UMJESTO ZABRANE PUT U AUSCHWITZ: / Engleski velikan pronašao novi način borbe protiv rasizma na tribinama

Image
Foto: AFP, Ilustracija

Slavni klub ne želi ivše kažnjavati navijače, već ih educirati.

11.10.2018.
9:27
AFP, Ilustracija
VOYO logo

Protiv hrvatskog prvaka Dinama Uefa je prije par dana pokrenula istragu među ostalim i zbog rasističkog ispada navijača. Tijekom utakmice s Anderlechtom u Europskoj ligi na tribini se našla zastava s ustaškim obilježjem zbog čega Modrima prijeti kazna.

Hrvatska nogometna reprezentacija pak u petak protiv Engleske u Ligi nacija pred praznim tribinama zbog slučaja svastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovakvim pojavama problema imaju i u drugim europskim zemljama. Engleski velikan Chelsea, piše The Sun, odlučio je poduzeti korake kako bi suzbio rasizam u vlastitim navijačkim redovima.

Edukativna putovanja

Naime, plan im je navijače takvih sklonosti poslati na edukativno putovanje u zloglasni nacistički koncentracijski logor Auschwitz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ljudima zabranite dolazak na tribine nikada nećete promijeniti njihovo ponašanje. Ovakva politika daje im priliku da shvate o čemu je riječ i da ih promijeni. U prošlosti, izbacili bi ih s tribine i zabranili im dolazak na tribine tri godine. Sada im poručujemo da su napravili nešto pogrešno i da imaju izbor. Zabrana ili učenje kako bi shvatili što su napravili pogrešno", pojasnio je glasnogovornik Chelseaja Bruce Buck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

The Sun navodi da edukativna putovanja ne bi bila obavezna i da ih navijači mogu odbiti, ali da će im onda ostati kazna zabrane dolaska na utakmice.

Ova putovanja financirao bi klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo