TUGA U NOGOMETNOM SVIJETU: / Legenda Leedsa preminula od koronavirusa, igrao je u ekipi koja je izgubila europski naslov od Dinama

Image
Foto: Sean Dempsey / PA Images / Profimedia

Hunter je nastupio u obje utakmice finala Kupa velesajamskih gradova protiv zagrebačkog Dinama 1967. godine

17.4.2020.
13:42
Sean Dempsey / PA Images / Profimedia
VOYO logo

Legendarni branič Leeds Uniteda Norman Hunter (76) preminuo je sedam dana nakon što je zbog koronavirusa završio u bolnici.

"Norman je odveden u bolnicu prošlog tjedna nakon što mu je dijagnosticiran COVID-19 i unatoč tome što je nastavio bitku i uz najbolje napore osoblja, nažalost jutros je izgubio bitku," potvrdili su s Elland Roada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obilježio povijest kluba

Hunter je bio član engleske reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka 1966. godine, ali na turniru nije upisao ni minute jer su na središnjim pozicijma u obrani igrali Jack Charlton i Bobby Moore. Za reprezentaciju je sakupio 28 nastupa i zabio dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 14 godina je igrao za Leeds United upisavši 726 utakmica, a samo su tri igrača odradila više nastupa za klub - Jack Charlton (773), Billy Bremner (772) i Paul Reaney (748).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Leedsovom dresu je osvojio dva engleska naslova prvaka, FA kup i Liga kup, ali je izgubio dva europska finala, jedno od zagrebačkog Dinama, a jedno od Bayerna.

Dinamov najveći uspjeh

Hunter je nastupio u obje utakmice finala Kupa velesajamskih gradova protiv zagrebačkog Dinama 1967. godine. Upravo je on u 50. minuti zagrebačkog ogleda imao odličnu priliku, ali je pucao pored Škorićeva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom susretu slavio 2-0 golovim Marijana Čerčeka i Krasnodara Rore, dok je uzvrat završio bez golova.

Hunter je nastupio i u finalu Kupa prvaka 1975. u kojem je Leeds United izgubio od Bayerna 0-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čvrst igrač

Odlično je čitao igru, bio je čvrst u duelima i neustrašiv, a navijači Leeds Uniteda dali su mu nadimak "Norman, Bites Yer Legs".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njegov odlazak ostavlja veliku rupu u Leedsovoj obitelji. Njegovo nasljeđe nikada neće biti zaboravljeno i naše misli su s Normanovom obitelji i prijateljima u ovom vrlo teškom trenutku", poručili su iz Leedsa.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo