USKORO NOVA TRILER-UTAKMICA DINAMA I PARTIZANA: / Sjećate li se kaosa i tučnjave s prošle i što je tada napravio Mamić?

Image
Foto: Luka Stanzl/ Srdjan Ilic/PIXSELL

Te 2003. godine odrđavao se "Aqua Nova Cup" u švicarskom Kriensu, a Dinamo je vodio s 2:0 i onda je u 68. minuti nastao potpuni kaos

10.2.2020.
8:59
Luka Stanzl/ Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Vjerovali ili ne, nakon dugih 17 godina, Dinamo i Partizan mogli bi negdje koncem lipnja ili početkom srpnja ove godine zajedno nastupiti na pripremnom turniru naziva "Match Premier Cup", piše srpski tabolodi Kurir. Organizatori turnira koji je nedavno završen u Kataru, žele već ovoga ljeta prirediti novi turnir u Austriji, atamo bi uz Dinamo i Partizan igrali i CSKA i Spartak iz Moskve.

Dakle, sve vrlo respektabilni protivnici koji bi mogli Nenadu Bjelici pružiti sjajnu sliku o stanju i spremnosti njegove ekipe. Partizan je navodno prihvatio poziv, a s Dinamom se, opet navodno, pregovara. Međutim, pitanje je i je li Dinamo pametno prihvatiti ovakve utakmice je sve su redom visokorizične, a posebice ona s Partizanom pa makar se igrala na neutralnom terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

14.10.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 12. kolo, GNK Dinamo - NK Osijek. Bakljada BBB-a. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Kaos na prošloj

Sjećate se, recimo, što se dogodilo prije 17 godina kada su se Partizan i Dinamo posljednji put susreli, također na prijateljskoj utakmici? Te 2003. godine odrđavao se "Aqua Nova Cup" u švicarskom Kriensu, a Dinamo je vodio s 2:0 i onda je u 68. minuti nastao potpuni kaos. Tada su se dohvatili navijači, zatim su utrčali u teren zajedno s Grobarima i tu je sudac morao suditi kraj meča i igrači su pobjegli u svlačionicu. To je bio kulminat, a utakmica je od samog početka bila veoma intenzivna.

Prvi incident izbio je u 25. minuti kada su se posvađali Dino Drpić i Partizanov Igor Duljaj. Upleo se u naguravanje i Niko Kranjčar, a onda i svi igrači iz obje momčadi. Zbog cijelog kaosa isključeni su inicijatori, Kranjčar i Duljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

24.10.2019., stadion Partizan, Beograd, Srbija - UEFA Europska liga, skupina L, 3. kolo, FK Partizan - Manchester United. Navijaci Partizana, Grobari Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

I Mamić poludio

Zatim je tadašnji trener Lothar Matthaeus utrčao na teren i počeo se svađati s dinamovcima, a čak je i vrlo ružno prijetio. Tada je poludio Zdravko Mamić koji se poželio sjuriti s tribina na teren, ali ga je u tom naumu spriječio zaštitar. Tu je kasnije nastao kaos, letjele su šake, naguravanja, a sve je trajalo desetak minuta i na koncu je najgore prošao Đuro Bago, pomoćni trener Dinama. Bagu su udarili trener vratara Partizana i onda njihov prvi vratar.

Nekako dvojimo da bi i danas utakmica bila ovako intenzivna, ali pitanje je treba li uopće riskirati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo