'MUTNA POSLA?! / Pokrenuta istraga protiv Skënderbeua zbog utakmice u Zagrebu

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpic
29.8.2015.
10:56
PIXSELL, Marko Prpic
VOYO logo

Nikad niti jedna albanska momčad nije otišla tako daleko u europskim natjecanjima. Međutim, i ova "lijepa" priča poput mnogo drugih ranije ima svoju mračnu stranu. Tj, sada ju ima. Priča je sljedeća.

Federbet, savez najutjecajnijih europskih kladionica, primijetio je neuobičajeno nizak koeficijent da će Albanci primiti četvrti gol samo dvije minute prije nego što ga je Soudani i zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAKSIMIR SLAVI: /

Dinamo je nakon tri godine ponovno u Ligi prvaka!

Image
MAKSIMIR SLAVI: /

Dinamo je nakon tri godine ponovno u Ligi prvaka!

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj
Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Prema Federbetu, koeficijent bi trebao biti oko 2,50, a u tom trenutku iznosio je malih 1,20. Na toj uplati kladioničari su zaradili između pet i 10 milijuna eura što je zaista puno. Naravno, oblak sumnje nadvio se nad sraz u Maksimiru. Uz to, Modri su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali s čovjekom manje, a logično da se u takvim okolnostima momčad brani.

Skënderbeu i ranije sumnjiv

Albanski sastav ima prošlost, što ovom slučaju i sumnji daje na jačini. Albanci su pod povećalom zbog ranijih nepravilnosti u kladioničarskim uplatama. Naime, u uzvratu drugog pretkola protiv Crusadersa iz Sjeverne Irske, Albanci su u 70. minuti vodili 2:1, a koeficijent da će do kraja utakmice primiti gol iznosio je nelogičnih 1,90 umjesto logičnih i očekivanih 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda je sve počelo ići na ruku kladioničarima. Crusaders je u nadoknadi preokrenuo na 3:2, što je ukupno kladioničarima donijelo dobit između jednog i tri milijuna eura.

Federbet radi za UEFA-u

Skënderbeu, koji je nakon poraza od Dinama po prvi put u povijesti ušao u skupine nekog europskog natjecanja, Europsku ligu, tako će se vrlo vjerojatno naći na optuženičkom stolu UEFA-e koja je službeno priopćila da neće komentirati tijek istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federbet radi za španjolsku ligu i UEFA-i daje upozorenja oko neuobičajenih promjena koeficijenata. Zahvaljujući njemu, ovog proljeća više desetaka osoba u Italiji uhićeno je zbog namještanja utakmica u Serie B. Stoga, što oni namirišu nije bezazleno, ima težinu i Albancima se ne piše dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo