VIDEO: / Užas na travnjaku! Stanje je jako kritično!

Fabrice Muamba, 23-godišnji nogometaš Boltona, kolabirao je u 42. minuti utakmice četvrtfinala FA Cupa između Tottenhama i Boltona na White Hart Laneu. Sudac Howard Webb prekinuo je utakmicu...

17.3.2012.
19:59
VOYO logo

Muamba se srušio bez ikakvog kontakta i njegovo je stanje izgledalo vrlo ozbiljno. Odmah su na igralište ušle liječničke službe obje momčadi i oživljavale nesretnog nogometaša. Izrazi lica nogometaša obiju momčadi davali su do znanja kako je u pitanju vrlo kritična situacija.

Nakon nekoliko minuta, Howard Webb odveo je nogometaše obje momčadi u svlačionice, a utakmica je prekinuta i nije nastavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su zadnje informacije govorile kako se stanje nesretnog 23-godišnjeg nogometaša stabiliziralo, Bolton je u prioćenju objavio da se ''njegov igrač nalazi na intenzivnoj njezi u kritično lošem stanju''. Nakon što ga je medicinsko osoblje osposobilo da počne disati, glasnogovornik bolnice je izvorima Skyja rekao da mu je stanje stabilno. Nažalost, Boltonovo priopćenje donosi puno lošije vijesti. ''Bolton može potvrditi da je Muamba primljen u londonsku bolnicu za srčana oboljenja, gdje se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi u kritično lošem stanju. U ovoj fazi nećemo izadavati daljnja priopćenja. Klub moli medije da poštuju privatnost obitelji u ovom trenutku''.

"Fabrice je kritično bolestan. Sljedeća 24 sata bit će apsolutno kritična. Očito smo preplavljeni porukama ljudi koji mu žele sve najbolje i nadamo se da će se svi moliti večeras da se Fabrice uspije oporaviti. Stanje je vrlo ozbiljno i od toga se ne može pobjeći. Kritično je bolestan i uz Božju pomoć nadamo se da će se izvući", izjavio je menadžer Boltona Owen Coyle u nedjelju ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Muamba je rođen u Demokratskoj Republici Kongo (tadašnjem Zairu). Arsenalovoj akademiji pridružio se 2002. godine. Za seniorsku momčad Arsenala debitirao je u listopadu 2005. godine. U ljeto 2006. godine otišao je na posudbu u Birmingham, u kojem se ubrzo ustalio u prvoj momčadi.U svibnju 2007. godine, potpisao je trajni ugovor s tim klubom, a u ljeto 2008. godine prešao je u Bolton. Igrao je za mlade engleske reprezentacije, od U-16 do U-21.

http://video.rutube.ru/45769cf07186cabac9fae2b560e2c0d2 Iako je to najmanje bitno, spomenimo da su prije prekida nogometaši Boltona poveli u 6. minuti autogolom Garetha Balea, a u 11. minuti je izjednačio Kyle Walker. Luka Modrić kod domaćina i Ivan Klasnić kod gostiju bili su u početnim sastavima svojih momčadi, a Niko Kranjčar na klupi Spursa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo