TUDOROV 'SHOW' NA PRESSICI: / Opet se obračunavao s novinarom - 'Čujem da postaješ pomoćni trener. Napokon će se igrati dobar nogomet''

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Utakmicu s Osijekom je najavio i trener Igor Tudor putem "Zoom-konferencije" za medije

4.7.2020.
17:34
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk u nedjelju u 18 i 55 igra možda i odlučujuću utakmicu u borbi za mjesto koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka. Na Poljud im dolazi Osijek, a Hajduk je trenutno četvrti na ljestvici s 54 boda, odnosno tri boda manje od drugoplasirane Lokomotive, dok je Osijek na trećem mjestu.

Utakmicu s Osijekom je najavio i trener Igor Tudor putem "Zoom-konferencije" za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih otkrivao taktiku. Pogledat ćemo, imamo još jedan trening. Vidjet ćete sutra. Po meni je to manje bitno. Važnije su neke druge stvari, energija, stil, mentalni sklop, želja. Ja sam uvjeren da ćemo biti dobri. Osijek je u dobrom momentu, uloženi su ogromni novci. Zrela su, iskusna ekipa, na svim pozicijama su izvrsno pokriveni. Cilj je da ih s pobjedom preskočimo i damo pozitivan vjetar za preostale tri utakmice. Jairo? Odradio je nekoliko treninga, vidjet ćemo koliko će moći izdržati", kazao je Tudor u uvodu.

Image

8.3.2020., Rujevica, Rijeka - Hrvatski Telekom Prva liga, 26. kolo, Hnk Rijeka - Hnk Hajduk. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

'Nisu mogli podnijeti pritisak'

Osjeća li se dodatni pritisak na momčad i njega?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hajduku je pritisak od prvog kola. Osobno to gledam uvijek na isti način. Svaku utakmicu gledam kao izazov, a ne kao težinu. Od prvog dana radim na tim stvarima. Sigurno ćemo u odnosu na zadnju utakmicu biti zrelija momčad. Oni par mladih koji bude igralo osjećat će se drukčije nego protiv Gorice. Ogroman broj njih nije mogao mentalno podnijeti pritisak. Očekujem dobru podršku publike i da pobijedimo Osijek", rekao je Tudor.

Osijek je u proljetnom dijelu u velikom naletu... "Mislim da je to momčad koja je selekcionirana i napravljena baš na dobar način. Vidim da ih svi hvale, trener radi posao. Ako ih pobijedimo, preskočit ćemo ih. U drami smo, u velikim problemima, a ako ih pobijedimo, ispred smo njih. Ne sumnjam u podršku od prve minute kao i protiv Belupa", kazao je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

03.03.2020., Split- Trener Hajduka Igor Tudor odrzao konferenciju za medije uoci derbi utakmice 25. Kola HT Prve Lige protiv Dinama koa se igra u srijedu 04. ozujka. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sukob s novinarom

Za Osijek je imao samo riječi hvale. "Igrači koji daju golove rade razliku i imaju vrijednost na tržištu. Devetku i desetku treba platiti. Najčešće takvi igrači odlučuju, ali ja bih volio da dobijemo 1:0 golom iz kornera. Prava ekipa, mi smo htjeli tog Grezdu dovesti", kazao je Tudor.

A onda je uslijedio novi obračun s novinarom Slobodne Dalmacije s kojim se Tudor zakačio prošlog tjedna jer je ovaj tada pitao: "Kako biste ocijenili igru vaše momčadi u post-korona eri i koji biste segment izdvojili kao najbolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je sada iskoristio priliku kako bi nastavio sukob...

"Čestitao bih i tebi i obznanio veselu vijest. Čujem da postaješ pomoćni trener juniora Solina. Nije mala stvar za tebe. Uvjeren sam da će Solin u vrlo kratkom vremenu napraviti miks Cityja i Liverpoola i Burnleyjove igre na kontre. Bit ću tamo na prvoj utakmici i gledat ću samo pozitivne stvari. Napokon će se dobar nogometa igrati u ovim krajevima. Uvjeren sam da ćeš napraviti sjajne stvari. Bojim se da Brba neće biti dovoljno brz da te dovede ovdje. Najvažnije od svega je nogometno znanje. Bez obzira jesi li liječnik, novinar... Kada netko ima znanje, to će se vidjeti. Nije dovoljno za trenera Hajduka voljeti ovaj klub, biti galamdžija", zaključio je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo