TURSKA U KAOSU PRED HRVATSKU: / Igrači ne slušaju novog izbornika, Lucescu sprema radikalni potez

Image
Foto: AFP

Reprezentacija Turske u ne baš sjajnom raspoloženju dočekuje momčad Hrvatske.

4.9.2017.
9:13
AFP
VOYO logo

Hrvatska sutra u 20.45 u Eskisehiru igra protiv Turske u kvalifikacijama za SP 2018 u Rusiji. Turci su u subotu izgubili 2-0 od Ukrajine. U toj su utakmici igrali jako loše. Reprezentaciju kritiziraju svi. Od navijača do medija.

ČAČIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: Hrvatska bez jakog aduta otputovala u Tursku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već duže vrijeme situacija u taboru Turske nije dobra

Već duže vrijeme situacija u taboru Turske nije dobra. "Posljednji imperator" Fatih Terim krajem je srpnja dobio otkaz na izborničkom kormilu reprezentacije. Turski nogometni savez (TFF) je u priopćenju naveo kako su razlog tomu izbornikovi “nenogometni problemi”.

Terimu je to bio treći mandat na klupi Turske. Prvi je puta vodio nacionalnu momčad od 1993. do 1997. godine, drugi put od ljeta 2005. do listopada 2009., a treći put od kolovoza 2013. do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lucescu nije uspio probuditi momčad

Njegova zamjena Mircee Lucescu nije uspijela probuditi momčad. Posebno se to vidjelo u susretu protiv Ukrajine protekle subote. U tom dvoboju, Turci su svega tri puta zapucali na ukrajinski gol.

Lucescu je nakon posljednjeg sučevog zvižduka, nakon poraza u svojoj prvoj utakmici na klupi Turske, sucima dvoboja pokazivao na mobitelu kako su oba gola postignuta iz neregularnih pozicija. Prvi je postignut iz zaleđa, dok je drugom prethodio izlazak lopte iza granice igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi s taktikom

"Imamo očitih problema s taktikom, nitko se ne drži dogovora. Ista je stvar i s planom igre, koji kao da ni nemamo. Razočarali su oni igrači od kojih se očekivalo da potegnu sad kad treba. No, vjerujem da ćemo protiv Hrvatske biti puno bolje", rekao je Lucescu koji je prije mjesec dana preuzeo reprezentaciju od Fatiha Terima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA UNIŠTILA ITALIJU: Isco zabio pogodak koji može konkurirati za gol sezone

Prema pisanju turskih medija, Lucescu planira potpuno izmijeniti momčad za utakmicu s Hrvatskom. Očekuje se da će zaigrati s dva napadača, Tosunom i Burakom Yilmazom. Drugih rješenja na bokovima baš i nema, ali nije nemoguće da zamijeni i stoperski par, pa umjesto Topala i Aziza zaigraju mladi Calgar Soyuncu (21) i Kaan Ayhan (22). U sredini se, pak, od prve minute očekuje najveća zvijezda momčadi Arda Turan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan odmora više u odnosu na Hrvatsku

Ono što Turcima ide na ruku protiv Hrvatske je dan odmora više u odnosu na Vatrene. Zbog subotnjeg venremena u Zagrebu i natopljenog travnjaka, Hrvatska je susret s Kosovom (pobjeda Vatrenih 1-o) morala odigrati u nedjelju s početkom u 14.30.

Stoga, Hrvatska ima dan odmora manje u odnosu na Tursku i samo 52 sata vremena odmorit se i spremiti za sraz s Turskom koji se igra od 20.45 u Eskisehiru. naši nogometaši potrošili su se u ovih dva dana, koliko je trajala utakmica protiv Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potrošili su se kapaciteti, nadamo se kako će Vatreni naći snage zapapriti Turcima i uzeti im bodove, s kojima bi napravili veliki korak naprijed prema Rusiji.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo