DINAMO UZ PUNO MUKE POBIJEDIO ISTRU UOČI KVALIFIKACIJA ZA LP: / Petković golom u 87. minuti Modrima donio tri boda

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Utakmicu Istre i Dinama mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

21.8.2020.
21:50
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su na otvaranju prvenstva deklasirali Lokomotivu sa 6-0, nogometaši Dinama u drugom su kolu Prve HNL teškom mukom na gostovanju pobijedili Istru 1961 sa 1-0.

Image
LOKOMOTIVA NEKIM ČUDOM IZVUKLA TRI BODA PROTIV RIJEKE: /

Halilović zabio, Hendija radio čuda na golu

Image
LOKOMOTIVA NEKIM ČUDOM IZVUKLA TRI BODA PROTIV RIJEKE: /

Halilović zabio, Hendija radio čuda na golu

Pobjednika je odlučio pogodak Brune Petkovića iz jedanaesterca u 86. minuti. "Modri" su stigli do pobjede s igračem manje nakon što su od 57. minute igrali bez Lirima Kastratija koji je isključen zbog dva žuta kartona. Prvog je zaradio u 34. minuti zbog prekršaja nad Reganom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupi promašaji

Domaćin je bio posve ravnopravan suparnik hrvatskom prvaku, u pojedinim trenucima susreta i bolji, ali nije uspio realizirati svoje prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbliže golu Istra je bila u 41. minuti kada je Gedeon Guzina promašio dvije sjajne prilike. Prvo je s tri metra pogodio vratnicu, a nekoliko trenutaka kasnije je na Lončarov ubačaj pucao pored gola.

Domaćinima poništen gol

Utakmica je razriješena u 86. minuti kada je Rafa Paez sapleo Brunu Petkovića. Napadač Dinama sigurno je izveo najstrožu kaznu. U posljednjim trenucima susreta Istra je izjednačila, ali je pogodak poništen zbog prekršaja nad Ademijem u skoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pulskom sastavu, koji je bez trenera nakon što je pred početak prvenstva Ivan Prelec dobio otkaz, to je drugi poraz nakon 0-2 protiv Hajduka u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

2. kolo Prve HNL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra - Dinamo 0:1

Istra: Majkić, Paez, Bosančić, Tomašević, Blagojević, Regan Teston, Lončar, Lisica, Gržan, Guzina

Dinamo: Livaković, Theophile-Catherine, Milić, Stojanović, Daničić, Ademi, Majer, Ivanušec, Kastrati, Oršić, Kulenović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' Gotova je utakmica, Dinamo je pobijedio 1:0 golom Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' GOL Dinamo vodi 1:0. Petković je prvo izborio jedanaesterac nakon što ga je Paez povukao u kaznenom prostoru, a nakon toga je i sam realizirao najstrožu kaznu.

79' Novi opasan pokušaj Gržana, ali Livaković i to brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' Sada je u igri u momčadi Dinama i Burton koji je ušao umjesto stopera Milića, izgleda da je Mamić krenuo po gol s igraćem manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Mamić je sada u igru poslao Petkovića, a izašao je Kulenović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' CRVENI KARTON Dinamo je ostao s desetoricom na terenu. Nakon neopreznog starta Kastrati je dobio drugi žuti karton.

50' Modri su prvi zaprijetili u nastavku, Kastrati je prošao po boku i ubacio, a Kulenović puca iznad gola. Je li ovo najava boljeg Dinama u drugom poluvremenu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Trener Dinama Zoran Mamić u nastavak ulazi s istim sastavom koji je počeo utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

42' Sada je bilo opasno pred golom Dinama. Prvo je Gržan ubacio, a Guzina pogodio vratnicu. Brzo nakon toga Guzina je ponovno pucao glavom, sada na ubačaj Lončara, ali to odlazi pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Dinamo ne uspijeva uspostaviti svoju igru i stvoriti pravu šansu pred golom Istre. Sada je Ademi pucao s dvadesetak metara, ali to ide visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Šansa za Dinamo, Kulenović se nakon brze akcije našao u izvrsnoj prilici, no nije najbolje reagirao kad je lopta stigla do njega. Modri su još uvijek bez udarca u okvir gola.

26' Majer se čini nekako najaktivnijim u redovima Dinama na početku susreta. Sada je nekoliko puta ubacivao pred gol domaćina, no obrana Istre je bila spremna na to.

19' Istra je dobro ušla u utakmicu. Domaćini su se čvrsto postavili, dobro odrađuju obrambene zadatke i dugim loptama pokušavaju ugroziti goste iz Zagreba.

13' Dinamo je pokušao uzvratiti, Majer je ubacio prema Kulenoviću u kaznenom prostoru, ali napadač gostiju promašuje loptu.

11' Mogla je Istra sada šokirati Dinamo. Gržan je pucao, a Livaković je uspio obraniti. Blizu je ovo bilo.

5' Prva prijetnja Dinama, Oršić je pokušao udarcem iz daljine, ali to su zaustavili braniči domaće momčadi.

1' Počela je utakmica u Puli.


19:45 - Mamić je izveo zanimljiv sastav, Lirim Kastrati je u prvoj postavi, Bruno Petković je na klupi, a Kulenović u vrhu napada. Tu su i mladi 20-godišnjaci Milić i Daničić.

Istra i Dinamo susreću se u 2. kolu HNL-a koje se igra u petak jer Dinamo ima u srijedu europske obaveze odnosno utakmicu protiv Cluja u Rumunjskoj.

"Neće to biti jednostavna utakmica bez obzira na objektivnu razliku u kvaliteti između Dinama i Istre 1961. Međutim, i zadnja utakmica u onoj „post-korona eri“ pokazala je da Istra ima kvalitetu i da nam može parirati ako Dinamo nije na razini na kojoj treba biti. Na startu prvenstva na utakmici protiv Lokomotive naša je momčad visoko postavila ljestvicu i nadam se da će zadržati tu razinu ili je čak povećati. To je jedini put kako možemo egzistirati i stvarati dobar rezultat. Kažem, iako očekujem tešku utakmicu, mi nemamo pravo na krivi korak, želimo sezonu nastaviti onako kako smo je i počeli protiv Lokomotive i stvoriti dobro raspoloženje prije utakmice protiv Cluja u pretkolu Lige prvaka", istaknuo je uoči utakmice Dinamov trener i sportski direktor Zoran Mamić kojem će se neki igrači vratiti u ovoj utakmici.

"Znamo da nam neće biti jednostavno. Ali, svima je u HNL-u najlakše igrati – protiv Dinama. Igraš bez opterećenja, svi očekuju da bi trebao izgubiti, a u takvoj situaciji možeš pokazati i više od onoga što možda realno imaš", dodao je Mamić.

Utakmicu Istre i Dinama možete pratiti uživo na portalu Net.hr.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo