ATOMSKI DINAMO SLOMIO ROSENBORG PRED PREPUNIM MAKSIMIROM: / Petković i Oršić junaci Modrih

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo je ekspresno s dva pogotka stvorio prednost nad Norvežanima koju je održao do samog kraja. Bruno Petković i Mislav Oršić zabili su pobjedonosne golove

21.8.2019.
22:50
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Doigravanje za Ligu prvaka, 1. utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion Maksimir, Zagreb, 21:00

DINAMO - ROSENBORG 2-0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković, Dilaver, Perić, Leovac, Stojanović, Ademi, Moro, Oršić, Hajrović, Olmo, Petković

ROSENBORG: Hansen, Hovland, Reginiussen, Hedenstad, Meling, Lundemo, Jensen, Konradsen, Akintola, Adegbenro, Soderlund

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Dinama stvorili su dva pogotka prednosti u prvoj utakmici doigravanja za Ligu prvaka, pobijedivši pred 27.000 navijača na Maksimiru norveški Rosenborg sa 2-0.

Vodeći pogodak za Dinamo već u 8. minuti postigao je Bruno Petković iz kaznenog udarca kojega je sam izborio. U 28. minuti hrvatski je prvak poveo 2-0, kad je nakon dugačkog ispucavanja Dominika Livakovića Mislav Oršić izbio pred norveškog vratara i poslao mu loptu kroz noge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
FENOMENALNI DINAMO JURI PREMA LIGI PRVAKA: /

Ovako je senzacionalni Oršić dokazao da mu je mjesto u reprezentaciji

Image
FENOMENALNI DINAMO JURI PREMA LIGI PRVAKA: /

Ovako je senzacionalni Oršić dokazao da mu je mjesto u reprezentaciji

Osim toga, Dinamo je imao još nekoliko dobrih prilika, a najizglednije su propustili kapetan Arijan Ademi i Nikola Moro. I Norvežani su nekoliko puta ozbiljno zaprijetili, ali je Dominik Livaković ostao nesavladan.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koračić do Lige prvaka

Uzvrat u Trondheimu na rasporedu je u utorak, 27. kolovoza, a dvoboj na stadionu Lerkendal započet će u 21 sat.

Ne izgubi li s tri pogotka razlike, Dinamo će se 29. kolovoza (18 sati) u Monte Carlu naći u trećoj jakosnoj skupini ždrijeba skupina Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju uvjerljivog poraza, hrvatski prvak će 30. kolovoza (13 sati) biti u ždrijebu skupina Europske lige, natjecanja u kojem je prošle sezone dočekao proljeće i tijesno ispao u osmini finala od lisabonske Benfice.

https://net.hr/sport/foto-dinamo-poveo-nakon-10-minuta-na-travnjaku-maksimira-vodi-se-prava-borba-za-ligu-prvaka/#1">Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotovo je! Dinamo u Norvešku nosi dva gola prednosti potpuno zaluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


87' Dobar ubačaj Leovca iz slobodnog udarca, pogodio je Petkovića u glavu, ali ovaj je tukao preko vrata. Petković je napustio nakon te akcije teren, a ušao je umjesto njega Gavranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


85' Izlazi strijelac Mislav Oršić. a ulazi Iyayi Atiemwen za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


83' Tu je moglo biti 3:0 za Dinamo. Leovac se našao oči u oči s Hansenom koji njegov pokušaj brani, a onda ni Olmo ne uspijeva zabiti otpadak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


79' Akintola je osvojio dosta prostora, no pucao je jako loše po podu i po sredini gola. Lagan posao za Livakovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' Ademi je promašio još jednu veliku šansu nakon sjajnog centaršuta. Neće sreća kapetana Modrih večeras.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' Rosenborg je opet u polukontri stigao na polovicu Dinama, a sve je zavrpilo nepreciznim udarcem Soderlunda iskosa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' Tribine Maksimira daju sjajnu podršku Dinamu u borbi za Ligu prvaka. Pogledajte kakva je atmosfera na tribinama:

[nethr_galerija url=http://net.hr/sport/foto-navijaci-nose-dinamo-do-pobjede-uz-ovakvu-podrsku-dobar-rezultat-nije-mogao-izostati/"]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' Amer Gojak ušao je u igru, a izašao je Izet Hajrović.


60' Leovac je probio lijevu stranu i ubacio na Oršića, no ispred njega je uklizao Lundemo i izbui loptu iznad gola Rosenborga.


59' Nešto slično kao i Samuel pokušao je na drugoj strani Hajrović. Bio je to ambiciozan udarac koji je Hansen lako ukrotio.


57' Samuel je pokušao s više od 20 metara silovito. Pogodio je gredu!


52' Rosenborg nešto bolji u drugom dijelu. Pustili su im Modri više loptu, a oni još uvijek idu na centaršuteve koje Dinamova obrana uspješno brani.


46' Krećemo u drugo poluvrijeme. Tribine su sjajne u podršci Modrima.


HT Gotovo je prvo poluvrijeme na Maksimiru. Dinamo zasluženo vodi 2:0. Prvi pogodak zabio je Petković iz penala koji je sam iznudio, a vodstvo je povećao Oršić koji je zabio kroz noge nakon greške norveške obrane. Oršićev gol možete pogledati , a Petkovićev .


43' Sjajnim golom Mislav Oršić donio je vodstvo od dva gola Dinamu. Njegov gol pogledajte OVDJE.


38' Sporna situacija u kaznenom prostoru Rosenborga. Olmo je pogodio braniča u ruku, ali nije sudac pokazao još jednom na bijelu točku.


34' Odlično je Moro pretrpio sve napade i petom gurnuo loptu za Mora koji gađa povrh grede. Lijepa akcija Dinamovih mladića.


30' Sjajno se igra u Maksimiru. Akciju pogledajte u fotogaleriji:

Galerija

28' GOOOOOOOL! Oršić je zabio za 2:0. Lopta je došla do njega nakon što su braniči Rosenborga loše reagirali i kroz noge je guruo Hansenu za vodstvo Modrih 1:0.


24' Kakva šteta. Moro je pronašao sjajnim dodavanjem Ademija na drugoj vratnici, ali kapetan Dinama nije to mogao zabiti.


21' Bruno Petković doveo je Dinamo u vodstvo sjajno izborenim i izvedenim penalom. Pogledajte njegov gol OVDJE.


19' Prijeti i Rosenborg preko Soderlunda, njihovog najboljeg skakača koji je glavom pucao preko vrata.


16' Nastavlja Dinamo napadati, Dani Olmo pokušao je silovito s ruba šesnaesterca, ali samo malo pored vrata je to prošlo.


8' GOOOOOOOL! Bruno Petković topovski je zabio lotu u gol Rosenboga iz penala i Dinamo vodi 1:0!


7' Penal za Dinamo. Zaljuljao je Petković svog čuvara i Lundemo ga je pokosio za čisti penal.


6' Odlična reakcija Livakovića na udarac iz daljine. Jensen je bio na toj lopti, tukao snažno, ali brani vratar Dinama.


2' Već je Dinamo pred vratima Rosenborga. Oršić je dobio dobru loptu i dao povratnu za Petkovića koji je na nju malo zakasnio.


1' "Dinamo Zagreb ori se s tribina dok Dinamo kreće s centra u novi europski izazov. Pogledajte kako izgledaju tribine Maksimira:

Galerija


20:55 Igrači su izašli na teren i pozdravljaju ih prepune tribine. Utakmica će uskoro početi.


19:50 Maksimir se već puni, navijači pristižu iz svih smjerova. Kakva je atmosfera pred utakmicu, pogledajte u fotogaleriji:

http://net.hr/sport/foto-okrsaj-dinama-i-rosenborga-navijaci-pristizu-na-stadion-i-sigurni-smo-tribine-ce-veceras-gorjeti/">Galerija

19:45 Propao je transfer nekadašnjeg napadača Barcelone na Maksimir, no napravili su dobar posao sa svojom mladom zvijezdom. Više o tome pročitajte .


19:40 Mogla bi ovo biti posljednja utakmica Danija Olma na Maksimiru. Više pročitajte .


Dinamo je stigao jednu stepenicu do Lige prvaka. Na putu do grupne faze i još jednog nastupa u Europi stoji ima Rosenborg koji će večeras gostovati pred prepunim Maksimirom.

"Nakon prošlogodišnjeg neulaska u Ligu prvaka, ovo nam je velika šansa da pokažemo da smo godinu dana zreliji i bolji i kako zaslužujemo Ligu prvaka", izjavio je u utorak trener Dinama Nenad Bjelica na konferenciji za medije uoči prvog dvoboja doigravanja za Ligu prvaka u kojem će njegova momčad u večeras od 21 sat na Maksimiru biti domaćin norveškom prvaku Rosenborgu.

"Spremni smo za dvije jako teške utakmice. Želimo sutra pobijediti, dat ćemo sve do sebe da razveselimo navijače i da darujemo pobjedu našem treneru za rođendan", najavio je Dinamov kapetan Arijan Ademi.

Šefu Dinamove svlačionice za svoj 48. rođendan nije imao posebnih želja.

"Samo zdravlja, bez toga nema ništa. Za ostalo ćemo se sami izboriti. Sebi i svima oko sebe želim samo zdravlja", rekao je Bjelica.

Svi su na raspolaganju

Kad je zdravlje u pitanju, Dinamov trener na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

"Svi na dispoziciji, osim Andrića i Moharramija, pa i naš novi igrač Luka Ivanušec koji je prijavljen za Europu. Vidjet ćemo hoće li već sutra biti u sastavu, ali za utakmicu u Norveškoj sigurno."

Bjelica o suparniku koji je čak 11 puta igrao u grupnoj fazi Lige prvaka govori s puno poštovanja.

"Pred nama su dvije teške utakmice, 180 minuta u kojima ćemo trebati biti na razini na kojoj smo bili veći dio utakmice protiv Ferencvarosa", rekao je Bjelica i usporedio Rosenborg s prvakom Mađarske.

"Rosenborg je puno iskusniji u ovakvom tipu utakmica, a i po godinama. Razlikuju se i po sistemu igre, 4-3-3 koji prelazi u 4-5-1. Jako se dobro brane. Istaknuo bih i da je Soderlund za dvije klase bolji igrač od napadača koje ima Ferencvaros", istaknuo je Bjelica.

Ne ponovili se Young Boysi

Prije godinu dana Dinamo je zapeo na posljednjem koraku prema Ligi prvaka porazom od švicarskog Young Boysa, ali je 'prezimljavanjem' u Europskoj ligi stekao dragocjeno iskustvo.

"Sigurno da smo bolja momčad, godinu dana smo skupa, dobro smo se upoznali. Sigurno da želimo stepenicu više i potrudit ćemo se da to napravimo", izjavio je Arijan Ademi.

Trener Bjelica je otklonio sve dvojbe oko sastava, ako ih je uopće imao.

"Neće se puno razlikovati od onog što je igrao u Budimpešti."

Ako će ostati vjeran taktici i postavi koja je prije tjedan dana trijumfiralno projurila Groupama Arenom u Budimpešti protiv Ferencvarosa, Bjelica bi u srijedu trebao izvesti sljedeću početnu postavu: Livaković – Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac – Moro, Ademi – Hajrović, Olmo, Oršić – Petković.

Navijači će za Dinamo na Maksimiru biti velik faktor, a složio se s tim i trener Modrih.

"U svim utakmicama su nam bili vjetar u leđa. Animirali su se nakon pobjede u Budimpešti. Naše je da im priredimo zadovoljstvo, nadam se pobjedom", zaključio je slavljenik Bjelica.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo