Krvavi obračun huligana: Nakon dva ubojstva i ranjavanja zapaljen automobil

Srpski huligani najavljuju veliki međusobni obračun sljedećeg vikenda, a za njega se doslovno zagrijavaju paljenjem automobila.

6.11.2013.
10:04
VOYO logo

Epilog huliganskog iživljavanja u Srbiji u proteklih desetak dana je zastrašujuć – dvojica su navijača ubijena, jedan teško ranjen iz vatrenog oružja, jedan je prije subotnjeg derbija između Crvene zvezde i Partizana u obračunu Delija i Grobara pao u komu, ove s lakšim ozljedama iz međusobnih obračuna više nitko ni ne broji, a u utorak navečer je u Novom Sadu zapaljen skupocjeni Mercedes vođe navijača Vojvodine Slobodana Milutinovića.

Maskirani napadač je oko 21 sat na parkingu polio automobil benzinom, zapalio ga i pobjegao te tako običnim građanima dodatno utjerao strah u kosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, srpska policija je od protekle subote na nogama jer su derbi na Marakani obilježili veliki neredi, a huligani se, prema tvrdnjama tamošnjih medija, spremaju za krvavi obračun sljedećeg vikenda kada u Beogradu igraju Rad i Crvena zvezda.

"Bograd će plivati u krvi! Huligani su željni osvete, ali i konačnog obračuna. Rat je počeo i nitko ga ne može zaustaviti, a s obzirom na okolnosti, svi su spremni na borbu do istrebljenja. Gotovo je sigurno da će ovaj huliganski rat odnijeti žrtve, a samo policija, i to nadljudskim naporima, može spriječiti najgori scenarij", rekao je Kuriru neimenovani poznavatelj navijačkih (ne)prilika u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/lbyOykOsFS8

"Krajnje je vreme da klubovi, Savez, mediji i državni organi krenu u zajedničku borbu protiv pojedinaca koji sebe nazivaju navijačima, a ja ih namjerno ne želim poistovjetiti s normalnim ljudima koji dolaze na utakmice. Ponavlja nam se situacija da jedan posto huligana vrši teror nad nogometom i ogromnom većinom pravih navijača. Ukoliko se sad ne zaustave ti koji se kriju iza imena navijača, očekujem da će problem eskalirati i da će cijenu toga skupo plaćati nogomet, ali i cijelo društvo. Huliganizam degradira državu i šteti njenom imidžu u svijetu. Ona mora uz pomoć svih aktera u nogometu inzistirati na individualizaciji krivice kako bi organizatori i počinitelji nereda postali poznati javnosti imenom i prezimenom", rekao je glavni tajnik Nogometnog saveza Srbije Zoran Laković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo