Pogledajte gol Vatrenog o kojem će se pričati i u Srbiji

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio je strijelac fantastičnog vodećeg pogotka na utakmici Šahtara i Metalurg Zaporožja, koju je momčad iz Donjecka dobila s 2:0...

18.8.2013.
20:46
VOYO logo

U sklopu 6. kola ukrajinske Premierlige Šahtar je stigao do šeste ovosezonske pobjede u domaćem prvenstvu. Pred domaćim je navijačima slavio protiv gostiju iz Zaporožja sa sigurnih 2:0.

Srna je bio strijelac vodećeg pogotka u 14. minuti utakmice kada je sjajno izveo slobodni udarac s otprilike 30-ak metara. Srna je loptu poslao u vratarevu desnu stranu. Našem je reprezentativcu bio to drugi ovosezonski pogodak, a prvi je zabio kijevskom Dinamu, također iz slobodnog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 2:0 postavio je u smiraju susreta Luiz Adriano, nakon asistencije Douglasa Coste. Drugi Hrvat u redovima domaće momčadi, Eduardo da Silva, je igrao prvih 45 minuta, nakon čega ga je na travnjaku zamijenio Fernando.

//www.youtube.com/embed/tosZBKbDt1M

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijevski je Dinamo kao domaćin svladao Tavriju s istim rezultatom, a hrvatski dvojac Ognjen Vukojević i Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta. Pogotke su zabili Roman Bezus u 50. minuti i Andrij Jarmolenko u 73. Zanimljivo, domaći su nogometaši dobili dva žuta kartona, a vlasnici oba su Hrvati. Kod gostiju je Marin Ljubičić odigrao svih 90 minuta.

Spomenimo i da je Zorja na domaćem travnjaku poražena od Vorskle s 2:1, te da je na vratima domaće momčadi stajao Krševan Santini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šahtar - Metalurg Zaporožje 2-0 (Srna 14, Luiz Adriano 88) Dinamo Kijev - Tavrija 2-0 (Bezus 50, Jarmolenko 73) Zorja - Vorskla 1-2 (Boli 15 / Miščenko 12, 48)

Redoslijed: 1. Šahtar 18, 2. Metalist Harkiv 16, 3. Dnjipro 13, 4. Vorskla 11, 5. Černomorec 11, 6. Dinamo Kijev 10...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo