velikan gospodskih manira / Tužan Badnjak za hrvatski nogomet: Preminuo je Stanko Poklepović Špaco

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Poklepović je bio poznat po svojim gospodskim manirima i velikoj karizmi, a ostavio je velik trag na Poljudu

24.12.2018.
10:51
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Tužne vijesti dočekale su navijače Hajduka. Legendarni bivši igrač Splita i trener Hajduka Stanko Poklepović, poznat po nadimku 'Špaco', preminuo je u 81. godini života. 

Umro je u splitskoj bolnici na Križinama, u prvim satima 24. prosinca, nakon što se u posljednje vrijeme borio s određenim zdravstvenim problemima i morao je redovito biti podvrgnut dijalizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklepović je 20 godina (1956.-1976.) nosio dres nogometnog kluba Split, a nakon karijere kao trener je najveći trag ostavio na Poljudu. 

Poklepović je bio poznat po svojoim gospodskim manirima i velikoj karizmi. Premda se u posljednje vrijeme više držao kuće i toplog obiteljskog doma, a sve manje izlazio u javnost, uvijek je bio vedra duha i srčano se borio sa svojim stanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poklepović je s Hajdukom osvojio prvo prvenstvo samostalne hrvatske države (1992. godine), zatim Hrvatski nogometni kup (2010.) i Superkup (1992.), a Hrvatski nogometni kup je 1999. godine osvojio i s Osijekom.

Posljednji trenerski angažman imao je 2015. godine, kada je nakon odlaska Igora Tudora nakratko ponovno preuzeo omiljenu mu momčad s Poljuda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počivaj u miru, nogometni velikane!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo