U OVIM ĆE SE GRADOVIMA IGRATI EURO 2020.: / Jeste li spremni? Evo stadiona na kojima ćete navijati

Image
Foto: AFP

Uefa je izdala popis gradova-domaćina Eura 2020.

16.11.2019.
22:41
AFP
VOYO logo

Europska nogometna federacija (Uefa) objavila je još prije dvije godine konačan popis gradova u kojima će se igrati utakmice Europskog prvenstva 2020. godine

Zbog problema s izgradnjom novog stadiona otpao je Bruxelles koji je trebao ugostiti četiri utakmice. Uefa je odlučila kako će se te utakmice igrati na londonskom Wembleyju. Kao zamjena za glavni grad Belgiji spominjali su se Stockholm i Cardiff, ali je Uefa te utakmice dodijelila Londonu koji će tako ugostiti ukupno sedam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani Velšani

"Koncept uvođenja EP-a u 13 različitih zemalja osmišljen je kako bi manje zemlje, poput Walesa, imale jedinstvenu priliku sudjelovati u organizaciji tako velikog turnira. Zbog toga smo tužni i razočarani Uefinom odlukom," poručili su iz Velškog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijanci su trebali izgraditi novi nacionalni stadion u Grimbergenu sjeverno od Bruxellesa kapaciteta 62,000 gledatelja, međutim Eurostadium neće biti gotov do početka Eura koji će se igrati po cijeloj Europi.

EP će se igrati u 12 gradova (London, München, Rim, Baku, St Peterburg, Kopenhagen, Amsterdam, Bukurešt, Glasgow, Dublin, Bilbao, Budimpešta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje u Rimu

Uefa je odredila da će otvaranje biti u Rimu, a već ranije je bilo poznato kako će se polufinala i finale igrati u Londonu.

Novost je i da su određeni domaćini pojedinih grupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA A: Rim i Baku SKUPINA B: Saint Petersburg i Kopenhagen SKUPINA C: Amsterdam i Bukurešt SKUPINA D: London i Glasgow SKUPINA E: Bilbao i Dublin SKUPINA F: München i Budimpešta. OSMINA FINALA: Kopenhagen, Bukurešt, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Bukurešt i Glasgow ČETVRTFINALE: Munchen, Baku, Saint Petersburg, Rim POLUFINALA i FINALE: London

Gradovi i stadioni

Amsterdam (Niz) - Johan Cruyff Arena (56,000 gledatelja) Baku (Aze) - Olimpijski stadion (68,700) Bilbao (Špa) - San Mames (68,000) Bukurešt (Rum) - Nacionalna Arena (55,600) Budimpešta (Mađ) - Ferenc Puskas stadion (38,652) Kopenhagen (Dan) - Parken stadion (51,700) Dublin (Irs) - Aviva stadion (53,332) Glasgow (Ško) - Hampden Park (52,063) London (Eng) - Wembley (90,000) München (Njem) - Allianz Arena (75,000) Rim (Ita) - Olimpico (72,698) St Petersburg (Rus) - Krestovski stadion (68,134)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo