UTAKMICA KARIJERE / Hrvatska reprezentativna jedinica u misiji života

Nogometaši Arsenala danas imaju veliku misiju osvajanja Kneževine. 'Stari lisac' Arsene Wenger u lovu je na povijesni rezultat u Ligi prvaka.

17.3.2015.
8:23
VOYO logo

Hrvatski reprezentativni vratar predvodi fantastičnu obranu francuskog sastava protiv koje će londonska momčad morati pružiti partiju karijere, ako misli napraviti čudo i ući u povijest ovog natjecanja. Postati prvi ikad koji je uspio nadoknaditi ­2 gola iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka. Veliki izazov za Arsenal, preveliki možda. Monaco nije doživio poraz na domaćem travnjaku u posljednjih 16 dvoboja. A igrali su protiv PSG-­a u prvenstvu prije 16 dana (1:1), Lyona 1. veljače (0:0) i Nantea 17. siječnja (1:0). Momčadi koje, trenutno po formi, mogu parirati Englezima ih pobijediti ih.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad tome pridodamo i podatak kako prinčevi iz Kneževine na svom Stade Luis II u tri utakmice po skupinama Lige prvaka, nisu primili niti jedan gol, to puno govori. A kada je sletio na svoje tlo, Wenger je postao svjestan statistike po kojom mu se loše piše u Francuskoj. Jedino Real Madrid ima bolji postotak pobjeda na domaćem terenu, nitko više.

"Statistika je protiv nas. Stoga moramo učiniti sve kako bi natjerali statistiku da laže", objašnjava pomalo u šaljivom tonu Wenger, piše Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li ili ne, to vjerojatno i ovisi o njihovom mentalnom stanju, kao i o napadačkoj liniji Ozil ­- Giroud. Posebno će se Wenger oslanjati na Girouda, koji je u posljednjem prvenstvenom srazu zabio gol West Hamu u slavlju 3:0. Subašić će, pak, imati veliki zadatak ne primiti gol.

Ali, njemu to dobro ide ove sezone, pogotovo u Francuskoj. Hrvat je postao jedna od najvažnijih karika momčadi o kojem puno toga ovisi. Dalo se i iščitati iz francuskih medija o njegovoj važnosti koju ima u Monacu ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova sjajna statistika to i pokazuje. Uz to, atmosfera u momčadi Monaca je sjajna nakon pobjede u Londonu (1:3) prije dva tjedna, koju je francuski L’Equipe opisao kao jednu od najvećih predstava u povijesti nastupa francuskih klubova u Ligi prvaka. I to je veliki vjetar u leđa da do kraja dotuku veliki engleski klub.

Ovo je, stoga, velika prilika za Subašića da se s Monacom plasira među osam najboljih ovog natjecanja i tako ostvari najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo