UZBUDLJIVA VEČER U KVALIFIKACIJAMA: / Turska sredila Finsku u 13 minuta, srpski navijači poslali poruku NATO-u

Image
Foto: AFP, STR

Nogometaši Turske slavili su protiv Finske s 2-0 u dvoboju 'hrvatske' skupine I kvalifikacija za Ssvjetsko prvenstvo.

24.3.2017.
20:34
AFP, STR
VOYO logo

Turci su pobjedu protiv Finaca osigurali već u prvih 13 minuta utakmice kada je Cenk Tosun zabio dva pogotka. U 9. minuti je napadač Besiktasa iz blizine ugurao loptu u mrežu nakon dodavanja Sena, a četiri minute kasnije ubačaj iz kuta dočekao glavom i pogodio same rašlje.

S pola snage u nastavku

Finci su u drugom dijelu propustili dvije dobre prilike, a Turci su nakon uraganskog početka ostatak utakmice odigrali praktički s pola snage. Utakmici u Antaliji je nazočio i turski predsjednik Tayip Recep Erdogan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ovoj skupini vodi Hrvatska s 10 bodova ispred Ukrajine i Turske koji imaju po 8 bodova, Island ima 7, a Finska i Kosovo po 1 bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret Srbije

U dvoboju skupine D u Tbilisiju je Srbija pobijedila Gruziju s 3-1, iako su domaćini poveli već u 6. minuti golom Nika Kačarave nakon velike pogreške Kolarova. U 45. minuti je Dušan Tadić poravnao iz kaznenog udarca, Aleksandar Mitrović je u 64. minuti doveo Srbe u vodstvo, a Mijat Gaćinović (86) postavio konačnih 3-1. Na stadionu Tbilisiju srpski su navijači izvjesili transparent na kojem je pisalo "24.3.1999 - Ne oprostiti", aludirajući na 18. godišnjicu NATO-ova bombardiranja Srbije.

Srbija vodi s 11 bodova ispred Irske (10) i Walesa (6), koji se međusobno sastaju večeras u Dublinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo