USKOK-ov pokajnik teško optužio člana IO-a HNS-a!

'Počinio sam dva kaznena djela davanja mita i to sam priznao USKOK-u, na neki način sam se nagodio. Anti Vučemiloviću sam dao pet tisuća kuna za prebijanje duga za suce iz 2008.

7.1.2012.
22:45
VOYO logo

Jutarnji list donosi priznanje zasad još uvijek prikrivenog USKOK-ovog pokajnika, bivšeg visokog dužnosnika NK Karlovac, koji tvrdi da je novac za pošteno suđenje davao članu Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza Anti Vučemiloviću i to u WC-u?!

"Počinio sam dva kaznena djela davanja mita, priznao sam to istražiteljima USKOK-a koji su me zvali na obavijesne razgovore zbog slučaja Šprajcer. Oni nisu imali ta saznanja, ja sam im to sam rekao. Na neki način sam se nagodio. Spreman sam odgovarati za to, kao što bi svatko trebao odgovarati za svoja nedjela, ali rekli su mi da ne brinem, da mi neće suditi", tvrdi pokajnik kojeg je u NK Karlovac doveo bivši ministar obrane Branko Vukelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tadašnja uprava je znala što je radio Šprajcer i na neki način se mojim dolaskom tome htjelo stati na kraj, ali nisam imao podršku svih članova. Tada sam povukao ručnu, jer sam se bojao da me ne poklope. Šprajcer je dizao ogromne svote novca, a sve je pravdao materijalnim troškovima ili troškovima organizacije utakmica, a mi materijalnih troškova gotovo da nismo imali jer smo sve rješavali kompenzacijama. Jedan dio novca išao je i za to pošteno suđenje, u što sam i sam upleten", tvrdi USKOK-ov pokajnik i objašnjava detalje:

"17. rujna 2010. knjigovotkinja NK Karlovca podiže 95 tisuća kuna s računa Nogometne škole Karlovac u Hypo banci. Isti dan Neven Šprajcer s istog računa u dva navrata podiže još 105 tisuća kuna u kešu. Svrha plaćanja: naknade, stipendija i materijalni troškovi. Dan kasnije Šprajcer na ime 'organizacije utakmica' podiže još 30 tisuća kuna, za 'isplatu pozajmica' 20. rujna podiže 40 tisuća. Dan kasnije knjigovodstvo podiže još 97 tisuća kuna na ime 'stipendije'. U roku od nekoliko dana nestalo je s računa skoro 400 tisuća kuna gotovine", kaže pokajnik koji je teško optužio člana IO-a HNS-a:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegovo ime još nije izašlo van, ali uskoro će. Radi se o Anti Vučemiloviću. Njemu sam dao pet tisuća kuna, a zapravo se radilo o prebijanju nekog duga za suce iz 2008. godine. Sucima sam dao 25 tisuća kuna za tri boda", izjavio je pokajnik.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo