Nogomet je jači od snijega: Odlučeno da nema odgode 20. kola domaćeg prvenstva

Povjerenik natjecanja prve hrvatske nogometne lige Josip Brezni kazao je kako odgode 20.

4.2.2015.
18:04
VOYO logo

Ništa od odgode, nogomet je, čini se, jači i od nadolazeće sniježne ciklone. Povjerenik za natjecanje domaćeg prvenstva Josip Brezni naglasio je kako odgode 20. kola hrvatskog nogometnog prvenstva neće biti unatoč tome što je s ciklonom Neven najavljena veća količina oborina. Toj njegovoj odluci u prilog ide činjenica da se tri od pet utakmica proljetnog nastavka domaćeg natjecanja igra u gradovima na obali gdje će temperature biti dovoljno iznad ništice da se snijeg, ako i padne, neće zadržati na tlu.

"Klubovi su se složili da zamijenimo domaćinstva, jer očekuje se manje snijega u Zagrebu nego u Koprivnici, kao i lakše podnošenje snijega u subotu u Maksimiru, gdje postoji grijanje terena, nego u Kranjčevićevoj, ako ga padne toliko koliko se predviđa (35-50 cm, nap. p.). Kako se do kraja prvenstva igra još i četvrti krug, zamjena je bila izvediva, a sretna je okolnost i što su Zagreb i Slaven ispali iz Kupa, pa će se njihov dvoboj, ako bude potrebno, moći odgoditi za srijedu", ističe Brezni za Jutarnji list, te pojašnjava zašto se ne može odgoditi cijelo kolo ili oba ZG ogleda, koja su i najproblematičnije zbog snijega koji je već počeo padati u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uefa ne dopušta odigravanje prvenstvenih kola u terminima eurokupova. Jedno kolo ovog proljeća ionako je na rasporedu kroz tjedan, no ostale srijede rezervirane su za kup ili okupljanja reprezentacije, nema viška slobodnih termina. Stoga ćemo, u slučaju nužde, odgađati samo utakmicu po utakmicu. Prvenstvo nastavljamo najranije moguće, prvog vikenda u veljači, jer moramo biti gotovi do kraja svibnja budući da je 1. lipnja rok za prijavu Uefi sudionika eurokupova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo