[VIDEO] RAKITIĆ NA OPROŠTAJU DAO SAVJET MESSIJU: / Otkrio je i zbog čega je bio ljut u ključnoj utakmici sezone

Image
Foto: Screenshot

Ivan Rakitić na oproštajnoj se konferenciji za medije u Barceloni prisjetio svojih šest sezona u katalonskom klubu te zahvalio svima na podršci i lijepih trenucima

2.9.2020.
11:51
Screenshot
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić danas se oprostio od Barcelone u kojoj je proveo šest godina. Jučer je katalonski klub potvrdio vijest da će se Raketa vratiti u Sevillu, što je već otprije najavljivano.

Klub je u čast Rakitiću danas organizirao oproštajnu ceremoniju na kojoj se Raketa prisjetio svojih lijepih trenutaka u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjet Messiju

"Ovo je momčad s kojim sam proveo puno sezona i ne mogu izdvojiti samo jedan trenutak. Bilo ih je puno, ali možda je najbolji bio taj gol u finalu Lige prvaka. Bio je tu i Superkup, svaka titula. Sjećam se i prve titule, prvog Kupa kralja. Ponosan sam na sve te trenutke i sretan jer sam ih uspio ostvariti", rekao je Raketa te se osvrnuo na onaj težak poraz protiv Bayerna koji je zapravo označio kraj jedne ere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znamo svi što se dogodilo. mi smo prvi kojima se to nije sviđalo. U dosta situacija smo mi bili na drugoj strani. Žao mi je samo što nisam igrao i ljut sam jer se nisam mogao boriti. Bilo je jako puno lijepih trenutaka i želio bih se Barcelone sjećati po njima", rekao je Rakitić te dodao:

"U posljednjim sezonama bili smo blizu kao i 2015. godine. Nogomet nam je pokazao da nekad objašnjenja nema. Nekad su to mali detalji, može biti svašta. Na kraju sezone bilo nam je teško igrati bez gledatelja, a presudili su upravo ti detalji i sreća. Nismo imali sreće i liga nam je izmakla. Real je, s druge strane imao dosta sreće. Uvjeren sam da će se situacija promijeniti. Želim Barceloni sve najbolje i uvjeren sam da će uzeti puno titula u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
RAKITIĆ OPET OBJAŠNJAVAO ZAŠTO NIJE VREĆA KRUMPIRA: /

Vatreni i po prvi put javno rekao tko su mu bili najdraži suigrači

Image
RAKITIĆ OPET OBJAŠNJAVAO ZAŠTO NIJE VREĆA KRUMPIRA: /

Vatreni i po prvi put javno rekao tko su mu bili najdraži suigrači

Imao je i svojevrstan savjet za Lionela Messija koji je na izlaznim vratima Barcelone:

"Prva i najbolja opcija za igrače je uvijek Barcelona. Svaki igrač mora donijeti svoju odluku. Za mene je prva opcija uvijek bila Barcelona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Normalan i ponizan

Rekao je i kako bi htio da ga pamte u Barceloni.

"Najvažnije mi je da me Katalonci zapamte kao poniznog i normalnog Rakitića te po mojoj predanosti Barceloni i suigračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je dobio veliki pljesak novinara kad je završio konferenciju za medije.

UŽIVO

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:00 - Konferencija za medije je završila, a Rakitić je dobio veliki pljesak novinara kad je otišao.

11:55 - Kako bi želio da ga pamte: "Najvažnije mi je da me Katalonci zapamte kao poniznog i normalnog Rakitića te po mojoj predanosti Barceloni i suigračima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:50 - Dao je i svojevrstan savjet Lionelu Messiju: "Prva i najbolja opcija za igrače je uvijek Barcelona. Svaki igrač mora donijeti svoju odluku. Za mene je prva opcija uvijek bila Barcelona."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:40 - Ispričao je i što misli što se promijenilo u Barceloni: "U posljednjim sezonama bili smo blizu kao i 2015. godine. Nogomet nam je pokazao da nekad objašnjenja nema. Nekad su to mali detalji, može biti svašta. Na kraju sezone bilo nam je teško igrati bez gledatelja, a presudili su upravo ti detalji i sreća. Nismo imali sreće i liga nam je izmakla. Real je, s druge strane imao dosta sreće. Uvjeren sam da će se situacija promijeniti. Želim Barceloni sve najbolje i uvjeren sam da će uzeti puno titula u budućnosti."

11:35 - Rakitić o Messiju: "Obje strane sad imaju svoje mišljenje. Ja ne znam što će on napraviti, trebali biste to pitati njega. Pričao sam s upravom i oni su bili zadovoljni. Uvjeren sam da će napraviti ono što je najbolje za obje strane"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:30 - "Rakitić o utakmici s Bayernom: "Znamo svi što se dogodilo. mi smo prvi kojima se to nije sviđalo. U dosta situacija smo mi bili na drugoj strani. Žao mi je samo što nisam igrao i ljut sam jer se nisam mogao boriti. Bilo je jako puno lijepih trenutaka i želio bih se Barcelone sjećati po njima."

11:25 - Rakitić o najboljim trenucima u Barceloni: "Ovo je momčad s kojim sam proveo puno sezona i ne mogu izdvojiti samo jedan trenutak. Bilo ih je puno, ali možda je najbolji bio taj gol u finalu Lige prvaka. Bio je tu i Superkup, svaka titula. Sjećam se i prve titule, prvog Kupa kralja. Ponosan sam na sve te trenutke i sretan jer sam ih uspio ostvariti"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:20 - Evo što je rekao Rakitić: "Osvajanje svih ovih titula bilo je jedinstveno iskustvo i htio bih zahvaliti svima koji su to omogućili. Kad sam se danas opraštao od nekih članova kluba, vidio sam im suze u očima i to za mene puno znači. Nadam se da su navijači sa mnom uživali u ovih šest godina, želio bih zahvaliti i njima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:15 - Prvi se obratio Bartomeu: "Htio bih se oprostiti od prijatelja i igrača koji je s nama bio šest sezona. Odigrao je 310 utakmica, čime je postao četvrti stranac u povijesti s najviše utakmica za Barcelonu. Osvojio je 13 trofeja, posebno se pamti njegov gol u berlinskom finalu. Bio je jako važan igrač za nas, ali vidjet ćemo se ponovo. Želim tu zahvaliti u ime svih", rekao je predsjednik Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11:10 - Stigli su Ivan Rakitić i predsjednik Barcelone Bartomeu i konferencija za medije može početi.

11:00 - Svakog časa trebala bi početi konferencija za medije. Na njoj će biti prisutan i predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10:30 - Ivan Rakitić danas će se oprostiti od Barcelone u kojoj je proveo šest godina. Jučer je katalonski klub potvrdio vijest da će se Raketa vratiti u Sevillu, što je već otprije najavljivano.

Klub je u čast Rakitiću danas organizirao oproštajnu ceremoniju koja počinje u 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Barcelona mi priprema oproštaj, posjetit ću momčad i fotografirati se sa svim trofejima koje sam osvojio u proteklom šestogodišnjem razdoblju. Bilo mi je jako lijepo, s Barcelonom sam doživio najveće trenutke u mojoj klupskoj karijeri, ali svaka priča ima svoj početak i kraj. Moja je klupska budućnost u Sevilli, uz koju me također vežu drage uspomene. Očekuju me novi izazovi”, izjavio je po odlasku iz Barcelone Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detalji transfera

Rakitić je s Barcelonom imao ugovor na još jednu godinu, no odlučio se na odlazak nakon što ga je novi trener Ronald Koeman obavijestio kako nije u njrgovim planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Barcelone su objavili kako će Sevilla za Rakitića platiti 1.5 milijuna eura te još devet milijuna kroz varijabilni dio.

Tijekom boravka u Barceloni Rakitić je osvojio Ligu prvaka 2015. te po četiri naslova prvaka i pobjednika Kupa u Španjolskoj.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo