PRVI PORAZ MLADIH DINAMOVACA U LIGI PRVAKA: / Modri promašili nemoguće pa potonuli u Bergamu za samo tri minute

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Domaćini su puno bolje krenuli u utakmicu i propustili nekoliko izglednih prilika na samom startu utakmice.

26.11.2019.
14:50
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Liga prvaka za mlade, 5. kolo

Atalanta - Dinamo

2:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori Dinama upisali su svoj prvi ovosezonski poraz u Ligi prvaka za mlade. U Bergamu protiv Atalante izgubili su rezultatom 2:0 te tako izgubili prvo mjesto u skupini koje je sad zauzela Atalanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su puno bolje krenuli u utakmicu i propustili nekoliko izglednih prilika na samom startu utakmice. Cambiaghi i Cortinovis nisu bili precizni iz izglednih prilika, no Modri su propustili ipak najveću šansu u 37. minuti.

Image
OLMO IGRA JEDNU OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA U ŽIVOTU: /

Talijani otkrili koji će velikan pratiti Španjolca na San Siru

Image
OLMO IGRA JEDNU OD NAJVAŽNIJIH UTAKMICA U ŽIVOTU: /

Talijani otkrili koji će velikan pratiti Španjolca na San Siru

Vratar Atalante praktički je dodao Šipošu loptu ravno u noge, ovaj dodao Marinu koji dvaput promašuje uz čiste situacije s pet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potop u nastavku

Bila je to praktički jedina prava šansa Dinama koji je potonuo u drugom dijelu. U samo tri minute zabili su Cortinovis (58') i Gybuaa (61') i tako zapečatili sudbinu zagrebačke momčadi.

Spornu situaciju vidjeli smo u 72. minuti kad je lopta pogodila igrača Atalante bergonzija u ruku u njegovom kaznenom prostoru. Antonio Marin žestoko je prosvjedovao estonskom sucu, ali samo je dobio žuti karton zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je pobjedom preuzela prvo mjesto u skupini sa 10 bodova, Dinamo je ostao na osam bodova, a zatim slijede Manchester City sa četiri i Šahtar s dva boda, ali i utakmicom manje.

Slijedi City

U posljednjem kolu Dinamo će 11. prosinca ugostiti Manchester City, dok se u drugom susretu sastaju Šahtar i Atalanta, a Talijanima za potvrdu prvog mjesta treba bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

Večeras će se za europsko proljeće boriti i seniorski sastavi Atalante i Dinama na milanskom San Siru. Talijanima igra samo pobjeda, dok Dinamu bod ili pobjeda osiguravaju treće mjesto i Europsku ligu, te ostavljaju u igri za osminu finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FT Gotova je utakmica. Modri su upisali prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Malo je Dinamo sad došao k sebi i uzeo loptu u noge, ali dojam je da im neće to biti dovoljno ni za bod u ovoj utkamici.

72' Antonio Marin se žalio zbog igranja rukom igrača Atalante u njihovom kaznenom prostoru i dobio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' Gyabuaa je povisio vodstvo domaćina na 2:0 nakon ubačaja s lijeve strane i sad su Modri potpuno potonuli u samo nekoliko minuta.

58' Cortinovis je zabio za 1:0 lagani pogodak. Mora se priznati da je Atalanta igrom zaslužila ovaj gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme. Treneri su ušli u nastavak bez promjena u momčadima.

HT Gotovo je poluvrijeme u kojem su obje momčadi imale svoje šanse. Atalanta ih je imala više, ali Dinamove su bile bolje. Antonio Marin žalit će za promašajem iz 37. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Što je sada promašio Dinamo, pa to nisu istine. Vratar Atalante dodao je Šipošu loptu ravno u noge, ovaj dodao Marinu koji dvaput promašuje uz čiste situacije s pet metara.

32' Još jedna sjajna prilika za Atalantu. Cortinovis je tukao s 10 metara pored vrata. Kako se našao sam u ovoj situaciji nikom nije jasno i opet je Dinamo imao tu puno sreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Opasno je bilo opet ispred Josipovićevog gola. Cambiaghi je bio sam u mat poziciji nakon ubacivanja, ali pucao je pored vrata. Dinamo je sretan jer u ovom trenu ne gubi.

18' Evo i Dinamove prve prilike. Antonio Marin sjurio se s lijeve strane i pucao, ali ipak je završio taj udarac u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' U prvih 15 minuta opasnija je Atalanta. Domaćini su stvorili prvu pravu priliku na utakmici, no na pravom mjestu da blokira opasan udarac našao se stoper Joško Gvardiol koji je ove sezone imao zapažen nastup i za prvu momčad Dinama.

1' Počela je utakmica

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Mladi dinamovci s trenerom Igorom Jovičevićem ove sezone stvarno dominiraju svojom skupinom u Ligi prvaka. Na prvom su mjestu, a pobjedom protiv Atalante mogu to potvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utkamice oglasio se i trener Jovičević koji se osvrnuo na njihov protekli susret u kojem je Dinamo slavio s 1:0.

"Bio je ovo i dvoboj stilova... Sjećam se naše prve međusobne utakmice kad smo ih pobijedili na Poljudu prije dvije godine. Ipak, imali smo s njima negativan omjer pa nam je to bio i dodatni impuls uoči današnjeg dvoboja. Bilo nam je bitno vratiti se u kolotečinu. Gledatelji su mogli vidjeti taktička nadmudrivanja, imalia je suparnička momčad svoje šanse, ali naš je vratar Horkaš bio jako raspoložen. Mi smo vrlo dobro taktički stajali, imali smo šanse kojima smo kod 1:0 trebali utakmicu i ranije „zatvoriti“. S promjenom sustava orijentirali smo smo se na to da sačuvamo tih 1:0 u čemu smo na kraju i uspjeli. Čestitam svojim igračima na pobjedi na ovako teškom terenu. Možda je izostala nogometna ljepota, ali vidjelo se što smo htjeli. S ova tri boda i dobrim raspoloženjem idemo na utakmicu protiv Atalante u utorak u Bergamu u Uefinoj Ligi prvaka mladih", rekao je prije utakmice trener Igor Jovićević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu Lige prvaka za mlade Atalante i Dinama pratite uživo na portalu Net.hr

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo