OCIJENILI SU NJIHOVE NASTUPE / Ugledni francuski list oduševljen mladim Hrvatom: U 'splačini od nogometa' najbolji je bio Vatreni, dok su zvijezde podbacile

Image
Foto: Profimedia

L'Equipe je bio poprilično oštar u ocjenjivanju igrača

14.6.2022.
15:50
Profimedia
VOYO logo

U susretu 4. kola skupine 1 elitnog razreda Lige nacija, reprezentacija Hrvatske je danas pred 77.000 gledatelja na Stade de Franceu pobijedila Francusku sa 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u deset međusobnih susreta.

Image
NEIZVJESNA BUDUĆNOST /

Marokanci pokrenuli peticiju za Vahida Halilhodžića: 'Bez njega se vraćaju nargile i odlasci u noćne klubove...'

Image
NEIZVJESNA BUDUĆNOST /

Marokanci pokrenuli peticiju za Vahida Halilhodžića: 'Bez njega se vraćaju nargile i odlasci u noćne klubove...'

Pogodak odluke zabio je Luka Modrić iz jedanaesterca u petoj minuti. Vatreni su napokon dočekali slavlje protiv "Tricolora". Tek u desetom pokušaju ostvarili su prvu pobjedu nakon što je u dosadašnjih devet susreta Francuska slavila šest puta, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to četvrti hrvatski ogled u posljednjih 10 dana. Ligu nacija smo otvorili porazom u Osijeku od Austrije (0-3), potom je uslijedio splitski remi (1-1) protiv Francuske, pa pobjeda u Kopenhagenu protiv Danske (1-0). Ovaj mini ciklus je završen fantastičnom pobjedom protiv aktualnih svjetskih prvaka i pobjednika Lige nacija.

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Šutalo najbolji, Mbappe, Benzema najgori

Vatreni su odigrali hrabru i dobru utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka, a sve je oduševila posljednja linija koja se sjajno nosila s najvećim zvijezdama Francuske, ujedno i svijeta. Francuski mediji su, očekivano, razočarani nastupom svojim miljenika, a posebno su se obrušili na izbornika Didiera Deschampsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A najglasniji je bio najugledniji francuski list, L'Equipe, koji je u naslovu utakmicu Francuske i Hrvatske nazvao - "Splačinom od nogometa".

"Bez energije i ideje, Francuska je potpuno promašila posljednji veliki ciklus prije Svjetskog prvenstva. Šanse za Final Four ovog natjecanja više nema, a izbornik Didier Deschamps našao se u velikim problemima", počinje tekst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot/L'Equipe

L'Equipe je inače iznimno strog prilikom ocjenjivanja nastupa nogometaša, a posebno su to osjetili Tricolori. Jedini koji su dobili prolaznu ocjenu bili su vratar Mike Maignan i stoper Presnel Kimpembe. Obojica su zaradili šestice. Najniže ocjene dobile su najveće zvijezde, Karim Benzema i Kylian Mbappé dobili su trojke, a istu ocjenu zaradio je i Jules Koundé koji je izašao nakon prvog dijela susreta. Trojku je zaradio i izbornik Didier Deschamps, dok su "solidne" petice dobili Christopher Nkunku i Lucas Digne.

Image
Foto: Profimedia

S druge strane, hrvatski izbornik, gospodin Zlatko Dalić, zaradio je visoku sedmicu, a najbolje ocijenjeni igrači na susretu bili su Josip Šutalo i vratar Ivica Ivušić koji su također dobili sedmice. Strijelac jedinog pogotka Luka Modrić dobio je šesticu, kao i Martin Erlić, Mateo Kovačić, Ante Budimir te Josip Brekalo. Najslabiji Hrvat prema L'Equipeu bio je Mario Pašalić koji je dobio četvorku, dok su Josip Juranović i sjajni mu imenjak Stanišić zaradili petice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo