'Nikad nećemo kleknuti pred Zdravka Mamića!'

Nije trebalo dugo čekati na reakciju Torcide nakon što je disciplinski sudac Hrvatske nogometne lige Krešimir Vlajčević kaznio Hajduk još jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama.

14.11.2014.
15:27
VOYO logo

Hajduk je ovaj put kažnjen zbog nepremjerenog ponašanja njegovih navijača na nedavnom prvenstvenom dvoboju protiv Zadra, a nova sankcija je došla taman kad su Bili odradili dvije domaće utakmice bez gledatelja zbog izgreda na ogledu protiv Rijeke. Kako se prije toga mijenjao travnjak na Poljudu, ispada da Hajduk nije igrao pred navijačima na svome stadionu još od 31. kolovoza i derbija protiv Dinama!

"Hrvatski nogometni savez očito se iživljava nad Hajdukom. Mi smo jedini nogometni klub koji nije dio sustava kakav su oni zamislili. Ponašaju se kao da im nitko ništa ne može. Po kojim su nas osnovama kaznili? Uopće nismo bili domaćini. Ali, nemamo se kome žaliti. Oni samo podižu tenzije. U jednom će trenutku doći do kulminacije i situacije koja se više neće moći kontrolirati", poručio je glasnogovornik Torcide Damir Gruić u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek se pitaju zašto tolika mržnja i zašto su tenzije tolike. Ljudi su revoltirani. HNS-u je u interesu uništiti Hajduk, jer on ima ono što drugi nemaju, a to su navijači. Ovo nema veze s normalnim načinom kažnjavanja. Ovo je udar na Hajduk, njegove navijače i na projekt Naš Hajduk. HNS je u ratu sa svim neistomišljenicima", dodao je Gruić.

U Torcidi očekuju kako bi Hajduk mogao biti kažnjen i nakon predstojećeg derbija protiv Dinama u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi ćemo na Maksimiru navijati kako znamo. Možda ćemo dobiti opet dvije utakmice kazne, pa još dvije. Lijepo neka kažu 'nećete igrati do kraja sezone pred navijačima ako se ne promijenite' i to je to. A promjena bi značila da moramo kleknuti pred Zdravka Mamića, a to se naravno nikad neće dogoditi.

Gruić je dodao da još nema dogovora o tome hoće li biti organiziranog praćenja utakmice protiv Zagreba, 29. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet se igra radi publike. U Zadru se nije dogodilo ništa što se ne događa na terenima u HNL-u. Iz perspektive navijača Hajduka, ova sezona nikad nije bila mirnija. Broj prekida zbog uporabe pirotehnike je u opadanju. No, nemoćni smo. Ako nas žele kazniti, kaznit će nas. Oni postavljaju svoja pravila", zaključio je Gruić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo