'Užas, šokiran sam, pa to je velikobritansko silovanje!'

Presuda generalima u Haagu očekivano je šokirala i sportsku Hrvatsku.

15.4.2011.
20:14
VOYO logo

Inicijator potpisa podrške generalima iz 2001. godine te čovjek koji je financijski pomagao obranu Ante Gotovine izricanje presude pratio je u miru svoga doma. Nakon što je sve postalo jasno, Igor Štimac je bio slomljen.

"Užas, očaj, grozno, šokiran sam. Nadao sam se, kao i svi, oslobađajućoj presudi, ali tu su neke druge stvari u pitanju, velikobritansko silovanje i zaustavljanje našeg ulaska u EU. Sada nam treba nacionalno jedinstvo, Hrvatska mora biti jedinstvena i stati u zaštitu digniteta Domovinskog rata. Tu mislim na političare koji sada ne trebaju politizirati nego biti zajedno i odlučno stati na stranu generala", poručio je Štico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa manje ogorčen nije bio ni bivši premijer te aktualni predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, koji je uvjeren kako se presuda 'nije pisala' u Haagu.

"Ovo je sramota. To nije presuda samo generalima, makar je njima najteže, to je presuda hrvatskom narodu i hrvatskoj slobodi. Nadam se da će u žalbenom postupku biti svima sve jasno i da će se povijesna nepravda prema Oluji ispraviti. Iskreno da vam kažem, mislim da ta presuda nije napisana u Haagu", istaknuo je Mateša, a slično razmišlja i hrvatski plivački olimpijac Duje Draganja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj stav je, kao i svakog drugog, 'Bože sačuvaj', što reći. Nadam se da će žalbeni postupak uspjeti i da će ljudi biti na slobodi jer to i zaslužuju", Draganjin je stav.

"Bio sam veliki optimist, ovom me šokiralo, ali ništa nije gotovo. Odvjetnički tim napravit će svoje, ali u prvom trenutku nastao je veliki žal, ogorčenje kad se sjetim svega što je bilo na Ovčari i Vukovaru", naglasio je izbornik hrvatski rukometaša Slavka Goluže. "Osuditi nekoga tko je branio svoju domovinu i svoj narod presuda je izvan svake pameti. A u Libiji ginu civili i za to neće nitko odgovarati. Ne znam koji bi to izraz bio dovoljan, a da je za objavljivanje, da vam izrazim svoje ogorčenje. Ne daj Bože rata, ovo je poruka da se ne smijete braniti, da će vam se opet dogoditi Vukovar i Škabrnja i da za to neće nitko odgovarati". specijal-201012070191004-Suđenje generalima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104150432006 arti-201104150581006 arti-201104150446006 arti-201104150024006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo