TRENER O KOJEM BRUJI CIJELI SVIJET OBOŽAVA VATRENE: / 'Volim gledati Hrvatsku jer ne misli isključivo na obranu'

Image
Foto: AFP, DANIEL ROLAND

Jedna od najvećih senzacija u europskom nogometu ove sezone nedvojbeno su nogometaši Hoffenheima.

6.11.2016.
12:01
AFP, DANIEL ROLAND
VOYO logo

Momčad koja je prošle sezone na jedvite jade izborila ostanak danas je na visokom trećem mjestu u Bundesligi sa samo četiri boda manje od vodećeg Bayerna. Upravo su protiv moćnog Bayerna nogometaši Hoffenheima igrali u subotu u 10. kolu i oteli im bod (1-1) usred Allianz Arene.

Image
VATRENI JE OPET DIO HIT PRIČE: /

'Baš mi je prošao Leicester kroz glavu. Pa recite da to nije isto'

Image
VATRENI JE OPET DIO HIT PRIČE: /

'Baš mi je prošao Leicester kroz glavu. Pa recite da to nije isto'

'Rakitić, Srna, Mandžukić...'

Priču o uspjehu Hoffenheima još impresivnijim čini podatak da ga vodi 29-godišnji Julian Nagelsmann, najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Mladi stručnjak je u razgovoru za Novu TV priznao da voli gledati hrvatsku reprezentaciju i da je iznimno cijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska reprezentacija pružila je izvanredne utakmice i ima mnogo odličnih nogometaša. Veliku važnost polaže na napad, ne samo na obranu te pokušava naći dobra rješenja s loptom. To je reprezentacija čije utakmice volim gledati upravo zbog toga što se ne uzdaju isključivo u obranu, nego pokušavaju što je moguće više postići s loptom", naglasio je Nagelsmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je i koje bi hrvatske nogometaše najviše volio imati u svojoj momčadi.

"Ima ih nekoliko koji nisu loši. Ivan Rakitić, primjerice. Ili Darijo Srna, također nije loš. Uzeo bih i Mandžukića. Imate kojeg možda sa sobom ovdje? Postoji nekoliko igrača koji bi nam odgovarali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kramarić će biti još bolji'

Jednog Hrvata ipak već ima u sastavu - Andreja Kramarića (25) koji uživa u odličnoj sezoni. Postigao je zasad šest pogodaka i pet puta asistirao.

"Andrej je veoma važan za našu momčad jer, kao što sam spomenuo nakon prošle utakmice, svojim driblinzima i odvlačenjem protivničkih igrača, koji ga veoma teško mogu uhvatiti, uvijek zrači opasnošću. Ovdje je lijepo napredovao, a najljepše je, što znamo i ja i on, da nije na kraju svog puta, nego će postati bolji i još više značiti momčadi. Veselim se što nakon ne tako ugodnog razdoblja u kojem je malo igrao u Leicesteru, sad ima važnu ulogu koja će biti još važnija, u to sam prilično siguran", zaključio je Nagelsmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo