Split odbio Amerikance, gradonačelnik im telefonom dao 'košaricu'

Gradonačelnik Splita Ivo Baldasar je na konferenciji za medije objavio da je ponuda Amerikanaca za preuzimanje Hajduka odbijena.

4.7.2013.
9:43
VOYO logo

"Došli su, dakle, Amerikanci predvođeni odvjetnikom Michaelom Gloverom. Sastanak smo imali u uredu, drugi u hotelu Le Meridien Lav. Nakon početnih pregovora, zamolio sam ih da formaliziraju ponudu na papir. Napravili su tri ponude koje nisu formalne, nego samo dane na uvid. Prve dvije su govorile o povijesti Hajduka i tumačili su zašto je Hajduk u problemima. Zamolio sam ih da to preskočimo. Treća ponuda je ona na kojoj su oni ostali kao da je važeća i s kojom su izašli u javnost i dali svoje objašnjenje kroz medije", izjavio je Baldasar i dodao:

"Moj odgovor njima, nakon što sam se konzultirao s nekoliko stručnjaka, predsjednikom uprave Hajduka Marinom Brbićem, zatim s Brankom Ramljak te Jakom Andabakom i dijelom većih dioničara, bio je negativan. Javio sam im jučer telefonom s obzirom se radi o neformalnoj ponudi. I nisam zatvorio pregovore. Rekao sam im da ne možemo prihvatiti ovu ponudu grupe američkih investitora", prenosi Slobodna Dalmacija Baldasarove riječi, koji je objasnio kakva je ponuda bila na stolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekli su da traže 51 posto dionica Hajduka za oko 230 milijuna kuna. Izgleda atraktivno u startu, no ona u načelu glasi ovako: dat ćemo 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. A tek potom će oni u pet godina doći ulaganjima do iznosa od 230 milijuna kuna. Međutim, traže da Grad plati kredit od 30 milijuna kuna kredita, da Grad prizna dug od 75 milijuna kuna za stadion i da iz portfelja damo 51 posto dionica. Znači, ostali bismo bez Hajduka i bili u minusu 30 milijuna kuna. Plus, do kraja, 105 milijuna jer bismo priznali da smo dužni Hajduku za stadion. Doveli bismo ostale dioničare u situaciju da obezvrijedimo sve njihove dionice jer ne bi bilo potrebe otkupiti njihove dionice. Pri tome ne daju nikakve posebne garancije. Ne znamo tko je iza njih, koje su tvrtke u igri, samo je to njihovo obećanje, lijepa riječ da su pravi investitori. Nema emocija, samo računica, Grad ostane kratak za 105 milijuna kuna i izgubi Hajduk. Nakon toga bi me trebalo ne samo smijeniti, nego staviti negdje drugdje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo