog udarca od 2008. kad je tako zabio Steven Gerrard.

30. minuta: Pokušali su sad Tottenhamovi nogometaši iz slobodnog udarca zaprijetiti golu domaćina. Ubačaj, pokušaj udarca glavom, i dalje 0-0.

28. minuta: Ivan Rakitić oprobao udarac, blok, lopta ide u korner.

26. minuta: Tottenham sam sebi stvara probleme. Perišić ponovno ubacuje s lijeve strane, a Sanchez glavom usmjerava loptu prema svom golu i tjera Vorma na dobru reakciju.

21. minuta: Škriniar hokejaškim prekršajem zaustavlja Heung-Min Sona. Zasluženi žuti karton.

Barcelona je pokušala preko kombinacije Messi-Suarez, i ondje još mreže miruju.

20. minuta: Na obje utakmice zasad ništa što bi izmamilo uzdahe. Pričekat ćemo na uzbuđenja još neko vrijeme...

16. minuta: Perišić djeluje nezaustavljivo za Auriera koji je zbilja na mukama sa hrvatskim krilnim napadačem. Ponovno ga je Perišić probio, ponovno izborio korner...

12. minuta: Dominantnije izgleda Inter, ali pravu priliku još čekamo.

Eriksen iz slobodnog udarca cilja donji lijevi kut Handanoviča koji odbija loptu. I dalje 0-0.

8. minuta: Ponovno je Perišić probio, no ništa više od kornera. Iz njega lopta stiže do Nainggolana koji je odapeo s 20-ak metara - visoko preko grede.

7. minuta: Zanimljivo je na San Siru, ali bez pravih prilika. Domaćin svoje pokušava graditi preko Perišića koji je rastrčan, ima ideju, ali još ništa konkretnoga.

3. minuta: Icardi, kojem je ovo debitantska utakmica u Ligi prvaka, uhvaćen u zamci zaleđa nakon lijepe okomite lopte Ivana Perišića.

1. minuta: Započele su utakmice u Barceloni i Milanu!

18:45 - Deset minuta do otvaranja Lige prvaka.


Ivan Rakitić potvrđen je u uvodnoj postavi Barcelone koja na startu ima nešto lakši ispit. Ogled protiv PSV-a iz Eindhovena igrat će se na stadionu Camp Nou.

Posljednji poraz na svom stadionu u Ligi prvaka Barcelona je doživjela u svibnju 2013. U nizu su od 26 utakmica u kojima nitko njihov stadion nije napustio radujući se pobjedi, a izgrađen je od 24 pobjede i dva remija.

Šime Vrsaljko čeka priliku na klupi protiv Tottenhama, ali su Marcelo Brozović i Ivan Perišić dio udarne postave Intera za domaću utakmicu na San Siru. Talijanskom klubu ovo je prva utakmica u Ligi prvaka nakon 2380 dana; toliko je, naime, prošlo otkako su zadnji put nastupili u ovom natjecanju (i pobijedili Marseille 2-1).

Posljednje gostovane Tottenhama kod Intera u potpunosti je obilježio tadašnji igrač Spursa Gareth Bale. Današnja zvijezda Real Madrida postigla je hat-trick u 4-3 pobjedi engleskog kluba, a bilo je to u listopadu 2010. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo