UMRO TRENER KOJI JE DAO ŠANSU BOKŠIĆU: / Hajduk se oprostio od stručnjaka kod kojeg nije bilo 'pretplaćenih' na prvu momčad

Image
Foto: hajduk.hr

Visoka razina reda, rada, discipline, odgovornosti mnogima nije pasala

18.1.2019.
14:33
hajduk.hr
VOYO logo

Bivši Hajdukov trener Ivan Vucov preminuo je jutros u Bugarskoj, potvrdila je službena web-stranica kluba s Poljuda.

Vucov je rođen 14. prosinca 1939. godine u Gabrovu, a najbolje dane igračke karijere dao je Levskom čiji je član bio deset godina. Kao reprezentativac Bugarske sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu u Engleskoj 1966. godine. U klubu u kojem je proveo najveći igrački staž i započeo je trenersku karijeru koja ga je 1987. godine dovela u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postojao je problem

Trenersku ulogu ondje obnašao je većim dijelom sezone 1987/88, točnije od 2. kola do četiri kola prije kraja kada na njegovo mjesto dolazi Luka Peruzović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dolaskom u Hajduk u drugom kolu prvenstva, nije mogao stvarati momčad, već prihvatiti zatečeno stanje što je nastojao ispraviti u pauzi prvenstvene sezone. To je išlo vrlo teško. Treba reći pošteno. Dok ga je vodio Ivan Vucov, Hajduku nisu baš 'cvjetale ruže'. U svom oproštajnom intervjuu za medije, istakao je da je jedan od osnovnih uzroka slabijim igrama i dostignućima bio kratak spoj na relaciji trener - igrači. Problem koji je nastao i gotovo neprekidno tinjao, po mišljenju Vucova, zbog nametnutog visokog nivoa reda, rada, discipline, odgovornosti… eskalirao je četiri kola prije kraja, kada se ovaj zahvalio', navodi se na službenim internetskim stranicama Hajduka za čovjeka u čijoj je godini mandata prve profesionalne korake radio i Alen Bokšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo