UGLEDNI STRUČNJAK BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Šimić nije imao šanse, lokalni šerifi misle samo o svojim interesima'

Image
Foto: PIXSELL

Dario Šimić nije uspio dobiti podršku i službeno postati kandidat na izborima.

6.12.2017.
16:53
PIXSELL
VOYO logo

Aktualni predsjednik hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker ipak neće imati protukandidata na izborima 22. prosinca ove godine.

Naime, njegov nekadašnji reprezentativni suigrač Dario Šimić nije uspio osigurati podršku županijskih saveza kako bi službeno postao kandidat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Propuštena je jedna jako dobra prilika jer u Hrvatskoj baš i nema puno ljudi, posebno sportskih radnika, koji mogu ujediniti cijelu državu. Mislim da je hrvatski nogomet puno izgubio u situaciji kada nije donesena odluka da se ide u promjene. Promjene, velike strukturne promjene jako su bitne u hrvatskom nogometu", rekao je u HRT-ovoj emisiji Studio 4Bernard Jurišić, sportski novinar Telesporta.

Loš izborni sustav

Osvrnuo se tim putem i na izbornik sustav HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izborni sustav HNS-a onemogućuje bilo kojem vanjskom faktoru da sudjeluje u tom Savezu, osim onih koji su začahureni u sustavu. Treba vam 45 ili 50 posto ljudi iz HNS-a da vam daju potporu za kandidaturu. Potpuno je logično da u županijskim savezima u kojima vladaju lokalni šerifi i moćnici, i imaju svoje interese koji su suprotni od općih interesa hrvatskog nogometa, u svoj teritorij ne dozvoljavaju nikome pa ni Dariju Šimiću", dodao je Jurišić.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

28.11.2017., Hotel Antunovic, Zagreb - Davor Suker i Damir Vrbanovic odlaze nakon predstavljanja kandidature Davora Sukera za novog predsjednika HNS-a pred Zagrebackim nogometnim savezom. Photo:

Osvrnuo se i na odustajanje Saveza od izgradnje kampa na Sveticama i informaciju da je Uefa dala odobrenje da se preostala sredstava prenamjene za obnovu igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kamp besmislen

"U situaciji u kojoj se nalazi hrvatski nogomet u kojem svaka malo jača kiša stvara probleme, pričati o bogatom nacionalnom kampu i to u centru glavnog grada je smiješno. Kao da liječite prehladu, a tijelo vam je puno tumora i metastaza na njima. Treba rješavati strukturne stvari", rekao je Jurišić.

Osim Jurišića u studiju 4 gostovao je i sportski novinar Hrvatskog radija Davor Lulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao kako je očekivao da Šimić neće imati dovoljnu podršku kako bi se kandidirao.

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

26.11.2017., Zagreb - Dario Simic, kandidat za predsjednika HNS-a. Photo:

"To je očekivano, iako nije baš sasvim gotovo. Naime, 22. prosinca kada bude Skupština treba Davor Šuker izboriti natpolovičnu većinu, odnosno 30 glasova. Svi kažu da je to formalnost. Šuker će ostati predsjednik, iako je Šimić dobio podršku javnosti", izjavio je Lulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče kampa smatra kako je on potreban reprezentaciji, ali i da treba napraviti i druge stvari.

"Samo je pitanje kako uložiti novce kojih će biti još više nakon Rusije", poručio Lulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo