UEFA PRIPREMILA ODMAZDU REALU I DRUŠTVU: / Povlače radikalan potez prema kojem bi mogao već biti poznat prvak Europe?

Image
Foto: Profimedia, AFP
19.4.2021.
11:08
Profimedia, AFP
VOYO logo

U ponedjeljak u podne u Montreuxu održat će se sastanak Izvršnog odbora Uefe. Iako je najvažnija točka dnevnog reda trebala biti novi formati Uefinih klupskih natjecanja poslije 2024. godine i ažuriranje informacija o skorašnjem Europskom prvenstvu, sve je to zasjenilo osnivanje Superlige. Pred šefom Uefe Aleksanderom Čeferinom i njegovim suradnici najveći je izazov do sada. Uefa je i prije službene potvrde poslala jasno upozorenje klubovima koji se priključe Superligi.

“Ako bi se to i dogodilo, želimo ponoviti da ćemo – Uefa, engleski FA, španjolski nogometni savez (RFEF) i La Liga, talijanski savez (FIGC) i Serie A, ali i Fifa i sve naše članice – ostati ujedinjeni u našim naporima da zaustavimo ovaj cinični projekt, projekt koji se temelji na vlastitim interesima nekolicine klubova u trenutku kada društvu više nego ikad treba solidarnost”, poručili su iz Uefe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmotrit ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju, na svim razinama, kako pravosudne tako i sportske kako bismo spriječili da se to dogodi. Nogomet se temelji na otvorenim natjecanjima i sportskim zaslugama, ne može biti drugačije”, poručili su te najavili mogućnost zabrane tim klubovima da igraju u domaćim natjecanjima, a njihovim igračima usput i reprezentativne nastupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka sastanka u Montreuxu, oglasio se novinar Chris Williams, koji izvještava među ostalim i za Uefu. Na Twitteru je napisao kako je razgovarao s ljudima iz Uefe te da se spominje radikalan potez prema kojem bi 12 klubova koji su osnovali Superligu mogli odmdah biti isključeni iz Uefinih natjecanja. Kako su Chelsea, Real Madrid i Manchester City članovi Superlige to znači da bi PSG bio proglašen prvakom Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je i u Europa ligi. Villarreal i Roma bi se plasirali u finale nakon eventualnog izbacivanja Arsenala i Manchester Uniteda.

Osim toga, Williams navodi kako ni bi se molo narediti Barceloni, Milanu, Real Madridu, Liverpoolu i Milanu s dresove skinu "UEFA-ine bedževe časti" koje nose klubovi s najmanje četiri osvojene Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo