VIDEO: / Srna na koljenima, veliki šok za Barçu!

U najzanimljivijoj utakmici 4. kola Lige prvaka na Stamford Bridgeu je odigrana fantastična utakmica u kojoj su nogometaši Chelseaja slavili protiv Šahtara 3:2.

7.11.2012.
15:24
VOYO logo

Chelsea - Šahtar Donjeck 3:2 (Torres 6, Oscar 40, Moses 90+4 / Willian 9, 47)

Juventus - Nordsjaelland 4:0 (Marchisio 6, Vidal 23, Giovinco 37, Quagliarella 75)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Chelsea 7 2. Šahtar 7 3. Juventus 6 4. Nordsjaelland 1

Dva je puta aktualni europski prvak vodio nakon pogreški suparničkog vratara Andrija Pjatova, a u dva se navrata Šahtar vraćao, oba puta golovima Brazilca Williana. Asistent kod drugog Šahtarovog gola u 47. minuti bio je kapetan ukrajinskog prvaka i hrvatske reprezentacije Darijo Srna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednički gol Bluesi su zabili u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, točnije zabio ga je džoker s klupe Victor Moses, koji je u igru ušao u 81. minuti. Bio mu je to prvijenac u Ligi prvaka.

Poveo je Chelsea već u 6. minuti pogotkom Fernanda Torresa. Isplatio se Španjolčev pritisak na golmana nakon loše povratne lopte Rakitskog, a Torres je prilikom ispucavanja blokirao Pjatova i poslao loptu u mrežu. Šahtar je izjednačio već tri minute kasnije, kada je Fernandinho asistirao, a Willian savladao Petra Čecha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.meta.ua/players/video/3.2.19k/Player.swf?fileID=orZmJVINIrp1krybA7md&fileID_url=http%3A%2F%2Fvideo.meta.ua%2Fplayers%2Fgetparam%2F%3Fv%3D

Mreže su mirovale do 40. minute kada je Pjatov loše procijenio jednu loptu daleko od vratiju, loše ju izbio glavom i ostavio vrata praznima, što je iskoristio Oscar i udarcem s više od 40 metara pronašao praznu mrežu Šahtarovog gola i zabio svoj četvrti ovosezonski gol u LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 2:2 Willian je izjednačio u 47. minuti iz preslikane akcije kao kod prvog gola, ali je ovaj puta asistent bio Srna s desne strane. Pobjednički gol Moses je zabio glavom u doslovce posljednjim trenucima susreta. Učinio je to glavom nakon ubacivanja iz kornera Juana Mate.

Juventus je protiv danskog prvaka već na poluvremenu vodio 3:0, a golove su do kraja zabila četvorica različitih strijelaca, Claudio Marchisio, Arturo Vidal, Sebastian Giovinco i Fabio Quagliarella.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giovincu i Marchisiju su postignuti golovi bili prvi u karijeri u europskim natjecanjima. Koliko je nemoćan Nordsjaelland bio svjedoči podatak da su prvi udarac prema suparničkom golu uputili u 63. minuti.

Bayern - Lille 6:1 (Schweinsteiger 5, Pizarro 18, 28, 33, Robben 23, Kroos 66 / Kalou 58)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencia - BATE Borisov 4:2 (Jonas 26, Soldado 29-11m, Feghouli 51, 86 / Bressan 53, Mozolevski 83)

Redoslijed: 1. Bayern 9 2. Valencia 9 3. BATE 6 4. Lille 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je bez Marija Mandžukića u sastavu protiv Lillea vodio 5:0 već u 33. minuti kada je Claudio Pizarro kompletirao hat-trick. Upravo je peruanski napadač zamijenio Mandžu u vrhu napada bavarskog sastava. Četvrti je to najbrže postignuti hat-trick u povijesti Lige prvaka.

Po jedan su gol za Bayern zabili Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben i Toni Kroos, dok je kapetan Philipp Lahm upisao tri asistencije. Ipak, za najljepši trenutak susreta zaslužan je napadač Lillea Salomon Kalou koji je u 57. minuti dalekometnim udarcem ljevicom savladao Manuela Neuera uz pomoć grede i postigao počasni gol za francuski sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.meta.ua/players/video/3.2.19k/Player.swf?fileID=HLrIvT8qmoiVFk%2BXH%2FaZ&fileID_url=http%3A%2F%2Fvideo.meta.ua%2Fplayers%2Fgetparam%2F%3Fv%3D

U drugom odigranom susretu Valencia je na Mestalli imala sigurno vodstvo 3:0, potom je dopustila bjeloruskom prvaku povratak u susret i smanjenje 3:2, da bi Sofiane Feghouli svojim drugim golom na susretu u 86. minuti otklonio svaku neizvjesnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roberto Soldado je u 29. minuti sigurno realizirao jedanaesterac za vodstvo Šišmiša 2:0, a bio mu je to 14. gol u posljednjih 13 utakmica koje je započeo u LP. Ove je sezone zabio četiri gola.

Celtic - Barcelona 2:1 (Wanyama 21, Watt 83 / Messi 90+1)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica - Spartak Moskva 2:0 (Cardozo 55, 69)

Redoslijed: 1. Barcelona 9 2. Celtic 7 3. Benfica 4 4. Spartak 3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasgow je u srijedu neopisivo slavio jer je škotski prvak s 2:1 pobijedio Barcelonu. Dva udarca imala je domaća momčad prema vratima gostiju, ali je oba puta lopta otišla u mrežu.

Uzalud je Barceloni ostao podatak da su njeni igrači u prvom dijelu imali 85.3 posto posjeda lopte. Jednako tako, uzalud je Kataloncima ostala činjenica da je Leo Messi pogodio gredu u prvom dijelu. Samo malo nakon toga zadrmala se i domaća stativa. Imala je Barça pregršt stopostotnih i onih nešto manje izglednih šansi, ali na kraju je postigla tek pogodak u 91. minuti. Jasno, zabio je Messi, ali nakon toga je ostalo premalo vremena za moguće izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba svakako podvući i drugi pogodak Celtica Anthonyja Watta u 83. minuti, inače igrača koji je ove večeri debitirao u Ligi prvaka. Asistirao mu je vratar Forster, a početnički je na visoku loptu reagirao Xavi koji ju je promašio, time gurnuo Watta u priliku, a ovaj je tada povećao prednost Celtica na 2:0.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=lU1YLl4VsbjC6YyZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pobjeda Celtica vjerojatno nije razveselila navijače Benfice, makar su oni mogli uživati u pobjedi protiv moskovskog Spartaka. Pobijedila je Benfica 2:0, ali i dalje kaska za drugim mjestom, odnosno Celticom, tri boda.

Oscar Cardozo je postigao oba pogotka za Benficu (55. i 69. minuta), a ujedno je pri samom kraju iznudio jedanaesterac kojeg sam nije uspio realizirati. Inače, prvo poluvrijeme je završeno u Lisabonu bez pogodaka, a onda je Cardozo ušao u nastavku i doslovno uništio Spartak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braga - Manchester United 1:3 (Alan 49-11m / Van Persie 81, Rooney 84-11m, Hernandez 90+2)

Cluj - Galatasaray 1:3 (Sougou 53 / Burak Yilmaz 18, 61, 74)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redoslijed: 1. Manchester United 12 2. Galatasaray 4 3. Cluj 4 4. Braga 3

Do 81. minute je Manchester United gubio u Bragi, no do kraja su Fergusonovi igrači zabili čak tri pogotka i tako s 3:1 došli do četvrte pobjede u Ligi prvaka. Ogled je tijekom drugog dijela prekinut zbog nestanka struje, ali kada su reflektori opet zasjali, krenula je i daleko bolja igra Crvenih vragova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci su za Manchester United bili Van Persie u 81. minuti, zatim Wayne Rooney iz penala u 84. minuti, te Javier Hernandez u drugoj minuti nadoknade. Inače, domaćin je vodio golom Alana u 49. minuti koji je, kao i Rooney, bio precizan pri udarcu s bijele točke.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=GYEA5XzOpqYENCCB

Galatasaray se vratio u borbu za drugim mjestom nakon pobjede kod Cluja u Rumunjskoj od, također, 3:1. Apsolutni heroj utakmice je bio Burak Yilmaz koji je postigao sva tri pogotka za tursku momčad. U dva navrata je od toga asistent bio Hamit Altintop.

Hrvatski nogometaš Saša Bjelanović je za Cluj ušao u igru u 46. minuti, te je odradio ostatak utakmice u domaćem napadu koji je ipak ostao bez konkretnosti u završnici.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo