UEFA ĆE IMATI PUNE RUKE POSLA: / Znate li koliko je PSG potrošio na transfere, a koliko je zaradio od njih? A tek spremaju novi potres na tržištu!

Image
Foto: AFP

Transfer Brazilca Neymara iz Barcelone u PSG podigao je dosta prašine. Najglasniji u negodovanju bio je šef španjolske La Lige Javier Tebas.

22.8.2017.
11:29
AFP
VOYO logo

Poručio je javno da će se žaliti Uefi, Fifi, Sportskom arbitražnom sudu u Švicarskoj i svim ostalim nadležnim organima jer je uvjeren da je PSG prekršio pravilo financijskog fair playa plativši 222 milijuna eura za jednog igrača.

Ne vjeruje Španjolac da je PSG ima toliki profit da si mogu priuštiti takve iznose, a da ne prekorače dozvoljeni minus od 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je milanski Inter imao dosta problema. Prisjetimo li se početka ljeta koliko je puta bilo spomenuto da moraju prodavati igrače prije nego krenu po pojačanja. Proračunski manjak bio je velik, a u tom kontekstu spominjala se među ostalima prodaja Ivana Perišića. Na kraju su se u tu svrhu riješili desetorice igrača čime su zakrpali rupe u proračunu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG ima novaca, ali je problem što je ne smije trošiti jer moraju se poravnati ulazni i izlazni transferi, što je ovaj put teško.

Pokaže li se da je Tebas u pravu kazne mogu biti nemilosrdne, a penju se sve do izbacivanja iz Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prilikom kritika koristio pojam financijski doping, pri čemu je mislio na pomoć Katara, odnosno državnog kapitala u klub čime su drugi klubovi u neravnopravnom položaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok drugi razvijaju omladinski pogon i puno ulažu u mlade igrače, PSG jednostavno dođe i kupi ih, jedan je od njegovih argumenata.

Što će tek Španjolac pomisliti ostvare li se najavljeni transferi Kyliana Mbappea i Fabinha. Sky Sport Italija objavio je da je PSG poslao ponudu od 240 milijuna eura Monacu za ovaj dvojac te bi u drugom smjeru poslali Lucasa Mouru. Na taj način ukupno bi ovaj posao vrijedio 220 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju ponavlja se pitanje s početka, kako je moguće da PSG potroši toliko novaca, a da ne prekrše FFP. Uefa će sigurno imati posla kako bi odgovorila na ovo pitanje jer prema Transfermartku ovog su ljeta samo do sada na pojačanja potrošili 238 milijuna, dok su prodali igrača u vrijednosti od 37!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvari li se najavljeni posao PSG će ukupno ovog ljeta potrošiti preko 400 milijuna eura na transfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naslov u prvenstvu su praktički osigurali iako je tek počelo jer teško da im netko može parirati pogotovo nakon što je aktualni prvak Monaco očerupan.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo