UNITED RIJETKO VIĐENIM PREOKRETOM NOKAUTIRAO CITY: / Mourinho upropastio Guardioli šampionsko slavlje

Image
Foto: AFP

Činilo se da Joseu Mourinhu prijeti katastrofa, međutim...

7.4.2018.
20:27
AFP
VOYO logo

Rijetko viđenim preokretom u drugom poluvremenu nogometaši Manchester Uniteda pobijedili su u subotu u velikom gradskom derbiju na stadionu Etihad Manchester City sa 3-2 (0-2) i tako odgodili već pripremljeno šampionsko slavlje momčadi Pepa Guardiole, koja je pobjedom mogla potvrditi osvajanje petog naslova prvaka Engleske.

Guardiola odmarao važne igrače

Guardiola je odlučio je odmarati važne igrače iz prvih 11 poput De Bruynea, Aguera, Walkera, Laportu, Jesusa... kako bi oni što spremniji dočekali uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka s Liverpoolom, a to mu se "obilo od glavu". Manchester City mogao je pobjedom osigurati naslov prvaka, porušiti još neke rekorde Premier lige (bio bi to najranije osvojeni naslov), ali s time se nije složio Manchester United i Jose Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogocima Vincenta Kompanyja (25) i Ilkaya Gundogana (30) Man. City je došao do dva gola prednosti i činilo se kako šampionsko slavlje može početi. Kako je Guardiolina momčad igrala u prvom poluvremenu, stjeravši United u mišju rupu, činilo se da Joseu Mourinhu prijeti katastrofa na Etihadu. No, City je propustio u prvom dijelu napuniti mrežu De Gee, što im se kao bumerang vratilo u drugom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogba započeo preokret

U razmaku od samo dvije minute, pogocima u 53. i 55. minuti fantastični francuski nogometni majstor Paul Pogba je izjednačio na 2-2, a Chris Smalling je u 69. minuti na drugu asistenciju Alexisa Sancheza pogodio za ludnicu u sektoru s navijačima "Crvenih vragova" i 3-2. Guardiola je do kraja dvoboja ubacio u igru Kevina De Bruynea i Sergija Aguera, ali rezultat se nije promijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sterling iz blizine zatresao vratnicu

City je bio blizu izjednačujućem golu u samoj završnici susreta, ali Agueru je udarac glavom obranio sjajni De Gea, a Raheem Sterling je iz blizine, pak, pogodio vratnicu. Nakon drugog poraza u sezoni, a prvog na domaćem terenu, Manchester City će morati pričekati s proslavom naslova. Sada je razmak između 'građana' i Manchester Uniteda smanjen na 13 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvih sedam utakmica 33. kola engleskog nogometnog prvenstva gostujuće momčadi su ostvarile zavidne tri pobjede, a četiri utakmice završile su bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Engleska - 33. kolo Man. City - Man. United 2-3 (Kompany 25, Gundogan 30 / Pogba 53, 55, Smalling 69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bournemouth - C. Palace 2-2 (Mousset 65, King 89 / Milivojević 47, Zaha 75)

Brighton - Huddersfield 1-1 (Lossl 29-ag / Mounie 33)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester - Newcastle 1-2 (Vardy 84 / Shelvey 18, Perez 75)

Stoke - Tottenham 1-2 (Diouf 57 / Eriksen 52, 63)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Watford - Burnley 1-2 (Pereyra 61 / Vokes 71, Cork 73)

WBA - Swansea 1-1 (Rodriguez 55 / Abraham 75)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Everton - Liverpool 0-0

U nedjelju će igrati: Arsenal - Southampton (15.15) Chelsea - West Ham (17.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo