MODRI KRENULI POBJEDOM U NOVU SEZONU / Nevjerojatna utakmica Dinama! Gubili su 2:0, pa onda senzacionalno preokrenuli u finišu utakmice

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Gosti su do prednosti stigli na samom otvaranju utakmice kada je Teophile-Catherine neoprezno odigrao jednu loptu u sredinu terena

15.7.2022.
22:05
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL Dinamo je u Maksimiru svladao Lokomotivu sa 3-2 (2-2).

Lokomotiva je povela sa 2-0 golovima Sandra Kulenovića (4) i Ibrahima Aliyua (22), no Dinamo je preokrenuo s dva gola Josipa Drmića (25, 34) i jednim Luke Menala (90+1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su do prednosti stigli na samom otvaranju utakmice kada je Teophile-Catherine neoprezno odigrao jednu loptu u sredinu terena na 30-ak metara od svog gola, na nju je startao Smakaj i poslao ju u kazneni prostor domaćih gdje se odlično snašao Kulenović iz udarcem iz prve svladao Livakovića.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Šok na početku utakmice

U 15. minuti Kulenović je još jednom zatresao mrežu Dinama odlično se snašavši u gužvi nakon udarca iz kuta, ali sudac Bel je na intervenciju VAR-a poništio taj pogodak zbog prekršaja Solde na Ademiju koji je prethodio golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti to nije bilo dovoljno upozorenje za Dinamo, pa je Lokomotiva u 22. minuti ipak povela sa 2-0. Vranjković je odlično prodro po desnom boku, odigrao dvostruko proigravanje s Aliyuom, a napadač gostujućeg sastava je sa 10-ak metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Livakovića.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dinamo brzo poravnao

Odmah nakon primljenog drugog gola reagirao je trener Dinama i umjesto indisponiranog Bočkaja, koji je pokrivao lijevi bok, ubacio drugog napadača te Petkoviću pridružio Drmića. Taj se potez poazao punim pogotkom jer je najveće Dinamovo pojačanje u sljedećih 10-ak minuta s dva gola osigurao poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dvije minute nakon ulaska na teren Drmić se već upisao u strijelce, Špikić se ubacio u kazneni prostor gostiju i poslao povratnu loptu za Drmića. Udarac švicarskog napadača odbio se od blokova dvojice obrambenih igrača te od grede prije no što je prešao gol-liniju.

Preokret u finišu

Za poravnanje najzaslužniji je Ivanušec koji je sjajnim driblingom na desnom krilu prevario Soldu i zatim poslao prizemnu loptu u peterac na koju je Drmić stigao prije vratara Santinija i još jednom zatresao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je u 78. minuti ostala s igračem manje jer je zbog grubog starta isključen Marić, a Dinamo je brojčanu prednost uspio iskoristiti za potpuni preokret u završnici. Veliki pritisak domaććih urodio je plodom početkom sudačke nadoknade. Teophile-Catherine je uspio glavom proslijediti jedan centaršut pred sam gol gdje je u padu također glavom loptu u mrežu uspio proslijediti Menalo, još jedan igrač kojega je Čačić ubacio u igru.

----------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

PRVA HNL, PRVO KOLO, STADION MAKSIMIR, 20:00

DINAMO - LOKOMOTIVA 3:2

SASTAVI:

DINAMO: Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Theophile, Bočkaj, Ademi, Ljubičić, Špikić, Ivanušec, Oršić, Petković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LOKOMOTIVA: Santini - Vranjković, Mersinaj, Soldo, Milićević, Smakaj, Marić, Cokaj, Aliyu, Cokaj, Pivarić, Kulenović.

----------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice!

90' + 2' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! MENALO! Duga lopta išla je na drugu stativu, Teophile prebacuje na drugu stranu, a tamo Menalo u padu zabija za 3:2 glavom!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se još tri minute.

90' - Još malo pa gotovo. Dinamo i dalje ne uspijeva probiti Lokomotivu, a sve se čini da i neće. Lokomotiva se sjajno brani i još ima vrhunskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Ademiiiiiiii! Jao, opet Santini skida, sam je izbio Dinamov veznjak pred golmana Lokomotive, i dobro je pucao, ali Santini se super pozicionirao i obranio.

84' - Menalooooo! Auuuu! Dobio je Dinamov ofenzivac loptu na desnoj strani u kaznenom prostoru i snažno je opalio po golu, ali Santini brani i to. Spašava vratar Lokose, iako ih nije trebao puno spašavati, tek dva put.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Jako loša igra Dinama, sporo, neuvjerljivo, nedovoljno dobro... Lokomotiva je sada s igračem manje i branit će se vrlo vjerojatno do kraja utakmice. Sada je prilika za Modre, ako je ne iskoriste bit će do debakl.

78' - Marić je dobio crveni karton zbog starta đonom na Ristovskog. Sudac Bel je pregledao VAR i ispravno odlučio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71' - Ljubičić! Najbolja šansa u poluvremenu. Odlično je naciljao Dinamov igrač pod noge Santiniju, ali mu je vratar uspio obraniti.

66' - Znamo da je tek početak sezone i da su igrači daleko od forme, ali Dinamo dosta neuvjerljivo izgleda u nastavku. Morat će se uskoro pribrati ako ne žele startati sezonu kiksom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Ha, recimo da je Lokomotiva malo bolja u nastavku, ali ništa pretjerano. Pravih šansi do sada nije bilo.

56' - Nema nekih aktivnosti u napadu, a sada će je biti nešto manje po lijevoj strani jer izašao je Oršić, a ušao Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Nešto oprezniji ulazak u drugi dio kod obje ekipe, nema srljanja i nema jurnjave po pogodak, no doći ćemo i do toga, poprilično smo sigurni.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela.

45' - Ivanušec dobiva žuti karton. Igrat će se još tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Petković je bio u dobroj šansi, lijepo ga je pronašao Ademi, ali je nova devetka Dinama previše komplicirala i Mersinaj je izbio loptu u korner.

41' - Ugasila se Lokomotiva nakon što je Bočkaj izašao, očito su planirali igrati po toj strani i eksploatirati njegove slabosti, ali sada kada je tamo trkač Ljubičić, nema prolaska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Malo je zažestilo, Čokaj i Smakaj dobili su žute kartone u nekoliko minuta razmaka zbog pregrubih startova.

35' - GOOOOOL! DRMIIIIIĆ! Ovaj mu gol ne mogu ukrasti. Ivanušec je probio po desnoj strani i sjajno centrirao na Drmića koji je bio kod peterca, ovaj je zakucao u mrežu i vratio Dinamo u egal.

30' - Sjajna se utakmica igra. Oršić je dao na drugu stativu, Petković prebacio na Ljubičića koji je spustio na peterac gdje su svi igrači Lokomotive promašili loptu, ali nije bilo Dinamovih igrača. Na kraju gosti izbacuju, ali samo do Oršića koji je pokušao gađati s lijeve strane suprotni kut i zamalo je pogodio.

27' - Jaoooo! Drmić je zamalo zabio, primio je dobru dugu loptu i onda iskosa šutirao pored suprotne stative. Brutalna utakmica na Maksimiru.

26' - AUTOGOOOOOOL! Mersinaj je zabio u svoju mrežu! Tek je ušao Drmić i odmah šok. Špikić je probio po desnoj strani, dao povratnu za Drmića i ovaj je zakucao pod prečku iz kaznenog prostora, ali se lopta prvo odbila od Mersinaja i njemu je upisan.

24' - Čačić je izvadio Bočkaja koji je igrao katastrofalno i previše puštao po lijevoj strani. Ušao je Drmić, a na beka ide Ljubičić, koji je tamo igrao na pripremnim utakmicama.

22' - GOOOOOOL! ALIYUUUU! Fantastičnu akciju po desnoj strani napravila je Lokomotiva, loptu su poslali u kazneni prostor, tamo se odbila od Ademija i došla do Aliyua koji je onda sjajno šutirao iz kaznenog prostora i pogodio.

16' - Poništen gol Lokomotive. Aliyu je nakon kornera na rubu kaznenog prostora s desne strane iskosa zavaljao obranu Dinama i poslao dijagonalu na peterac prema Kulenoviću, presjekao ih je kao nožem. Kulenović je primio loptu i iz okreta zabio. Obrana Dinama je kriminalna! No, pogodak je na kraju poništen jer je u začetku akcije Soldo napravio prekršaj na Ademiju, tako je odlučio sudac nakon pregledavanja snimke.

10' - Sjajno igra Lokomotiva, nisu se došli braniti, gotovo da im se igra nije previše mijenjala u odnosu na prošlu sezonu. Dinamo je pak bezopasan, osim onog prvog napada nisu imali ništa konkretno za pokazati.

4' - GOOOOOOL! KULENOVIĆ! Livaković je dodao loptu Teophileu, ovaj je pak nonšalantno poslao loptu prema sredini, tamo ju je presjekao Smakaj i poslao odmah prema Kulenoviću koji je vrebao na rubu kaznenog prostora i lako je matirao iznenađenog Livakovića!

2' - Auuuuuuuuu! Dinamo je već imao gol-šansu, pogođena je greda. Povukli su kontru preko Špikića i na kraju je Ivanušec došao u priliku i pogodio je gredu. I to je bio prvi napad Modrih.

1' - Počela je utakmica i nova sezone, a kako imamo prilike vidjeti Čačić je na klupi ostavio Josipa Drmića, veliko pojačanje u napadu kao i Josipa Mišića, glavnog razigrivača u ekipi.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo