TURSKI IZBORNIK NAKLONIO SE VATRENIMA: / 'Hrvatska je jaka momčad'

Image
Foto: AFP, DANIEL MIHAILESCU

Izbornik Turske Fatih Terim nije propustio gostovanje Hrvatske u Mađarskoj.

27.3.2016.
13:30
AFP, DANIEL MIHAILESCU
VOYO logo

Fatih Terim je ovim pripremnim mini ciklusom uoči Eura i sam spoznao snagu Hrvatske na travnjaku, odnosno, stekao je okvirniji dojam oko svega. I situacije koja se dogodila. Izbornik Ante Čačić pozvao je premalo igrača, a u međuvremenu četvorica su otpala.

Marko Pjaca još je prije slomio ključnu kost, a uoči Izraela (2:0) u Osijeku otpao je i Ivan Rakitić. I kad se mislilo da je sa ozljedama završeno, nastupio je hladan tuš. Za Budimpeštu nisu išli Nikola Kalinić i Milan Badelj zbog prehlade i temperature, a viroza je zahvatila i Danijela Subašića, koji nije ulazio protiv Mađarske. Umjesto njega, Čačić je testirao vratara Hajduka Lovru Kalinića. Nastali su i problemi s uvježbavanjem formacije. Čačić je htio uvježbavati 3-5-2, ali je ostao na jednom napadaču Mariju Mandžukiću i morao mijenjati na 4-2-3-1 formaciju. Nije da je imao izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

No, uz sve te probleme i komplikacije za Vatrene, Terim je primjetio širinu s kojom Hrvatska raspolaže, ali i u kojim segmentima je trenutno tanka.

"Hrvatska je jaka momčad. U veznom redu posjeduju igrače koji su zvijezde u Barceloni i Realu, dok su im napadači igrači Intera i Juventusa", nahvalio je hrvatsku reprezentaciju turski izbornik i osvrnuo se na utakmicu u kojoj je Hrvatska, realno, trebala pobjediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvati u prvom, Mađari u drugom

"Igrali su jako dobro u prvom poluvremenu, dok su im Mađari odgovorili u drugom. Puno nam je pomogla ova utakmica, vidjeli smo sve moguće scenarije. Puno ćemo ozbiljnije shvatiti ono što smo zapisali u prvom poluvremenu. U drugom smo mogli malo odahnuti."

Terim radi plan kako u Francuskoj ostvariti što bolji rezultat, a Euro započinje upravo sa Hrvatskom. Susret će se igrat na Parku prinčeva 12. lipnja. O samoj našoj skupini D gdje su još Španjolska i Češka izbornik Turske kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša skupina je 'skupina smrti'. Igramo protiv europskog i svjetskog prvaka", dao je do znanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo