DINAMO - ISTRA 1:0: / Prvak Hrvatske slavio u generalki za Atalantu, međutim nije briljirao; Bjelica ispunio obećanje

Image
Foto: PIXSELL

Nije Dinamo briljirao protiv Istre i pitanje je bi li zabio da Istra nije napravila pogrešku iz koje je hrvatski prvak riješio utakmicu

13.9.2019.
19:57
PIXSELL
VOYO logo

8. kolo HNL-a; Stadion: Maksimir, Zagreb; Glavni sudac: Igor Pajač

DINAMO - ISTRA 1961 1:0

DINAMO: Zagorac - Pinto, Theophile, Perić, Leovac - Moro, Gojak, Majer - Kadzior, Oršić, Gavranović

ISTRA 1961: Ćondrić - Grujević, Bosančić, Tomašević, Pavić - Lončar, Galilea, Obeng - Gržan, Perić-Komšić - Ćuže

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U prvoj utakmici 8. kola Prve HNL Dinamo je kao domaćin u petak navečer svladao Istru 1961 s 1:0 (0-0), te je tom pobjedom preuzeo vodstvo na ljestvici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo, kojega za pet dana očekuje susret 1. kola Lige prvaka protiv Atalante i kojem je ovaj dvoboj bio generalka za početak nastupa u grupi C elitnog natjecanja, teško je probio organiziranu obranu pulskog sastava. Jedini pogodak postigao je Dinamov Švicarac Mario Gavranović u 53. minuti iskoristivši veliku pogrešku gostujuće obrane, on je uzeo loptu na lijevom krilu, utrčao u kazneni prostor i mirno poslao loptu pored Čondrića. Taj trenutak možete vidjeti - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Dinama Nenad Bjelica uoči susreta je ostavio na klupi svog najboljeg igrača Olma, kao i bitnog Hajrovića, udarnog napadača Brunu Petkovića, prvog vratara Dominika Livakovića, nije bilo ni kapetana momčadi Arijana Ademija, kao ni Dilavera zbog suspenzija, ali sastav je izgledao vrlo kvalitetno kako je i najavio. Ivan Prelec, pak, krenuo je s Ćužeom u napadu koji je tako protiv svog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, Perić-Komšić startao je umjesto najavljenog Ivančića. Petković je ipak u nastavku susreta dobio priliku, kao i Ivanušec u momčadi Dinama. Ćuže je bio tragičar Istre zbog velike pogreške koja je kumovala jedinom golu na utakmici, iako je do tada bio najbolji pojedinac u redovima Istre 1961...

Ovom pobjedom Dinamo je stigao na čelo ljestvice sa 16 bodova, jednim više od drugog Hajduka, a oba su sastava odigrala po sedam susreta. Istra 1961 je ostala sedma s osam bodova, dva manje od šeste Lokomotive, a jednim više od osmog Slavena Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


REZULTATI 8. KOLA: Petak: Dinamo - Istra 1961 1-0 (Gavranović 53) Subota: Inter - Slaven Belupo (16.30 sati) Gorica - Lokomotiva (19 sati) Nedjelja: Osijek - Varaždin (16.30 sati) Rijeka - Hajduk (19 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


UŽIVO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice. Nije Dinamo briljirao i pitanje je bi li zabio da Istra nije napravila pogrešku iz koje je hrvatski prvak riješio utakmicu. Nenad Bjelica ne može biti baš previše zadovoljan, ali niti zabrinut. Sada dinamovcima slijedi Liga prvaka i Atalanta koja u Zagreb dolazi u srijedu (21 sat).

90' - Tri minute nadoknade igrat će se na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Evo umalo i tog drugog gola. Kadzior je izveo udarac iz kuta, bila je gužva u petercu, na kraju je Oršić pokušao petom, no premlako je to bilo. Oršić je prije toga imao neloš pokušaj...

73' - Dinamovci napadaju, žele odlučiti i zatvoriti utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Traži Dinamo i drugi gol da konačno prelomi utakmicu i uvede je u mirne vode. Blizu je bio Oršić, vagao je obranu Istre s lijeve strane u kaznenom prostoru, gledao gdje da prođe, cimao lijevo-desno, a onda se namjestio na desnu nogu i gađao suprotne rašlje. Nije puno nedostajalo. Bjelica je dao posljednjih 20 minuta i opjevanom u Slovačkoj Petkoviću, izašao je Švicarac Gavranović.

64' - Evo još jednog pokušaja s centra. Još jedan dalekometan pokušaj, ovaj puta pokušao je Gojak s nekih 30 metara, ali Čondrić je to obranio. Nastupio je potom i mali prekid jer su Regan i Pinto ostali ležati na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' - Nakon skoro sat vremena igre oba su se trenera odlučila za prve zamjene. Prelec je povukao Komšića i uveo Bušnju, dok je Bjelica dao malo više od pola sata Ivanušecu kojemu je mjesto ustupio Lovro Majer.

53' - GOOOOOL! Dinamo je poveo u 53. minuti. Ćuže, ponajbolji igrač do sad u momčadi Istre 1961., teško je pogriješio, Amer Gojak je presjekao njegovo dodavanje skoro kod centra, idealno je taj odbijanac na kraju uposlio Marija Gavranovića koji je uspio probiti Čondrića iz ne posve idealne situacije. Odahnio je i Nenad Bjelica na klupi. Možda i neće morati posezati za Olmom ili nekim od svojih udarnih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Krenuo je nastavak, bez izmjena s obje strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme je na Maksimiru. Jako dobro i bogato prilikama, ali ne i golovima. Oršić i Kadzior imali su najveće prilike kod Dinama, a u samoj završnici Lončar kod gostiju iz Istre. Zagorac je njegov udarac odlično obranio. Nadamo se jednako sadržajnom drugom dijelu.

45' - Zagorac spašava Dinamo! Istrijani su preko svoje lijeve strane s koje jedino i prijete opet napravili pomutnju, nakon nekoliko odbijanja na loptu je natrčao Lončar i tukao, no Zagorac mu je majstorski skinuo udarac za duboki uzdah i još glasniji pljesak s tribina maksimirskog nogometnog zdanja, za kojeg se nadamo kako će dobiti novo ruho. Bandić je, naime, tako obećao. No, za sad je bilo ono obećanje ludom radovanje. Gradonačelnik to po difoltu govori pa valjda 15 godina, ako ne i više...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Kakva promašaj, ajme majko što je sad ovo bilo? Kadziore je dobio čisti zicer, sve mu je sredio, tko će drugi nego Oršić, poslužio ga idealno, ali Poljak je s desetak metara ljevicom promašio gol za nekoliko centimetara.

Image

13.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 08. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Ivo Pinto, Damian Kadzior Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

39' - Oršić opet radi nered i opet upošljava Gavranovića, sad ovaj dvojac radi najbolje stvari na travnjaku i pretvaraju se u dvije najistaknutije figure dvoboja. Sada je to bila niska lopta na crti 16-erca, pa ju je švicarski reprezentativac primio nogom, ali blokirao ga je Galilea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Još jednom Dinamo prijeti glavom. Sad je s lijeve strane ubacio Oršić, Švicarac Gavranović je bio u skoku, ali okrenut leđima nije mogao izvesti nešto opasnije osim šanse. Puležani bi mogli večeras isprovocirati sreću i možda iznenaditi plave.

27' - Dinamo dominira, ali vidi se kako ovaj kombinirani sastav Bjelice nije još toliko uigran. To je prilika za Istru...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

13.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 08. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Mario Cuze, Lovro Majer, Ivo Pinto, Regan Obeng Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

25' - Na isteku 25. minute šansa utakmice! Imao ju je novi hrvatski reprezentativac Mislav Oršić, odlično se ubacio na Morin ubačaj i padom u glavu uspio prebaciti gol. Velika šansa za plave otišla je u nepovrat.

21 - 'Opet prijeti Istra! Perić Komšić proigrao je Bosančića, ovaj ubacio na ��est-sedam metara ravno na Lončarovu glavu, ali Perić je bio u bloku. Stabilan je Perić u obrani, pravi adut Bjelice. Dobro je prošao Dinamo sada. Koji trenutak ranije Moro je iskušao svoj udarac s 30-ak metara, Čondrić je odbio bez većih problema. Zahuhtava se na Maksimiru.

Image

13.09.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 08. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Nenad Bjelica Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

14' - Istra je dobro otvorila susret, sad su ušli u kazneni prostor, ubacio je Pavić, Lončar je bio u skoku, lopta je pogodila Perića i gosti su digli ruke tražeći kazneni udarac, no Pajač ih nije doživio. Odmah je na drugoj strani Majer opalio s 25 metara, Čondrić je dirao malo, ali nije trebao.

4' - Baš je Ćuže ukrao jednu loptu Theophileu i krenuo prema naprijed. Odlični Perić ga je blokirao u pokušaju dodavanja na ulasku u kazneni prostor. Theophile je pogriješio na centru što se nikako neće smjeti događati protiv Atalante, gosti su imali kontru 2 na 1, ali Ćuže je previše čekao na dodavanje, pa je propala obećavajuća šansa.

Image
REPORTAŽA NET.HR-A: /

Čuli smo nevjerojatnu informaciju i reći ćemo samo jedno; Talijane na Maksimiru čeka - pakao!

Image
REPORTAŽA NET.HR-A: /

Čuli smo nevjerojatnu informaciju i reći ćemo samo jedno; Talijane na Maksimiru čeka - pakao!

3' - Istra će večeras na Maksimiru pokušati primijeniti recept svih onih koji dođu na gostovanje kod Dinama, a to je da dugim loptama prema napadačkoj trojci u kojoj je večeras i igrač Modrih, Mario Ćuže. Taj se već nazabijao ove sezone i bit će prijetnja plavima. Eto mu prilike za dokazivanje...

1' - Počela je utakmica.


Trener Dinama Nenad Bjelica ostavio je na klupi svog najboljeg igrača Olma, Hajrovića, Petkovića, Livakovića, nema ni kapetana Arijana Ademija, kao ni Dilavera zbog suspenzija, ali sastavi izgleda vrlo kvalitetno kako je i najavio. Ivan Prelec, pak, kreće s Ćužeom u napadu koji može igrati protiv svog Dinama. Također, Perić-Komšić starta umjesto najavljenog Ivančića.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo