FESTIVAL GOLOVA U LUDOM DERBIJU NA GRADSKOM VRTU: / Osijek i Hajduk remizirali u utakmici punoj prilika i preokreta

Image
Foto: PIXSELL

U derbiju 26. kola Hrvatske nogometne lige Osijek je na Gradskom vrtu odigrao 3-3 protiv Hajduka u utakmici prepunoj preokreta

18.3.2018.
16:06
PIXSELL
VOYO logo

Utakmica između Osijeka i Hajduka opravdala je epitet derbija. Vidjeli smo šest golova, dva preokreta te po jedan penal i crveni karton.

Hajduk je u vodstvo došao vrlo rano. Toma Bašić u trećoj je minuti doveo Splićane u vodstvo nakon asistencije Saida, a vodstvo je trajalo do 21. minute kada nakon sjajnog prodora za poravnanje zabija Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za veliki preokret u prvom djelu zabio je Lopa iz slobodnog udarca s nekih 25 metara. Lopta je nezgodno odskočila i prošla kroz ruke mladom Karlu Letici koji je prije toga imao dvije sjajne intervencije. Ali vodstvo Osječana nije dugo trajalo, Savvas je dvije minute kasnije izjednačio rezultat nakon što mu je Malenica odbio jednu loptu na nogu iako ju je mogao uhvatiti.

Odlično otvaranje drugog poluvremena za Hajduk

Na samom početku nastavka u 51. minuti Hajduk je ponovno poveo. Said je probio desnu stranu obrane Osijeka i ubacio na peterac gdje je Šimunec nespretno reagirao i skrenuo loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su tada počeli pritiskati Hajduk, Zekić je obavio nekoliko izmjena i sve bacio u napad, a to mu se se isplatilo u 78. minuti kada je Caktaš neoprezno startao na Lopu svom šesnaestercu te je Jović pokazao na bijelu točku. Penal je izveo Hajradinović i iako je Letica bio na toj lopti ona je ipak ušla u gol. Odmah nakon toga Osijek je imao dvije dobre prilike za potpuni preokret, ali nisu uspjeli zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se tako propustio približiti Dinamu na šest bodova, a Osijek uhvatiti priključak za vodećom trojkom. Golove s današnje utakmice pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

OSIJEK - HAJDUK 3-3 (Marić, Lopa, Hajradinović/Bašić, Savvas, Šimunec (ag))

Osijek: Malenica; Barišić, Šimunec, Škorić, Grgić; Lopa, Mioč, Mudražija, Grezda Boban; Marić

Hajduk: Letica; Fomitschow, Nižić, Borja Lopez, Juranović; Radošević, Savvas, Bašić, Hamza; Gyurcso, Said

Tekst se nastavlja ispod oglasa


90+3' - Krak utakmice u Gradskom Vrtu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+2' - Caktaš je pokušao iz slobodnjaka, ali lopta je završila malo iznad gola.

87' - Andre Fomitschow je neoprezno startao na nogu Škorića na sredini terena te je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Boban se sjurio prema golu Hajduka te ga je Lopez srušio, ali sudac je to ocijenio kao start na loptu. Ejupi je požutio zbog konflikta s Lopezom.

79' - I odmah nova prilika za Osijek! Grezda se sjajno riješio svog čuvara i opalio ljevicom, ali lopta je otišla pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' - GOOOOL! Hajradinović je pogodio iz penala! Letica je ponovno bio vrlo blizu da obrani još jedan penal, ali lopta mu je prešla preko ruke i ušla u gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

76' - Penal za Osijek. Caktaš je preoštro startao na nogu Lope, a Jović je pokazao na bijelu točku.

72' - Sam je ovoga puta ostao Marić na pet metara i glavom tukao po golu, ali pucao je ravno u Leticu koji je uhvatio ovu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Sada je Grezda imao fantastičnu priliku! Grezda je došao iz drugog plana i ovog puta zaobišao Leticu u situaciji jedan na jedan, ali sada ga je spriječio Juranović!

65' - I treći puta igrači Osijeka izlaze sami pred Leticu i treći puta Letica izlazi kao pobjednik. Ovog puta sjajnu priliku nije iskoristio Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Barišić je ubacio loptu pred gol Hajduka gdje su bila tri igrača Osijeka, ali nijedan nije uspio skrenuti loptu u mrežu i rezultat ostaje nepromijenjen.

57' - GOOOOOL! Said je ubacio loptu na peterac Osječana gdje Šimunec skreće loptu u vlastitu mrežu! Čini se i da je Said bio u malom zaleđu, ali sudačka zastavica ostala je dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - I dalje se igra visokim tempom kao u prvom dijelu, ali nema toliko izraženih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Opasna situacija pred golom Hajduka. Barišić je izveo slobodan udarac, ali Letica je ovog puta sigurno uhvatio loptu.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1' - Kraj je prvog poluvremena u kojem smo vidjeli četiri pogotka!

42' - Mogao je Hajduk doći i do novog preokreta, ali Said se nije najbolje snašao u dobroj prilici ispred gola Osječana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - GOOOOOL! Bašić je po tko zna koji put ubacio pred gol Osijeka, a Malenica je odlučio boksati loptu koju je mogao uhvatiti te ona pada pred noge Savvasu koji ju je zakucao za novo izjednačenje! Gol pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - GOOOOOL! Lopa je zabio s 30-ak metara. Lopta je odskočila ispred Letice i iznenadila ga! Gol pogledajte OVDJE.

35'- Treća velika intervencija Letice. Sada je sjajno tukao Eros Grezda s nekih desetak metara, ali vratar Hajduka bio je spreman na njegov udarac.

32' - Imao je Bašić dobru priliku, sjurio se u kazneni prostor i odlučio sam riješiti ovu akciju, ali Škorić ga je blokirao u posljednjem trenutku.

25' - Mogao je Osijek odmah i povesti, ponovno je Grezda izašao pred Leticu koji ga ovaj puta uspijeva omesti i srušiti, ali suci nisu smatrali da je to bio prekršaj.

21' - GOOOOL! Osijek je uspio izjednačiti! Boban je sjajno probio lijevu stranu Hajdukove obrane i ušao u šesnaesterac te poslao loptu na pet metara gdje Marić nije imao težak posao poslati loptu u praznu mrežu! Gol pogledajte OVDJE.

17' - Dobra sitaucija za Hajduk. Juranović je povukao kontru četiri na tri, ali Said je izbjegavao zaleđe i stao te je propala dobra prilika za Bile.

15' - Utakmica se malo primirila što se tiče prilika, ali i dalje se vodi žustra borba.

8' - Greda za Osijek! Barišić je iz slobodnog udarca prebacio živi zid, ali lopta je odsjela na gredi gola Hajduka. Osijek je bio vrlo blizu izjednačenju.

6' - Na Gradskom vrtu igra se visokim tempom. Malenica je ovog puta uspio spasiti Osječane od novog gola obranivši udarac Gyurcsu, a na drugoj je strani Letica sjajno zaustavio Grezdu.

4' - Ponovno slična situacija kao kod prvo gola, lopta je ovog puta došla do Juranovića čiji je udarac prošao pored gola.

2' - GOOOOOL! Hajduk je na isteku druge minute došao do vodstva! Mađar Gyurcso povukao je kontru i uposlio Bašića koji je uspio svladati Malenicu za vodstvo Bilih. Gol možete pogledati OVDJE.

1' - Počela je utakmica u Osijeku. Glavni sudac utakmice je Fran Jović.


"Mi smo i dalje u utrci za trećim mjestom na tablici, a da bi došli do cilja moramo skupljati bodove. I to bez obzira s kim, kada i gdje igramo. Znam da će danas biti teško, a kada je to lako? Hajduk je u dobroj formi, igra čvrsto i dinamično, ali to me ne zanima. Da bismo došli do uspjeha, moramo se maksimalno založiti i do njega strpljivo graditi put tijekom cijelog susreta", rekao je u najavi utakmice Osijekov trener Zoran Zekić (43).

Zanimljivo, Kopić u svom rodnom gradu nikada nije slavio, a odigrao je osam prvoligaških utakmica u Osijeku. Dovodio je Lučko, Cibaliju, Zagreb i Belupo, a najbliže pobjedi bio je s momčadi Lučkog kada je utakmica završila 2-2 nakon vodstva gostiju iz Zagreba od 2-0.

Momčad Osijeka u maloj je rezultatskoj krizi te je nakon dva remija protiv Intera i Cibalije izgubila priključak za vodećima. Dodajmo i kako u Osječani danas proslavili 71. rođendan kluba.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo