LOKOMOTIVA OVE GODINE NEĆE IGRATI LIGU PRVAKA: / Rapidu jedan gol dovoljan, destkovanim Lokosima uskraćen penal

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Jedini gol na utakmici zabio je Kara nakon dvije sjajne intervencije Hendije u 32. minuti

26.8.2020.
20:52
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Lokomotive nisu se uspjeli plasirati u 3. pretkolo Lige prvaka, oni su u susretu 2. pretkola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici izgubili od bečkog Rapida sa 0:1. Jedini pogodak na utakmici postigao je Ercen Kara u 32. minuti.

U dvoboju hrvatskog i austrijskog doprvaka uvelike oslabljeni sastav Lokomotive u odnosu na prošlu sezonu čak je pružio i solidan otpor favoriziranom suparniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rapid je od prve minute zagospodario terenom, dok se momčad Gorana Tomića dijelom i pod pritiskom suparnika, a dijelom i svjesno povukla pred svoja vrata te se ograničila na protunapade. No, u prvom poluvremenu hrvatski predstavnik je uputio samo jedan i to izrazito neprecizan udarac prema suparničkom golu, dok je pritisak Rapida donio rezultat u 32. minuti. Pogledajte taj pogodak .

Image
[VIDEO] DA JE JOŠ I OVO OBRANIO, MOGLI SU I NJEGA PRODATI U ATLETICO: /

Pogledajte sjajne reakcije golmana Lokomotive i gol Rapida

Image
[VIDEO] DA JE JOŠ I OVO OBRANIO, MOGLI SU I NJEGA PRODATI U ATLETICO: /

Pogledajte sjajne reakcije golmana Lokomotive i gol Rapida

Zanimljivo je da je nekoliko minuta prije tog gola Ćužea srušio golman Rapida nakon prodora, ali sudac Martinez Munuera se nije oglasio. Snimka je pokazala da je kontakta bilo, ali u ovoj fazi natjecanja nema pomoći VAR-a pa daljnje rasprave nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Lokosi dobri u nastavku

Arase je odlično proigrao Fountasa u kaznenom prostoru Lokomotive, udarac grčkog napadača Hendija je obranio, lopta se odbila do Arasea, a i njegov pokušaj je vratar Lokomotive uspio zaustaviti, no kako se pored statičnih domaćih stopera i nakon drugog odbijanca do lopte je stigao gostujući napadač, a kod udarca Kare više niti Hendija nije mogao ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom nastavka Tomić je umjesto Tucija na teren poslao Sammira, a Lokomotiva je zaigrala ofenzivnije i već u prvih 10-ak minuta dva puta zaprijetila. No, ni Kolinger glavom niti Čeliković nogom nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola Rapida uputio je Đira u 60. minuti, no njegov pokušaj s više od 20 metara lako je ukrotio Strebinger.

Imao je i Rapid svoje prilike za povećanje vodstva, ali Hendija je odličnim obranama ostavljao svoju momčad "na životu" nakon pokušaja Murga u 57., Ullmanna u 63. i Kare u 81. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva će tako natjecanje u Europi nastaviti u 3. pretkolu Europske lige.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva - Rapid Beč 0:1

Lokomotiva: Hendija, Marković, Osmanković, Kolinger, Karačić, Halilović, Petrak, Čeliković, Đira, Ćuže, Tuci

Rapid Beč: Strebinger, Ulmann, Greiml, Hofmann, Stojković, Ljubičić, Petrovič, Murg, Fountas, Arase, Kara

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

FT Gotova je utakmica. Lokomotiva je ispala iz pretkola Lige prvaka

90' Još pet minuta će se igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' Još jedna izvrsna reakcija Hendije na udarac glavom nakon kornera.

77' Đira je bio u odličnoj poziciji, pucao je dobro, ali preko gola. Lokomotiva je već sad zaslužila gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' Nova zamjena kod Lokomotive. Petrak izlazi, ulazi Kallaku.

63' Kakva šansa sad za Rapid nakon kornera, ali Kolinger je tu s crte spasio loptu. Uoči toga opet je Hendija obranio dvije lopte. Puno življe drugo poluvrijeme u Kranjčevićevoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' Evo prvog udarca u okvir gola, Đira je pucao, ali nije uspio prebaciti vratara Rapida.

50' U međuvremenu su navijači Lokomotive poručili Lionelu Messiju da dođe u Lokomotivu. Kako izgleda poruka s balkona, možete vidjeti u fotogaleriji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Sammir je ušao u igru, izašao je Tuci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HT Gotovo je prvo poluvrijeme. Zasluženo vodstvo Rapida protiv Lokomotive, ali ostaje mrlja u 30. minuti u kojoj je, po svemu sudeći, trebala Loksa dobiti penal.

43' Udarac Karačića ide visoko iznad gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Još jedna velika prilika za Rapid. Hendija je ovaj put loše reagirao na udarac izvana, naletio je Funtas na tu loptu, ali je promašio veliku šansu. Moglo je tu lako biti 0:2.

32' Evo gola na drugoj strani. Kara je zabio iz blizine nakon što je Hendija skinuo čak dva udarca zaredom. Treći nije mogao, a ni njegova obrana nije dobro reagirala. Austrijanci vode u Zagrebu. Pogledajte pogodak OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' Mario Ćuže izvrtio je austrijske braniče, Strebinger ga je zakačio i srušio, a na televizijskoj snimci vidi se da je napadač Lokomotive bio prvi na lopti. Sudac Munuera samo je odmahnuo rukom,

23' Zamalo je nakon kornera Lokomotiva izletjela u opasnu kontru. Tuci je bio u opasnoj poziciji, ali uspjela je to nekako dovesti u red obrana Rapida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19' Lokomotiva ima dosta problema na startu, ali ne odiše momčad Rapida uigranošću niti sigurnošću. Uzeli su terensku inicijativu na početku, ali prespore su te akcije da bi ozbiljnije zaprijetili Lokosima.

13' Čeliković je pokušao proći, gurnuo je loptu, ali je pao u duelu s braničem Rapida. Sudac nije tu vidio prekršaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' Evo nečeg što nije izgledalo ni kao ubacivanje, ni kao udarac, no Hendija je lagano pokupio tu loptu.

5' Na početku vidimo da je Rapid uzeo loptu u svoje noge, Lokosi se uglavnom brane, no nema puno ljepote i tečnosti u toj igri. Dosta grešaka na sredini terena rade i jedni i drugi.

1' Počela je utakmica u Kranjčevićevoj.

18:00 - Stigli su sastavi i u prvom je sastavu Đira, iako se ozlijedio na prošloj utakmici i zbog toga morao izaći. U prvom je sastavu i strijelac protiv Rijeke Dino Halilović.

16:30 - Ova je srijeda veliki dan za hrvatski nogomet – prvak Dinamo i drugoplasirana momčad zadnje sezone HNL-a Lokomotiva u gotovo isto vrijeme igraju kvalifikacije za Ligu prvaka.

Lokomotivu od 19 sati očekuje utakmica s bečkim Rapidom u Kranjčevićevoj i bit će to prvi nastup Lokosa ikada u kvalifikacijama za LP.

'Nismo favoriti'

“Dolazi velika utakmica za naš klub. Nakon što smo prošle sezone ostvarili to senzacionalno drugo mjesto. Utakmica Lige prvaka je jedna o najvažnijih utakmica u klupskoj povijesti”, rekao je u najavi trener Lokomotive Goran Tomić i nastavio:

“Nažalost, zbog svih znanih razloga koji su se izdogađali u ovom kratkom vremenu, nakon što smo ostali bez nekoliko igrača, koji su napravili velike izlazne transfere, uz situaciju s korona virusom, nažalost, možemo konstatirati da nismo favoriti. Međutim ova ekipa će dati i zadnji atom snage kako bi uspjeli proći ovu utakmicu”, poručio je.

Rapid je, inače, proteklu sezonu u austrijskoj ligi završio na drugom mjestu iza nedodirljivog Salzburga. Lokomotiva bitno oslabljena ulazi u ovu utakmicu. Nedostaje im nekolicina igrača koji su se zarazili koronavirusom, a ozljedu je u prošloj utakmici zaradio Đira koji će ipak danas nastupiti u Kranjčevićevoj.

Utakmicu Lokomotive i Rapida pratite uživo na portalu Net.hr.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo