U NOGOMETU JOŠ UVIJEK POSTOJE BAJKE: / 'Mnogi ne vjeruju da sam u Kölnu, zovu me i provjeravaju je li sve istina'

Image

Nestvarno zvuči priča Mire Kovačića, nekadašnjeg Hajdukovog talenta koji se iz 3. HNL-a probio do jedne od najjačih liga svijeta, njemačke Bundeslige.

28.10.2016.
18:32
VOYO logo

Kovačić je donedavno igrao za Zmaj iz Makarske, a sad je član Kölna, petoplasirane momčadi u njemačkog prvenstvu.

"Nema tajne. Jedina tajna je rad i vjera u sebe te Božja pomoć," rekao je Miro Kovačić u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri treninga ponudili mu ugovor

"Stigao sam na probu na tjedan dana i nakon tri treninga Köln mi je ponudio ugovor do kraja sezone, s mogućnošću nastavka suradnje", kazao je Kovačić, bivši član Hajduka.

Na Poljudu je proveo 12 godina, u omladinskom pogonu, prošao sve selekcije, ali je za seniorsku momčad odigrao tek dvije službene utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikome ništa ne zamjeram jer sam tako odgojen. Život ide dalje, koncentriran sam na ono što je ispred mene, a ne na prošlost. Tek su mi 22, još je puno dobrog nogometa ispred mene", pomirljiv je Kovačić koji je bio na posudbi u Solinu, igrao za Dragovorac, probao i u češkom Znojmu, ove sezone našao se u Zmaju, a sad je, eto, u Kölnu.

'Obitelj je vjerovala u mene'

"Sad sam u Kölnu, mnogi ne vjeruju, zovu, provjeravaju... Očito je to za sve iznenađenje. Samo ja i moja obitelj i prijatelji nismo iznenađeni, oni su vjerovali u mene i kad sam igrao u trećoj ligi", dodao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako posljednja dva desetljeća nema velike rezultate, Köln je, povijesno gledano, jedan od najvećih njemačkih klubova, trostruki prvak (1962., 1964. i 1972.), četverostruki osvajač Kupa. U finalu Kupa Uefe "jarci" su bili 1986. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo