IMA TOGA SVUGDJE / Za sve koji kažu kako samo kod nas ima 'huligana': UEFA žestoko kaznila Bayern i Marseille

Image
Foto: Profimedia

Često se na našim prostorima može čuti kako se drugdje navijači ponašaju 'normalno', ne koriste pirotehniku i mirno gledaju utakmice

29.2.2024.
17:13
Profimedia
VOYO logo

Bayern i Marseille najgore su prošli nakon odluke Disciplinske komisije UEFA-e koja je odlučila kazniti klubove zbog različitih prekršaja njihovih navijača.

Image
LIJEPA VIJEST /

Nogometaš se probudio iz kome nakon zastrašujućeg sudara

Image
LIJEPA VIJEST /

Nogometaš se probudio iz kome nakon zastrašujućeg sudara

Zbog korištenja baklji i ubacivanja raznih predmeta u teren na utakmici osmine finala Lige prvaka između Lazija i Bayerna (1-0), Bavarcima je aktivirana uvjetna kazna izrečena 16. listopada 2023. godine. Klubu iz Münchena zabranjena je prodaja ulaznica za sljedeću gostujuću utakmicu u sklopu UEFA-inih natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Uz to, kažnjeni su i novčano - 10,500 eura moraju platiti zbog bacanja predmeta u teren i još 40,250 eura zbog paljenja baklji.

Uvjetna za Francuze

Marseille je kažnjen s 50.000 eura zbog problema koje su izazvali na gostovanju kod Šahtara odigranom u Hamburgu. Klubu s Velodromea izrečena je i uvjetna kazna zabrane prodaje ulaznica za gostovanja u sljedećoj europskoj utakmici, a razlog je bakljada koju su izveli Marseilleovi navijači. Rok kušnje je dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovan iz Bratislave morat će UEFA-i platiti 23.750 eura zbog divljanja njegovih navijača na gostovanju kod Sturma u Grazu u sklopu Konferencijske lige.

Navijači Slovana napravili su štetu na stadionu u Grazu, uništeni su toaleti i stadionska infrastruktura. U roku od 30 dana slovački se klub mora javiti Sturmu kako bi nadoknadio štetu, a morat će platiti i UEFA-i. Osim toga, napravili su i bakljadu stoga će ukupno platiti 23,750 eura kazne, a zabranjena im je i prodaja ulaznica za gostovanje u prvoj sljedećoj europskoj utakmici koja će se igrati sljedeće sezone, s obzirom na to da je Sturm prošao dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerujemo da će ove informacije neugodno iznenaditi sve one koji revno ''laju'' na hrvatske navijače kada naprave neku bakljadu ili sličan incident i koji onda tvrde da se to ne događa nigdje drugdje u Europi. Gospodo draga, događa se i događat će se...

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo